Sri Lanka – charterparadis i Det indiske hav

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: petteri, medlem siden 2009
Sri Lanka er et av vinterens mest spennende reisemål. Her får du kritthvite strender og langstrakte palmer, kolonibyen Galle og en av verdens mest avbildede togturer – alt i et tropisk surfeparadis.
Publisert 25 oktober 2019

Det er ikke tilfeldig at Sri Lanka havnet på førsteplass i Lonely Planets liste over land å besøke i 2019. Her venter noen av de vakreste strender du kan tenke deg, en spennende kultur og ikke minst så er det billig å feriere her. Hit reiser man for å koble av og oppleve et annerledes land og folk.

Kort og godt om Sri Lanka

Sri Lanka er en øy som ligger utenfor den sydøstlige kysten av India. Landet har en turbulent historie og frem til ganske nylig har det vært borgerkrig lengst nord i landet. Men nå er Sri Lanka tilbake på banen, og er et av de beste og billigste reisemålene i vinter. Landet har to offisielle språk, singalesisk og tamilsk, men som en gammel brittisk koloni er engelsk også mye brukt. Nordmenn får et 30 dagers visum ved ankomst. Pass må være gyldig i mer enn seks måneder etter planlagt utreisedato. Fra 1. august 2019 er det også mulig å få turistvisum gratis ved ankomst på flyplassen i Sri Lanka. Sri Lanka har et veldig variert klima og innlandet kan få minusgrader, mens kystområdene har mellom 30-35 grader året rundt. Den beste tiden å reise til Sri Lanka er fra desember til mars.

Her bor du på Sri Lanka

Som charterturist på Sri Lanka havner du på landets vestkyst. Negombo er den mest populære feriebyen og her er det også flest hotell å velge mellom. Byen har en fin fiskehavn og en lang, fin strand der de fleste hotellene ligger. Her er det også flere restauranter og butikker. Negombo ligger cirka tre mil nord for hovedstaden Colombo. En annen populær ferieby er Galle som ligger lengst sør på vestkysten. Byen, som er den fjerde største i landet, er en herlig miks av Nederland, England og ikke minst Sri Lanka. Byen passer for deg som vil sole og bade men også bli bedre kjent med lokalbefolkningen og kulturen. Noen kilometer syd for Galle ligger en av Sri Lankas aller vakreste strender, Unawatuna Beach. Vil du komme litt bort fra allfarvei og bare slappe av i fredelige omgivelser er den lille byen Wadduwa et bra valg. Her bor du på spahotell på den vakre stranden.

Opplevelser på Sri Lanka

Sri Lanka er mer enn bare strender og charterhotell. Det er dumt å reise hit uten å komme seg ut å oppleve landet. I nærheten av charterstedene på vestkysten finnes det massevis av spennende utfluktsmuligheter. Hva sier du om å besøke et elefantbarnehjem? Eller en todagers safariutflukt der du kan få se elefanter, krokodiller og leoparder i det fri? Det er også en selvfølge å besøke en teplantasje når man er på Sri Lanka, som du kan finne i Ella. Den berømte Ceylonteen kommer jo faktisk herfra.

Tanntemplet i Kandy

Templet med en relikvie som sies å være en av Buddhas tenner finnes i byen Kandy. For å komme deg dit kan du bestille en privat taxisjåfør, den koster omtrent 1000 norske kroner for en dag, avhengig av hvor på øya du befinner deg. Før du går inn i templet, pass på at anklene og skuldrene er dekket til på en ordentlig måte. Alle som ønsker kan kjøpe en vakker blomst utenfor inngangen til templet, som deretter kan doneres ved et alter.

Elefanthjem i Pinnawela

Et must å besøke hvis du er på Sri Lanka er det berømte elefanthjemmet i Pinnawela hvor de tar vare på syke og skadde elefanter. I parken får de leve i flokk og har sjansen til å leve et så normalt liv som mulig. Elefantene blir tatt med hver dag til en elv i nærheten for å bade, og her kan du ta de mest fantastiske bildene fra ferien.

Shopping og hovedstaden Colombo

Når man har så kort vei til hovedstaden Colombo er det perfekt å dra dit på en dagsutflukt. Byen er en spennende miks av kolonihus, moderne kjøpesentre, museer og markeder. Besøk gjerne noen av de gamle palassene som er tydelige spor etter nederlendernes, portugiserne og engelskmennenes kolonistyre. Den billigste shoppingen finner du på de mange markedene som dukker opp litt her og der. Der selger de alt fra klær til fersk fisk og grønnsaker.

Sri Lankas beste strender

Om du vil dra ut på jakt etter de aller beste strendene i landet så kan du leie en bil, et billig og trygt transportalternativ da billeien oftest inkluderer en sjåfør. Om du liker å snorkle skal du dra til Hikkaduwa Beach som ligger ti mil sør for Colombo. Unawatuna Beach rett sør for Galle er en av de aller vakreste strendene på hele Sri Lanka. Vil du ha en strand med mange aktiviteter skal du sikte deg inn på Aluthgama som ligger midt mellom Galle og Colombo. Her kan du surfe, vindsurfe, stå på jetski eller teste paraseiling. Lengst sør på Sri Lanka ligger de tre strendene Weligama, Mirissa og Matara som er noen av de beste surfesttrendene på øya. Her er livet avslappet og atmosfæren stressfri.

Mat og drikke på Sri Lanka

Hvis du blir tørst, kan du kjøpe en “King kokosnøtt” for å slukke tørsten, eller Sri Lankas berømte øl Lion. Det er mange restauranter, og nesten alle serverer ris og karri, som er Sri Lankas nasjonale rett. Maten er billig, og du får mye for pengene, det er rimelig å spise ute på en restaurant her. Alle som liker vin må nøye seg med importert vin, siden lankene selv drikker Lion eller arrak.

Å komme seg rundt på Sri Lanka

Den beste måten er med hjelp av en privatsjåfør. Det finnes busser, som er en helt egen unik opplevelse i seg selv, men det kan være vanskelig å forstå hvor de skal og hvor de drar fra. Tog finnes også, og det er en opplevelse i seg selv, da togene er fra den gangen England hadde Sri Lanka som koloni. Tuk-tuk, som er en mopedtaxi, fungerer også helt fint å komme seg rundt.

Slik kommer du deg til Sri Lanka

I vinter har TUI charterreiser til Sri Lanka fra Oslo, men ikke med direktefly. Du reiser med Qatar Airway, et av verdens beste flyselskap, via Doha i Qatar. Flytiden tar fra 13 timer og oppover, inkludert ett mellomstopp. Fra flyplassen til hotellene på vestkysten tar det cirka 30 minutter med charterselskapenes transferbuss eller taxi.

Finn din reise til Sri Lanka

Charter til Sri Lanka
Fly til Sri Lanka
All inclusive til Sri Lanka
Tilbud til Sri Lanka


Charter til Sri Lanka
Rutely til Sri Lanka