6 grunner til å velge Danmark i sommer

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sjarmerende byer, hvite strender, barnslig underholdning og perfekte sykkelforhold – alt dette kun 3 timer med ferge fra Oslo. Vi gir deg 6 grunner til å velge Danmarksferie i sommer!
Publisert 15 april 2018

En smak av København

Ingenting er som å utforske hovedstaden i verdens lykkeligste land på to hjul. Lei en sykkel og ta turen langs elvene, parkene og innom de mange koselige bakeriene med Europa kanskje beste bakevarer. Underholdningsparken Tivoli en hit uansett alder – her kombineres karuseller og sukkerspinn med gastronomiske opplevelser og musikk. Sett deg på en fortausrestaurant og se på folkelivet eller shop sommergarderoben i Strøget som er fylt med alt fra merkebutikker til kjedebutikker, restauranter og puber. Vil du se byen fra vannet bør du hoppe på en kanalbåt i sentrum, som tar rundt en time. Maritime Christianshavn er kanskje København koseligste område, med trange brosteinsgater, Michelin-restauranter og kafeer langs kanalen, og et besøk til fristaden Christiania bør du også få med deg når du er her. For soling og strand, besøk Amager Strandpark – en lang strand med lagune og vannsport. Bryggene ved kanalene er også populære i solsteiken.

Københavns gourmet-opplevelser
København er et mat-mekka for den som er glad i nye smaker. Ta blant annet turen innom Papirøen, et svært matmarked med mat og streetfood fra hele verden. I Kødbyen finner du matmarkeder, uteliv og en urban atmosfære – smak på italienske råvarer på den populære restauranten Mother. På Geist vil du garantert få mange spennende retter du aldri har prøvd før i et stilfullt lokale rett ved koselige Nyhavn. I Nyhavn kryr det av restauranter, barer og kafeer – kombiner det med en koselig spaserturer langs kanalen og de gamle treskutene og de karakteristiske husene. Om kvelden anbefaler vi en drink i den stilige kjelleretasjen på Rubys.
Fly til Københaven // Hotell i København

Barnas drømmeferie i Danmark

Danmark er en feriedrøm for barn. Lalandia i Billund er kanskje det mest populære stedet for barnefamilier, og kan skilte med masse underholdning i blant annet Winterworld, Monky Tonky Land og The Aquadome, Skandinavias største vannpark, som frister med fart og moro i lange vannsklier og bølgebasseng, eller et roligere tempo i et av de varme boblebadene. Lalandia er også i gåavstand til det kjente Legoland, med sine berg-og-dal-baner, miniatyrbyer i lego, Piratland, Polar Land, NINJAGO World og mye annen fart og spenning. En kort kjøretur fra Billund ligger Givskud Zoo, hvor dere kan dra på spennende safari i egen bil og oppleve over 70 ulike arter av eksotiske dyr på nært hold, fra løver, sjiraffer og aper. Barna kommer til å elske Billund! Andre barnslige favoritter er Bonbon-land som ligger landlig til i Holme Olstrup, ca. 100 km fra København, med over 60 attraksjoner og andre aktiviteter. Danmark har også mange utendørs zoo-opplevelser, blant annet Odenese Zoo med mye moro og dyr som løver, kjempeskilpadder og dovendyr.

Forslag til reiserute
Et forslag til reiserute om dere reiser med bil er for eksempel å ta Danskebåten til Fredrikshavn nord i Danmark. Kjør sørover for noen dagers opphold i Billund, med byer som Aalborg og Aarhus på veien, og etter det kan dere sette kursen mot København, med Odenese Zoo og Bonbon-land på veien. Etter et obligatorisk besøk på Tivoli i København kan dere ta Danskebåten fra København til Oslo.

Bornholm – et lite stykke Karibia i Danmark

Øya Bornholm ligger faktisk nærmere Sverige enn Danmark, men den danske følelsen råder likevel sterkt på øya. Her finner du et rolig tempo og matspesialiteter som røkt fisk, blåmuggost og retten “Sol over Gudhjem”. Øya har også mange koselige byer, som Nexø med sin fiskehavn og røde tømmerhus. I Aakirkeby finner du øyas eneste vingård, samt familieopplevelsessenteret NaturBornholm. Besøk også det historiske middelalderske sentrumet på Bornholm, som tar deg rett tilbake i tid. Skikkelig sommerfølelse får du på den kritthvite stranden Dueodde, hvor den fine melissanden knirker under føttene dine. Stranden har fått Blått flagg og er nevnt som en av Europas vakreste strender – også kalt Danmarks lille “Karibia”. Rett ved finner du et fyrtårn som kan bestiges for en fantastisk utsikt over havet. Besøk også Brændesgårdshaven om du har med barn. Du kan enten fly hit på 35 minutter fra København, eller reise med tog eller buss til Ystad i Sverige, hvor du deretter tar hurtigbåten ut til Bornholm.
» Se alle hotell på Bornholm

