Nå er Sicilia som best

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: emmsan, medlem siden 2006
Foto: auriananatine, medlem siden 2006
Sicilia passer perfekt for deg som elsker sol og bad. Samtidig finnes det en hel del for deg som ikke bare vil ligge på stranden. Her er noen tips.
Publisert 23 september 2009

Aktiv vulkan

Etna er Europa mest aktive vulkan. Ettersom den letter på trykket med jevne mellomrom blir den skjelden virkelig farlig. Ved toppen er marken varm og det putrer og ryker fra flere kratre. Vil man besøke Etna tar men seg først til Rifugio Sapienza. Derifra kan man så ta seg til toppen med enten linbane eller jeeper (eller om man har god kondisjon så går man).

Dramatisk landskap

Ettersom Sicilia er en vulkanøy er landskapet dramatisk med alt i fra bratte stigninger og vakre strender. Vulkanøyene Lipari, Vulcano, Salina Alicudi, Filicudi, Panarea og Stromboli ser ut som en samling svarte topper som reiser seg opp fra havet. Øyene blir dog en meget hyggelig opplevelse på nært hold.

Mafian - La Costa Nostra

Mafiaen er faktisk en virkelig del av livet på Sicilia. Som turist er det selvfølgelig ingen ting du behøver å bekymre deg over. Konflikter og bråk er dårlig for forretningene. For den som har interesse av mafiaen derimot finnes det en hel del å se. I Savoca finner du for eksempel kirken som Michael Corleone giftet seg i, i filmen Gudfaren.

Klima

Sicilia har et meget behagelig klima med en gjennomsnittstemperatur på 18 grader ved kysten og 13 grader i innlandet. Det kan blir fryktelig varmt om sommeren under høysesongen juni til august. I september og oktober er det fortsatt varmt i luften.

Koselige byer

Siclia har mye å by på. Koselige byer som Taormina og Cefalù er verdt ett besøk liksom Sicilias hovedstad Palermo. Taormina er en romantisk liten by og det mest kjente turistområdet på Sicilia. Med et stort tilbud av trivlige restauranter og de beste hotellene har det lenge vært det mest luksuriøse stedet på øya.

Cefalù er over tusen år gammel og oser virkelig historie. Her finner du mange minnesmerker og kulturelle severdigheter. I sentrum finnes det et stort utvalg av delikatesser, viner, smykker, klær og mye annet. Midt i byen ligger en herlig, lang sandstrand.

I Palermo finner du det meste du kan ønske deg i en litt større by. Er du ute etter å shoppe til litt billigere priser er det hit du skal dra. I byen vimler det også av historiske byggninger og det meste ligger på gangavstand. Dessverre er kriminalitet ett problem i Palermo - så du bør la være å vandre rundt alene på natten.

Greit å vite
Næremeste flyplass ligger i Palermo og i Trapani, men man kan også fly til Agrigento.

Fly til Sicilia