Publisert 11 august 2009

Vulkanutbrudd, tyfoner og politiske konflikter er noen ingredienser som har bidratt til en betydelig mindre turiststrøm til Filippinene enn nærliggende land som Vietnam og Malaysia. Kanskje er det derfor øyriket fremdeles er en av Asia best bevarte hemmeligheter. Men den som tar turen til Filippinene for å oppleve et litt annerledes Sørøst-Asia vil ikke bli skuffet.

Vi tipser om 5 opplevelser i Filippinene:

1. Manilas kontraster

Mange opplever Manila som både skitten, farlig og fattig. Og byen er kanskje ikke vakker – men sjelen finner du over alt; på myldrende gatemarkeder, blant skyskrapere, slipskledde menn og trange småboder. Verdt å se er den gamle bykjernen Intramuros; bydelen ble bygget av spanjolene på 1500-tallet, og her finner du gamle hus og kirker fra kolonitiden, grønne parker og til og med en golfbane.

2. Boracay – verdens vakreste strand

Filippinenes turistøy numero uno. For tjue år siden var dette en skikkelig Robinson Cruse-øy med bare noen få hytter på stranden. I dag finnes det et stort utvalg av hoteller i alle prisklasser, og langs White Beach ligger restauranter, barer og vannsportsenter tett i tett. Flere reisemagasin over hele verden har kåret strendene her til verdens fineste.

3. Surrealisme ved Chocolate Hills

I det sentrale Visayas i nærheten av Cebu ligger Bohol. Mange drar hit for å se de merkelige Sjokolade-fjellene. De runde fjelltoppene er dekket av tynt gress som får en brun farge i solen – det hele likner sjokoladetopper som strekker seg kilometervis i alle retninger. Orker du de drøye 200 trappetrinnene som tar deg opp til utsiktsplassen venter en mildt sagt surrealistisk opplevelse.

4. Miniparadiset Malapascua

Lille Malapascua ligger nord for Cebu. Øyen er kjent for å tilby Filippinenes beste snorkling og en av landets aller beste strender, Bounty Beach. Her finnes det verken strandselgere eller solstoler, bare stille harmoni og et sted som sies å likne Boracay før turismen – i alle fall for en stund til.

5. Billig og gøy – reis med jeepney

Billig og enkelt. Jeepneys er ombygde amerikanske jeeper som ble til overs etter Andre Verdenskrig. Du ser dem over alt! Jeepneys fungerer som små minibusser, de har bestemte ruter og du kan hoppe av og på en jeepney hvor som helst på gaten. Betaler du en ekstra slant kan de av og til gjøre avstikkere fra den vanlige ruten. Mange jeepneys kjører landeveistrafikk. Vær forberedt på å sitte trangt og ganske ukomfortabelt – men det er gøy og du treffer garantert mange hyggelige mennesker!Psss!
Den som planlegger en reise til Filippinen bør sjekke situasjonen i landet grundig før avreise. Turister frarådes blant annet å oppholde seg i Mindanao og Sulu-områdene i de sørlige delene av Filippinene.Finn fly til Filippinene

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.orbville.no/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=ed1a87543f85449a768e70a28a996342&site=orbville_no&javascript=1“”]