Publisert 30 mai 2018

Dette er Legoland

Mer enn 65 millioner legoklosser, mengder av berg-og-dal-baner, pirater, badeland, ville vesten og Star Wars – her finner du masser av fart, action og moro for hele familien. Dette er Danmark mest kjente og elskede fornøyelsespark blant barnefamilier og barn i alle aldre. Legoland ligger midt på den danske øyen Jylland rett utenfor byen Billund, ikke langt fra Lego A/S sitt hovedkontor. Fornøyelsesparken er delt opp i flere ulike verdener – for eksempel piratland og ville vesten – og i hver verden er det attraksjoner og underholdning for alle aldre. I fornøyelsesparken finner du også det berømte Miniland hvor man kan dra på en jorden-rundt-reise i miniatyr og se verdensberømte bygninger. Du kan se alt fra hele bydeler i København til Det hvite hus og Taj Mahal i India. I Miniland finner du også legobiler, båter og fly som beveger seg akkurat som i virkeligheten. På Legoland kan du virkelig slå deg løs!

Tips – slik får du det meste ut av din reise

- Har du mulighet så er det best å dra hit en eller to hverdager i mai eller september, som er utenom den travle høysesongen. Det er mindre folk i fornøyelsesparken, kortere køer og lav risiko for at de nærliggende hotellene er fullbooket.

- Spar penger på å ta med egen niste eller piknikkurv. Det finns massevis av mat å kjøpe i parken, men som på de fleste fornøyelsesparker er prisen mye høyere enn om du kjøper det på egenhånd i dagligvarebutikken.

- Behagelige sko! Under ditt besøk til Legoland går man mye, så pass på at hele familien har gode sko. Blir bena for slitne kan dere låne en vogn (som dessuten også fungerer veldig bra til å frakte tunge kjølevesker og ryggsekker). Det skader heller ikke å ha med seg et klesbytte da flere av attraksjonene innebærer at du kan bli våt.

- Om du velger å ikke ha med klesskift, men likevel ender opp ufrivillig bløt, så finnes det et stort “tørkeskap” i parken der hele familien kan tørke. Legg på en slant i myntinnkastet, så blåser det varmluft fra alle kanter.

- Sjekk ut attraksjonenes høyderegler før dere drar! På Legolands nettside finner du en komplett liste over alle attraksjoner. Ved å se på dette før dere reiser kan dere planlegge besøket på best mulig måte slik at dere ikke går glipp av noe, samt få sjansen til å forberede dere på å forklare for lillebror på 108 centimeter hvorfor han ikke får ta visse attraksjoner mens storesøster på 122 centimeter får det… En diskusjon man helst vil slippe mens man er på Legoland!

Hvor bor man?

Det finnes et hav av boalternativ rundt fornøyelsesparken – du finner til og med et hotell inne på selve Legoland. Hotel Legoland passer bra om man vil ha et så enkelt og behagelig opphold som mulig, i tillegg til å gå all in på lego-temaet. I og med at hotellet ligger inne i parken er kostnaden noe høyere sammenlignet med de nærliggende alternativene, samt at det raskt blir fullbooket – så vil du ha et rom her gjelder det å være ute i god tid. Rett inntill fornøyelsesparken ligger Legoland Holiday Village som er en stemningsfull ferieby med masse uteliv og lek. Her kan dere bo i cowboy-inspirerte Wild West-hytter – eller hvorfor ikke på Pirate Inn’s, som er et hotell med rom innredet med Lego-pirater? For den som vil holde budsjettet lavt finnes det også billige campingplasser på kort avstand.
Finn hotell i Danmark her.

Hvordan komme seg dit?

Det finnes flere måter å komme seg til Legoland, og du velger selv hvilket alternativ som passer deres familie best. Det raskeste alternativet er å fly til Billund hvor flyplassen ligger kun et steinkast fra Legoland. Du kan også kjøre bil hele veien, via Malmö i Sverige. Dere kan også ta danskebåten over. Dere kan også ta fly til København og deretter leie en bil og kjøre til Legoland, noe som er en biltur på ca 2,5 timer én vei. Om fly passer deg best, så husk å booke i god tid.
Finn fly til Danmark her.
Finn leiebil i Danmark her.