Shopping, gastronomi og kafeer i Aarhus

Danmarks nest største by er fylt med skandinavisk atmosfære og sjarm, samt attraksjoner som Den Gamle By – et levende bymuseum som regnes som et av verdens fineste. Her finner du butikker, verksteder, en baker og mennesker fra gamledager. Aarhus er også kåret til Norden beste shoppingby, og Latinerkvarteret og Strøget er to must for deg som reiser hit på shoppingferie. I Aarhus finner du underholdning for store og små. Tivoli Friheden lar deg velge mellom 40 ulike attraksjoner, mens familieparken Djurs Sommerland har både en temapark og et badeland. 2,5 km fra sentrum finner du stranden Den Permanente, kanskje byens mest populære strand med fin utsikt over Kattegat. Aarhus har hele 3 Michelin-restauranter – Frederikshøj, Gastromé og Substans. En annen fin matopplevelse er å ta seg en piknik i en av byens grønne oaser som Mølleparken eller ved Dokk1. Sjekk ut mattilbudet i Latinerkvarteret (spesielt i Mejlgade!) og nyt en livlig uteservering, livemusikk og små butikker i gamle brosteinsbelagte gater. Her finner du deilig sjokolade, ostebutikker, økologiske bakerier og koselige kaffebarer som vil få sansene til å løpe løpsk. Det ligger også mange koselige restauranter og kafeer langs Åen (elven). Ta også turen innom Moesgaard Museum og Dyrehaven når du først besøker Aarhus. Vil du bo majestetisk, sjekk ut Sophiendal Slotshotel i Skanderborg.
» Se alle hotell i Aarhus

Skagen

Helt på tuppen av det nordlige Danmark finner du den 700 år gamle fiskerbyen Skagen – byen med flest soltimer i landet. Havnebyen har både strender og et helt spesielt lys som har inspirert flere kjente kunstnere. Noen hundre meter nord for Skagen finner du naturfenomenet Grenen, hvor de to havene Skagerrak og Kattegat møtes – et fenomen som kun er å finne noen få steder i verden. Her finner du en naturkraft så sterk og overveldende at det faktisk ikke er lov å bade akkurat her, men et spaktakulært syn, det er noe du kan regne med. Her finner du også mye sel, som ikke er sjenerte for turistene som kommer for å ta del i deres natur. Vil du derimot bade, kan du slappe av på de flere kilometerne med brede sandstrender som finnes her. Den 2 km lange strande Råbjerg Mille er Skagens mest kjente, spesielt for sitt kallenavn “den migrerende stranden” eller “den danske ørkenen”, da den har for vane å forflytte seg opptil 15 meter hvert år. En annen attraksjon her er Den Tilsandede Kirke – kirken som måtte gi tapt for de voldsomme naturkreftene som finnes her oppe. Flyvesand har begravet kirken og igjen står et kirketårn opp av sanden. Det setter virkelig et persektiv på naturkreftene som rår her oppe. Det er fine turstier mellom kirken og Skagen for dem som vil røre på seg. Skagen har også mange kulinariske festivaler du bør få med deg. Reis til Skagen med fergen til Fredrikshavn og deretter en kort tur med tog eller buss til Skagen.
» Se alle hotell i Skagen

Sykkelferie i Danmark

I Danmark finnes det dobbelt så mange sykler som biler, og det er ikke uten grunn. Danmark med sitt flate terreng og 11.000 km med oppmerkede sykkelruter passer perfekt til sykkelferie for store og små. Her er det ikke langt mellom de store opplevelsene og små øyeblikkene. Kort vei til havet mellom byene gjør Danmark til et av verdens beste land for en sykkelferie. Det går ferger mellom de ulike landsdelene hvor du helt fint kan ta med sykkelen, og det er ikke langt mellom overnattingsstedene på veien. Finn frem et kart, finn ut hvilke attraksjoner, byer og hva slags natur du vil oppleve på veien og tegn opp en passende reiserute. Reiser du med egen sykkel hjemmefra er det enklest å ta Danskebåten over. Pakk smart, helst ikke mer enn 10 kg per voksen, og benytt deg av sykkelvesker til å bære bagasjen så du ikke blir sliten i rygg og skuldre. Siden sykkelferie blir mer og mer populært kan det være smart å booke overnattinger på forhånd.

Fly og hotell i Danmark
- Fly til Danmark
- Hotell i Danmark
- Leiebil i Danmark


Fly til DanmarkTilbud - Familieferier