5 must på storslåtte Sicilia

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: stivf, medlem siden 2010
Foto: desires, medlem siden 2008
Sicilia har flere soldager enn sine landsmenn på fastlandet, og hit kan man reise fra tidlig på våren til sent på høsten om man vil ha sol og varme. Vi guider deg til vakre strender, fantastisk mat og siciliansk hverdagsliv på Italias største øy.
Publisert 18 januar 2023

1. Spennende utflukter med leiebil

Når man er på Sicilia er det en selvfølge å se vulkanen Etna på nært hold. Å bestige vulkanen til fots tar cirka fire timer tur-retur, men det er også mulig å kjøre store deler av veien opp. Sicilia er en perfekt øy å ha leiebil på, da kommer man lettere rundt til alle de vakre byene på øya. Et populært stopp er byen Scopello, hvor sluttscenen i filmen “Ocean's Twelve” ble spilt inn. En annen by som fortjener et besøk er Ragusa som ligger oppe i fjellene på øyas sørlige deler, og er en av de absolutt vakreste på hele Sicilia. Romantikkens høyborg er Taormina som ligger høyt oppe på en klippe over havet, og derfra går det taubane ned til havet. Her kan man bruke noen timer på eksklusiv shopping og lange måltider på en av de mange restaurantene som ligger rundt torget. Er du fan av Gudfaren bør du kjøre innom fjellandsbyen Savoca, like nord for Taormina, der du finner «Bar Vitelli» fra Gudfaren-filmene.
Søk etter leiebil på Sicilia her

2. Kulinariske høydepunkter

På folkemunne kalles maten på Sicilia for “Guds mat”. Dette er en grunn nok i seg selv til å besøke Sicilia. Gode råvarer diskes opp for å lage deilige pastaretter, spennende pizzavarianter og fisk- og skalldyrsretter. Typiske desserter er Cassata og Cannoli, og så klart den italienske isen. Lær deg å lage ekte siciliansk mat på et matlagingskurs som det finnes flere av rundt på øya. Noen av de mest populære kursene finner du i Palermo.

3. Nyt naturen – fra ravine til vulkan

For de som liker å være ute i naturen skal man dra til Cava Grande de Cassibile som er en utrolig vakker ravine. Man parkerer bilen på toppen for å så ta seg ned til bunnen til fots, en tur som tar cirka én time, og man belønnes med slående vakker natur og muligheten til et forfriskende bad i en av sjøene der nede. En båttur til øya Stromboli på Sicilias nordkyst er også en fantastisk opplevelse, og da får man se lavaen som spruter ut av den aktive vulkanen hvert femtende minutt.

4. Vakre sandstrender

Sicilia har massevis av flotte sandstrender. De mest populære finner du i Cefalú og Giardini-Naxos. Mazzaro som ligger nedenfor byen Taormina er også fin. Vil man komme seg litt bort fra turiststrømmene er Copo de Orlando og Noto Marina bra valg.
Stranden San Vito Lo Capo vest på Sicilia gir en følelse av Copacabana i Rio de Janeiro, med sin langstarkte hvite sandstrand, krystallklare vann og med høyreiste fjell i bakgrunnen. En annen skjult perle er Calamosche, som ligger i naturreservatet Vendicari. Her finner du flere små laguner og sandstrender som er roligere enn strendene som ligger nærme byene. Her kan du også se flamingoer, om du er heldig.

5. Shopping på Sicilia

Hovedstaden Palermo og Taormina har den beste shoppingen om du er ute etter sko og klær. Rundt på hele øya kan du kjøpe mye bra keramikk og smykker av gull med lavastener. Likevel er det kanskje mat og ikke minst gode viner som mange velger å ta med seg hjem fra den kulinariske øya. Gjør også som sicilianerne selv, shop på markedene. Utendørsmarkeder har vært en tradisjon på Sicilia siden 800-tallet, da øya var under arabisk kontroll.

Her bør du bo

For deg som vil ha sol og bad er Giardini-Naxos, Cefalú og Castellammare del Golfo bra valg. De er også de mest barnevennlige feriebyene. Er du på bryllupsreise burde du bo på et av de må hotellene i romantiske Taormina. Vil du ha både sol, bad og storbyliv skal du velge hovedstaden på øya – Palermo.

Slik kommer du deg til Sicilia

Du kan reise med charter til Sicilia med for eksempel TUI. Reiser du med charter er det bra å bestille transfer med buss til hotellet. Fra flyplassen til charterbyene Giardini-Naxos og Taormina tar det cirka 45 minutter til en time med buss.

I Reiseguidens søkemotor finner du alt du trenger til din reise til Sicilia:
Charter til Sicilia
Fly til Sicilia
Leiebil på Sicilia


Fly til SiciliaCharter til Italia