5 must på storslåtte Sicilia

Stine
Medlem siden 2011, besøkt 19 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: stivf, medlem siden 2010
Foto: desires, medlem siden 2008
Sicilia har flere soldager enn sine landsmenn på fastlandet, og hit kan man reise fra tidlig på våren til sent på høsten om man vil ha sol og varme. Her er en guide til et annerledes reisemål som byr på vakre strender, fantastisk mat og siciliansk hverdagsliv.
Publisert 11 mai 2017

Italia største øy Sicilia ligger utenfor landets sydkyst og er et spennende reisemål for hele familien. Sicilia har flere soldager enn det italienske fastlandet. Øyen har en lang sommersesong, fra tidlig vår til sen høst. Vi guider deg til et annerledes charterreisemål som byr på vakre strender, fantastisk mat og siciliansk hverdagsliv.

1. Spennende utflukter

Når man er på Sicilia er det en selvfølge å se vulkanen Etna på nært hold. Å bestige vulkanen til fots tar cirka fire timer tur og retur, men det er også mulig å kjøre store deler av veien opp. Sicilia er en perfekt øy å ha leiebil på, og da kommer man lettere rundt til alle de vakre byene på øya. Et populært stopp er byen Scopello, hvor sluttscenen i filmen “Ocean's Twelve” ble spilt inn. En annen by som fortjener et besøk er Ragusa som ligger oppe i fjellene på øyas sørlige deler, og er en av de absolutt vakreste på hele Sicilia. Romantikkens høyborg er Taormina som ligger høyt oppe på en klippe over havet, og derfra går det taubane ned til havet. Her kan man bruke noen timer på eksklusiv shopping og lange måltider på en av de mange restaurantene som ligger rundt torget.

2. Kulinariske høydepunkter og festivaler

På folkemunne kalles maten på Sicilia for “Guds mat”, og er en av grunnene til å besøke Sicilia. Gode råvarer diskes opp for å lage deilige pastaretter, spennende pizzavarianter og fisk- og skalldyrsretter. Typiske desserter er Cassata og Cannoli, og så klart den italienske isen. Fra juni til august er det Taormina Arte Festival med teateroppføringer, konserter og kinopremierer. Lær deg å lage ekte siciliansk mat på et matlagingskurs som det finnes flere av rundt på øya. Noen av de mest populære kursene finner du i Palermo.

3. Nyt naturen

For de som liker å være ute i naturen skal man dra til Cava Grande de Cassibile som er en utrolig vakker ravine. Man parkerer bilen på toppen for å så ta seg ned til bunnen til fots, en tur som tar cirka én time, og man belønnes med slående vakker natur og muligheten til et forfriskende bad i en av sjøene der nede. En båttur til øya Stromboli på Sicilias nordkyst er også en fantastisk opplevelse, og da får man se lavaen som spruter ut av den aktive vulkanen hvert 15. minutt.

4. Vakre strender

Sicilia har massevis av flotte sandstrender. De mest populære finner du i Cefalú og Giardini-Naxos. Mazzaro som ligger nedenfor byen Taormina er også fin. Vil man komme seg litt bort fra turiststrømmene er Copo de Orlando og Noto Marina bra valg.

5. Shopping på Sicilia

Hovedstaden Palermo og Taormina har den beste shoppingen om du er ute etter sko og klær. Rundt på hele øya kan du kjøpe mye bra keramikk, smykker av gull med lavastener og ikke minst gode viner.

Her bør du bo

For deg som vil ha sol og bad er Giardini-Naxos, Cefalú og Castellammare del Golfo bra valg. De er også de mest barnevennlige feriebyene. Er du på bryllupsreise burde du bo på et av de må hotellene i romantiske Taormina. Vil du ha både sol, bad og storbyliv skal du velge hovedstaden på øya – Palermo.

Slik kommer du deg til Sicilia

Du kan reise med charter til Sicilia med for eksempel TUI og Solfaktor. Reiser du med charter er det bra å bestille transfer med buss til hotellet. Fra flyplassen til charterbyene Giardini-Naxos og Taormina tar det cirka 45 minutter til en time med buss.

I Reiseguidens søkemotor finner du alt du trenger til din reise til Sicilia:
- Charter til Sicilia
- Fly til Sicilia
- Hotell på Sicilia
- Restplasser til Sicilia


Fly til SiciliaCharter til Italia

Om Sicilia Italia, Europa

Sicilia byr på historiske severdigheter, gode viner, idylliske byer og herlige strender. Steder som Taormina, Cefalu og Giardini–Naxos har lokket besøkere i over 100 år. Hett under sommeren og mildt vår og høst. Badesesong: juni-september.

Promenad- Forsta Advent- 29 Nov- 2009
2 / 21
Il castello di Sant Alessio-Sicilien
5 / 21
Gata i den gamla stadsdelen
7 / 21
Vulkanutbrott 5 Jan 2012
11 / 21
vacker balkong med patina
12 / 21
Etna i bakgrunden Taormina Sicilien
13 / 21
Palermo, Sicilien, Italien
14 / 21
Monreale, Sicilien, Italien
15 / 21
Tindari (Tyndaris) Sicilien
16 / 21
Normandisk borg Caccamo, Sicilien, Italien
18 / 21
Frukt och grönt på fiskmarknaden
19 / 21
Kryssning i medelhavet,Sicilien
20 / 21
Reis fra Haugesund til Sicilia