Boracay – Filippinenes drømmeøy

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Nina Bjordal
Foto: Nina Bjordal
Foto: Nina Bjordal
Foto: Nina Bjordal
Foto: Nina Bjordal
Foto: Nina Bjordal
Foto: Nina Bjordal
Foto: Nina Bjordal
Foto: Nina Bjordal
Boracay troner på toppen av øyparadis med sin laidbacke stemning og pulverhvite White Beach, som flere ganger har blitt kåret til en av verdens vakreste strender. Vår reiseskribent Nina tilbragte nylig en uke på paradisøya og deler her sine beste tips.
Publisert 25 mars 2017

Den lille øya Boracay har raskt blitt en av de mest populære øyene i det filippinske øyriket, og er et must om du skal besøke Filippinene. Øya har tidligere blitt kåret til verdens nest vakreste øy rett etter sin filippinske øysøster Palawan, mye takket være den postkort-vakre drømmestranden White Beach. Nyt god mat, glødende solnedganger og total avslapning på paradisøya Boracay.

White Beach

Denne kritthvite melisstranden er øyas store trekkplaster. Til tross for populariteten kan du likevel glede deg over at det ikke er store menneskemengder her. White Beach er hele 4 kilometer lang og fylt med fotogene sandslott, utleiere av SUPs og strandbarer og restauranter i skyggen av grønne trær. Ta med et godt kamera, for her har du en once in a lifetime-mulighet til å knipse en bildeserie fra et ekte tropisk paradis. En annen ting som er minst like vakker er den glødende solnedgangen som senker seg over havet i 6-tiden, med massevis av paraws (en type seilbåt) med knallblå seil i bakgrunnen.
Greit å vite: White Beach er delt inn i 3 stasjoner: Stasjon 1 er rolig og preget av lounge og brede solsenger, stasjon 2 er den travleste (spesielt om natten) og stasjon 3 er bra for å slippe unna folkemassene, og er også der utfluktsbåtene går fra.

Willy's Rock

Denne kule steinformasjonen ligger 10 meters vassetur i langgrunt vann fra White Beachs strandlinje. Her ligger den store steinen Willy's Rock hvor du kan gå opp tretrappene og sjekke ut det lille Maria-alteret og kanskje få et ekstra fint bilde av White Beach fra sjøsiden.

Ut på havet

Ingenting slår en dag på havet, og et av mine fineste minner fra Boracay var dagen vi la ut på en 4 timers båttur med en stor katamaran. Været var perfekt og vi koste oss med snorkling, god grillmat på spyd, fersk sjømat og kald øl og vin om bord.

Shopping og uteliv

Mens øya er avslappet og rolig om dagen, er det fullt av liv om natten om du beveger den nedover White Beach til stasjon 2. Her vekkes backpackerkulturen til live med drøssevis av små koselige utendørsbarer, avslappende lounger og travle klubber hvor du sitter på alt fra bord og benker til sakkosekker på bakkenivå. Shopping finner du på D'Mall – et utendørs kjøpesenter som begynner rett ved foten av White Beach Station 2. Talipapa er enda mer lokalt og betyr fiskemarked på filippinsk. Dette ligger ved White Beach Station 3, med over 50 ulike boder.

Aktiviteter

Boracay tilbyr en stort utvalg av vannaktiviteter som kjøler deg ned når solen blir for varm. Min favoritt var SUP (Stand Up Paddleboard), og det er like fint å padle som å legge seg ned på brettet og sole seg mens man flyter på vannflaten. Andre vannaktiviteter er parasailing, vannscooter, hjelmdykking, vanlig dykking, eller du kan leie firehjuling og utforske øyas skatter. Ariel's Point er et populært sted å klippestupe, og du kan dra på dagsturer hit som også inkluderer lunsj og drikke. Her kan du hoppe fra alt fra 3 til 15 meter.

Funfact: Havfrueskole

Visste du at Boracay har sitt eget havfrue-akademi? På Philippine Mermaid Swimming Academy kan du spenne på deg finner og havfruekostyme og utforske undervannsverdenen slik Ariel ville gjort - for voksne og barn.

Her bør du bo


Luksus: Er du på bryllupsreise eller vil bo ekstra fint på ferien, bør du velge Shangri La Boracay Resort & Spa. Denne lukrative bungalow-landsbyen lar deg bo i din egen skjermede bungalow-oase med utendørs regndusj, stort basseng og egen butler. Hotellet har flere koselige restauranter og golfbiler som kjører deg dit du ønsker. Hotellet har 2 private og lite overfylte strender med strandbar og et stort bassengområde. Frokosten var også et stort høydepunkt, og må være det beste frokosttilbudet jeg har vært borti.

Best beliggenhet: Discovery Shores Boracay ligger rett på White Beach og lar deg slappe av på brede solsenger med personlig service. Ta drinken og lunsjen på solsenga, nyt en avslappende behandling på Boracays kanskje beste spa og la barna leke i bassenget eller på stranden. Svært barnevennlig, da stranden er langgrunn, og hotellet har veldig serviceinnstilte ansatte og rene, pene rom.

Velvære: Plassert midt blant tropisk regnskog ligger den øko-vennlige Mandala Spa & Villas, som fokuserer på spa, velvære og avslapning. Hotellet har til og med sin egen “Digital Detox Villa”. Nyt yogatimer med instruktør daglig, romslige villaer og avslapning kun 5 minutter fra White Beach.

Bra på budsjett: For billige alternativer for rundt 300 kr natta, sjekk ut steder som Dave's Straw Hat Inn og Frendz Resort Boracay, eller prøv sjarmerende Spider House Resort til rundt 550/natta. Juni - oktober er den billigste perioden å reise hit.

Slik kommer du deg hit

For å komme til Boracay, flyr du først til hovedstaden Manilla. Deretter flyr du i en drøy time til Caticlan på øya Panay, som er den nærmeste flyplassen til øya Boracay. Få minutter unna flyplassen ligger Caticlan Jetty Port. Herfra tar du båt i ca. 10 minutter før du er fremme på øya Boracay, og båtene går ofte og regelmessig. Flere 5-stjerners hotell på Boracay har egne båter som plukker opp gjestene sine. Øya er relativt liten, og du tar deg veldig billig rundt i tuktuk.


Rimelige fly til FilippineneTilbud på luksusferier