Danmark med familien

Ellinor
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto:shutterstock
Foto:shutterstock
Foto: Fårup Sommerland
Danmark er perfekt for familieferien, og det er kort reisevei enten med bil, båt eller fly. Vi tipser om supre aktiviteter og reisemål for familien.
Publisert 21 februar 2020

København, Billund og Sommerland har én ting til felles – de passer perfekt for barnefamilier. Her guider vi deg til noen favoritter som passer for sommerferien.

København

Den danske hovedstaden er en favoritt for hele familien – det er mye å finne på og stemningen er veldig avslappet. Om sommeren finnes det bademuligheter i sentrum av København, mange koselige uteserveringer og kafeer i alle varianter. Her tipser vi om to familiefavoritter.

Karuseller på Tivoli

I København kan dere besøke den klassiske fornøyelsesparken Tivoli som ligger midt i sentrum. Her er det karuseller nok for en hel dag, om ikke fler. Bortsett fra berg- og dalbaner og pariserhjul finnes det en flott park som hele Tivoli er bygget rundt. Her er det underholdning for store og små, samt mange ulike restuaranter.

Dyrekunnskap på Zoologisk Have

Københavns nest mest populære attraksjon for barnefamilier er Zoologisk Have på Frederiksberg. Københavns Zoo er Danmark eldste og mest besøkte og her kan dere hilse på alt fra store elefanter og flodhester til søte, små kaniner i Barnas Zoo. Du kan til og med vandre gjennom undervannstunnelen og komme tett innpå isbjørner.

Slik kommer du deg hit: Med egen bil eller tog over Öresundbroen. Dere kan også danskebåten som går fra flere byer i Sør-Norge eller fly.

Billund

Billund ligger midt på Jylland og er kanskje mest kjent på grunn av fornøyelsesparken Legoland. Reiser familien hit i løpet av sommeren kan dere oppdage byen til de fargerike byggeklossene, og bade i det tropiske badelandet på Lalandia. Her guider vi deg til de to favorittene.

Lekende lett på Legoland

Legoland er familieklassikeren. Midt i hjertet av parken ligger Miniland – en verden i miniatyr, bygget av 20 millioner legoklosser. Her kan du se mange kjente bygninger og besøke land som USA og Nederland. Den høyeste bygningen er Burj Khalifa på 5,5 meter. En av de mer rolige aktivitetene er å hilse på pingvinene i Penguin Bay. For dere som ønsker å bo midt i smørøyet har Legoland et eget familiehotell.

Bad på Lalandia

Når dere er i Billund må dere ikke gå glipp av Skandinavias største badeland Lalandia. Dette innendørs badeanlegget er varmt og deilig hele året, og passer derfor også til feriedager når solen ikke skinner. Lalandia har en egen ferieby med hus som passer for de fleste familier, og det finnes også gode muligheter for aktiviteter utenom bad. Hva med å bowle eller spille litt golf? Dessuten er det jo kort vei til Legoland slik at dere kan slå to fluer i en smekk.

Slik kommer du deg hit: Du kommer deg hit ved å krysse Sjælland hvor København ligger, kjør så videre over Store- og Lillebæltbroen. Et annet alternativ er å fly direkte til Billund.

Danmarks beste sommerland

Sommerland er et av Danmarks mest populære attraksjoner med gøy for hele familien. Det finnes flere å velge mellom, men konseptet er det samme. Du betaler en inngangsbillett, så kan hele familien kose seg med alle de ulike attraksjonene, gøyale dusjer og basseng.

Fårup Sommerland

Sommerland ligger i en skog i Blokhus på Nordjylland, og området er like stort som 55 fotballbaner. Attraksjonen er delt inn i en tørr og en våt del, med over 60 aktiviteter for store og små. Berg- og dalbaner, skattejakt, ponnyridning og kanopadling er noe av det dere kan ha det gøy med. I vannland lokker flere ulike bassenger og vannsklier, hvor Wild River er en av de heftigste.

Slik kommer du deg hit: Ta med bilen og ta båt til Fredrikshavn eller Hirtshals, så er det cirka 2 timer kjøring til Sommerland.

Djurs Sommerland

På Djurs Sommerland finnes det mer enn 60 aktiviteter for hele familien, blant annet Piraten som har blitt kåret til en av verdens beste attraksjoner. Vannparken er stor med vannsklier, bølgepasseng og lekeplass. Sommerland ligger i Nimtofte i Østjylland

Slik kommer du dig hit: Ta Stena Lines ferjer fra Oslo - Fredrikshavn. Når du har kommet til Danmark tar det rundt 2 timer i bil så er man fremme i Sommerland.

Finn reise til Danmark på Reseguiden

Fly til Danmark.
Leiebil i Danmark
Tips og inspirasjon Danmark


Fly til Danmark