Sjarmerende Danmark

Annebente
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: VisitDenmark.com
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Legoland.dk
Fornøyelsesparkene ligger som perler på en snor og gir barn i alle aldre uforglemmelige opplevelser. Små koselige byer med trange gater, blomster og gjestfrie blide dansker finner du over hele landet. I storbyene kan du oppleve et pulserende uteliv og spennende shopping. For ikke å glemme, milevis med sandstrender med myk og deilig sand.
Publisert 13 juli 2015

Alt dette og mer til får du i Danmark. Uansett hvor i landet du velger å bo er det aldri langt til nærmeste attraksjon eller sandstrand.

Fornøyelsesparker

Danmark har mange land. Legoland, Djurs Sommerland, Fårup Sommerland - bare for å nevne noen av de store fornøyelsesparkene. Landet er som en stor lekeplass, og du må selvfølgelig ikke gå glipp av de store spennende attraksjonene som står på ønskelisten til de fleste barn. Men i tillegg har du et vell av godt tilrettelagte lekeplasser og parker som innbyr til aktiv ferie for barnefamilier. Karuseller, berg-og-dal-baner, sklier, vannland, dyreparker og alt som er gøy for barna finner du innen kort avstand fra de fleste steder i Danmark. Parkene er også tilrettelagt slik at de voksne skal få en hyggelig opplevelse mens barna leker.

Idylliske småbyer

Skagen lengst nord i Danmark er en malerisk og idyllisk perle, omkranset av hav og sand. Her kan du ta livet med ro og slappe av med en kald drikke på bryggen, eller leie sykkel og utforske de vakre omgivelsene. Når solen skinner kan du nyte dagen på stranden, her er det god plass til alle enten du vil bade, sole deg eller bare gå en deilig tur langs stranden.
Finn hotell i Skagen

Ebeltoft som ligger lengst øst på Jylland er kjent for sin koselige atmosfære med smale brostensbelagte gater og bindingsverkshus. Dette er dansk småbyidyll på sitt. Like ved byen ligger den lange og fristende badestranden og mange spennende attraksjoner.
Finn hotell i Ebeltoft

Storbyer med sjarm

København er Danmarks hovedstad og et must for deg som liker storbylivet. Om sommeren syder byen av liv når butikker og restauranter trekker ut på gatene. Utrustet med lommebok og kredittkort kan en tur på Strøget gi deg mange gode kupp. Langs den sjarmerende havnen, Nyhavn ligger nye og gamle båter og serveringssteder på rekke og rad. Her kan du nyte et deilig avbrekk med god mat og drikke midt i København sentrum.
Finn hotell i København

Århus som ligger på Jylland er en spennende storby med et stort kulturtilbud, fantastisk shopping, og et godt utvalg av hyggelige restauranter i koselige bystrøk. Her har du også gåavstand til stranden, slik at du kan ta en pause fra bylivet og ta en dukkert i Kattegat hvis sommervarmen slår til.
Finn hotell i Århus

Strender så langt du kan se

Uansett hvor du er i Danmark er det ikke langt til nærmeste strand. I området rundt København finnes det utallige strender med plass til alle. Langs Danmarks vestkyst er det milevis med strender. På solrike dager er de perfekte for soling og bading. På dager med mye vær kan det være en opplevelse å se havets bølger slå mot stranden. Mange steder kan du også kjøre bil på stranden.

Slik bor du i Danmark

Danmark er kjent for sine krotradisjoner. Kroene ligger ofte litt utenfor tettbygde strøk i hyggelige omgivelser, og et gjestfritt vertskap møter deg med god dansk service. Ønsker du det siste nye vil du finne hotell med god dansk design gjennomført på hele hotellet. Eller kanskje en slottsferie eller et par døgn på en dansk herregård frister?
Over hele Danmark finner du godt utbygde feriesenter som gir hele familien et opplevelsesrikt opphold. Lalandia er blant de største feriesenterne som har anlegg både i Billund nær Legoland og i Rødby et par timers kjøring syd for København. Her frister de med store badeland og lekeland, treningssenter, restauranter og aktiviteter nok til at alle skal få sin drømmeferie sammen med familien. Når barna trives kan du være sikker på at de voksne også trives.

Slik kommer du til Danmark

Reiser du med bil kan du enten kjøre via Sverige eller du kan ta ferge fra flere norske havner. Både Stena Line, Color Line, Fjord Line og DFDS Seaways har faste ruter mellom Norge og Danmark. De har også pakkereiser inkludert overnatting hvis du vil ha hele reisen lagt opp for deg. Du kan også fly til København, Billund, Århus eller Ålborg med flere flyselskap som Norwegian, Widerøe og SAS.

Søk fly till Danmark
Søk hotell i Danmark


Fly till Danmark

Hotell i Danmark