Årets heteste Alpe-nyheter

Nina
Medlem siden 2015, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Tourist office Obertauern 2015/16
Foto: Tourist office Obertauern 2015/16
Foto: Tourist office Obertauern 2015/16
Sesongen for skiferier og skinnende vintersol som glitrer i snøkledde bakker er rett rundt hjørnet. Snart kan du spenne på deg skiene, sette utfor og utforske de vakre løypene i Alpenes fjelltopper.
Publisert 3 november 2016

Frister det med en kakao eller en irish coffee etter en lang dag i bakken? Eller hva med følelsen av at du er på toppen av verden, samtidig som du kjenner solen i ansiktet og kan utfordre deg selv i kilometervis med spennende løyper? I Alpene får du dette og mye mer!

Haugevis av nordmenn strømmer til Europa største fjellkjede hvert år for å vekke alpinisten i seg. De mest populære alpe-destinasjonene har hittil vært Saalbach, Bad Gastein, Ischgl, Val Thorens, Alpe d'Huez, Wagrain, Schladming, St. Anton og Cervinia. Nå åpner reiseselskapene opp for nye, spennende destinasjoner. Vi har samlet noen av nyhetene du kan utforske i skisesongen som kommer.

Ny destinasjon: Les Deux Alpes, Frankrike

Slopetrotter åpner i år for reiser til den franske skidestinasjonen Les Deux Alpes som blant annet byr på et av Europas beste offpist-terreng i Le Grave, isbre-skikjøring helt opp til 3.600 meters høyde og garanti for supre snøforhold hele sesongen gjennom. Liker du hopp og triks er det en stor, velutstyrt funpark her, i tillegg til 25 km med langrennsløyper. I Les Deux Alpes finner du alt fra nybegynnerbakker som er lokalisert høyt oppe i fjellene til sorte løyper som går hele veien ned til byen, som blant annet er kjent for god afterski. Ønsker dere en pause i skikjøringen? Prøv ut byens skøytebane, kino, bowling, svømmehall og en rekke av restauranter og butikker. Les Deux Alpes' brede tilbud vil underholde dere fra start til slutt.

Ny destinasjon: Alpe d’Huez, Frankrike

Slopetrotter åpner også for reiser til Alpe d’Huez, som ligger på over 1600 meters høyde. Skidestinasjonen, som refereres til som Island of Sunshine, er en prestisjefylt topp å bestige i Tour de France, men om vinteren forvandles også byen til et fantastisk, fransk skisportssted med utfordringer for skiløpere på alle nivå. Kos deg i løpyer på hele 16 km og med supre solforhold. Utover selve skiløpet så byr Alpe d’Huez på hyggelig bystemning med alt fra afterski og gode restauranter til et sportssenter med aktiviteter for hele familien.

Ny destinasjon: Lech-Zürs, Østerrike

STS Alpereiser introduserer i år en ny destinasjon i Østerrike med fantastiske skiforhold. Lech tilhører skiområdet Arlbergsdalen som sammen med byer som St Anton og Zürs byr på et enormt skisystem. Bakkene i Zürs er generelt smalere og mer utfordrende, mens bakkene i Lech er brede og litt enklere. Hele systemet byr på over 350 kilometer pist med mest blå og røde løyper som passer både nybegynnere og de mer erfarne. Hinter-Valluga er best for tøffere forhold, der det finnes uendelige offpist-muligheter for våghalsen. I vinter blir systemet helt komplett når den nye skiheisen Flexenbahn åpnes, som sammenslår Arlberg med Lech, Zürs, Stuben, St Christoph, St. Anton og Schröcken Warth.

Ny destinasjon: Olympia SkiWorld Innsbruck, Østerrike

Enda en ny destination hos STS Alpereiser er Olympia SkiWorld Innsbruck. Tilbring skiferien i Alpenes hovedstad Innsbruck med skibakker i 9 ulike skisystem. Omringet av alpetopper er Innsbruck en vakker, gammel by med mange restauranter, barer og nattklubber av toppklasse. Den beste kombinasjonen av skiferie og byreise. Transfer fra flyplassen til hotellet tar bare 10 minutter.

Nye Flexenbahn – Østerrikes største sammenhengende skianlegg

Ny skiheis som forbinder Arlberg med Lech, Zürs, Stuben, St Christoph, St. Anton og Schröcken Warth. Dette er nå Østerrikes største sammenhengeende skianlegg med 350 km pist tilgjenglig direkte fra Lech-Zürs og St. Anton.

