5 tips til høst-weekend i New York!

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Asfaltjungelen New York er den perfekte weekend-destinasjonen. Her er 5 tips for deg som vurderer storbyliv i The Big Apple i høst.
Publisert 20 august 2018

Det som gjør New York til en av verdens beste byer er at det er er like gøy å reise hit uansett sesong. Om høsten er temperaturene behagelig varme – ca. 23 grader i september og 17 grader i oktober – og vi har funnet frem mye moro og utendørsaktiviteter til deg som tar turen over dammen i høst – mange av dem helt gratis!

Her er 5 hete høsttips i New York:


1. Gratis utendørskino

Hele uken kan du se gratis filmer under åpen himmel på forskjellige steder i byen. Bryant park og Brooklyn Bridge Park er to steder der det er filmvisning på mandager, respektive tirsdager helt frem til slutten av september. Vær ute i god tid og ta med deg noe å sitte på. Filmene begynner ofte i 8-9 tiden.
Se oversikt over filmvisningene her.

2. Piknik og grønne oaser

Når du vil ta en pause fra shopping og severdigheter tilbyr parkene et deilig pusterom. Gå på tur, ta en piknik, lei sykler eller en robåt på de små sjøene. Parken over alle parker er selvsagt Central Park, men det finnes flere alternativ. Ta også turen til Walk the High Line, et gammelt togspor på en bro over bakken som er gjort om til en park.

3. Gratiskonserter og musikkfester

En av de største scenene for gratis musikkopplevelser er Summerstage i Central Park, i nærheten av Ramsey Playfiels. Summerstage holder på frem til slutten av september.
Se programmet her.

4. Sipp drinker på en takterrasse

New York kan bli hett på sommeren og midt i sentrum kan det kanskje bli trykkende. Hvorfor ikke tenke vertikalt og se byen fra en takterrasse? 230 Fifth er en annen populær takterrasse – som navnet antyder ligger den på nummer 230 Fifth Avenue. Le Bain er et penthouse diskotek og takbar på toppen av The Standard, High Line i Meatpacking District. Her har du også utsikt til Empire State Building. Om sommeren har de også et crêperie på den gressbelagte takterrassen. Eller hva med å prøve noe helt spesielt? Gallow Green er en takbar på McKittrick Hotel, som også står for det spennende, interaktive teaterstykket Sleep No More, hvor du selv er med på å løse mordmysterier. Opplev det innovative teaterstykket og ta deretter noen drinker på takterrassen, som gir følelsen av hagefest på en gård, med mye grønt, lykter og avslappet stemning.

5. Strandliv på Coney Island

Coney Island ligger under en halvtime fra New York, med en 4 km bred strand, herlig havbris og fornøyelsesparker. Det er ingen høybygg som skygger for solen på stranden, kun mange fristende restauranter langs strandpromenaden.

Finn din reise her:

- Pakkereiser til New York
- Fly til New York
- Hotell i New York

For info om de ulike stedene og eventene:

230 Fifth
Gallow Green
Le Bain
Public Theater
Summerstage
Time Out


Fly til New York (t/r)Hotell i New York med minst 3 stjerner