Ny destinasjon: Ponte di Legno, Italia

Slopetrotter har nå også fått Ponte di Legno som selvstendig destinasjon. Ponte di Legno ligger i samme skidområde som Passo Tonale. Passo Tonale som er en av Slopetrotters større destinasjoner som nå utvides da de tilbyr guideservice og bosted også nede i Ponte di Legno, som er en litt større by med mer liv og røre. Byene bindes sammen med en heis så du enkelt kan komme deg mellom dem.

Nye hotell i Cervinia, Italia

STS Alpereiser har økt sitt hotelltilbud og tilbyr nå et nytt hotell for vintersesongen 2016/17 i Cervinia – en av Alpenes mest populære skisteder. Robinson Club Alpenrose (Zürs, Østerrike) er et nytt Alpe Inclusive Plus-hotell i Zürs med fantastisk beliggenhet rett ved pisten med Ski In/Ski Out. Et steinkast unna ligger den nye Flexenbahn-liften som gir deg tilgang til hele Arlberg-området med 350 km pist og gjør det enkelt å komme seg til blant annet St Anton.

Nye hotell i Saalbach, Østerrike

Lion Alpin har økt sitt hotelltilbud og tilbyr to nye hotell for vintersesongen 2016/17 i Saalbach. Hotel Central er et pensjonat med ekstremt bra beliggenhet, midt i sentrum av Saalbach, med kort gangavstand til både skiheis, barer, afterski, restauranter og alt annet Saalbach har å by på. I hotellets kjeller ligger den kjente afterski/nattklubben “Underbar” der du kan danse støveldans og nyte klassiske Østerriske afterski-drinker. Hotel Panther er et hotell i Saalbach bygget og innredet i klassisk Østerrisk stil, også dette med meget bra beliggenhet, god mat og genuin Alpe-følelse. Hotellet har gode fasiliteter, blant annet en flott wellnessavdeling med flere ulike typer badstue, basseng og dampbad. Kun 70 meter fra hotellet finner du nærmeste skiheis, og i hotellbaren “Reggae and soul” kan du slappe godt av etter en lang dag i bakken.

Større kapasitet på fly til Innsbruck

På grunn av stor etterspørsel på skireiser til Innsbruck-området har STS Alpereiser utvidet sitt tilbud av flyreiser hit. Populære skisteder i området er blant annet Ischgl, St. Anton, samt nyhetene Olympia SkiWorld Innsbruck og Lech-Zürs.

Hvor bør turen gå?

Alpene drar seg over 4 land og rommer uttalige hoteller og steder som passer ulike behov. Et par eller en vennegjeng ønsker gjerne andre ting enn hva en småbarnsfamilie gjør. Så hvilket hotell og område bør du velge?

Generelt sett sies det at om ski er det viktigste for deg, så er de franske alpene et godt valg med sin enorme høyde og størrelse, mens i Sveits ligger prisene litt høyere og gir deg gjerne mer luksus. Italia byr på et avslappende liv i luksus, mens Østerrike er perfekt for dem som ønsker den ultimate afterski-opplevelsen, og som gjerne ser etter en billigere skireise. Likevel finner du litt av alt i alle alpe-landene, og det er mange unntak fra regelen. Østerrike er derimot mest populært og har flest besøkende hvert år, og i tillegg er det nordmenns favoritt.

Praktisk info til reisen

Husk å alltid ha kontanter med deg til lunsj, da mange av restaurantene i bakken ikke tar kort. Ofte kan det være billigere å leie skiutstyr istedenfor å ta med eget. Sjekk prisene ved din utvalgte reisedestinasjon og sammenlign disse med de prisene flyselskapene ofte krever ekstra for frakt av skiutstyr. Noen flyselskap tilbyr derimot gratis frakt av skiutstyr for å tilpasse seg alpe-turister.

Hvordan komme seg til Alpene?

Selskapene Lion Alpin, Slopetrotter, Langley og STS Alpereiser har mange fine tilbud og pakkereiser til Alpene.

- Charter til Alpene
- Fly til Alpene
- Hotell i Alpene


Pakkereiser til AlpeneFly til AlpeneReisetilbud for Alpene

Alpene Europa