Slående vakkert på Sicilia

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Shutterstock
Foto: desires, medlem siden 2008
Foto: stivf, medlem siden 2010
Sicilia har flere soldager enn sine landsmenn på fastlandet, og hit kan man reise fra tidlig på våren til sent på høsten om man vil ha sol og varme. Her er en guide til et annerledes reisemål som byr på vakre strender, fantastisk mat og siciliansk hverdagsliv.
Publisert 18 juli 2016

Italia største øy Sicilia ligger utenfor fastlandets sørlige kyst og er et spennende reisemål for hele familien. Enten du velger å reise på egenhånd eller med charter, så har du flere spennende steder å velge mellom.

Hvor skal du reise

For deg som vil sole og bade er Giardini-Naxos, Cefalú og Castellammare del Golfo bra valg. De er også de mest barnevennlige feriebyene. Er du på bryllupsreise burde du bo på et av de må hotellene i romantiske Taormina. Vil du ha både sol, bad og storbyliv skal du velge hovedstaden på øya – Palermo.

Verdt å se

Når man er på Sicilia er det en selvfølge å se vulkanen Etna på nært hold. Å bestige vulkanen til fots tar cirka fire timer tur og retur, men det er også mulig å kjøre store deler av veien opp. Sicilia er en perfekt øy å ha leiebil på, og da kommer man lettere rundt til alle de vakre byene på øya. Et populært stopp er byen Scopello, hvor sluttscenen i filmen “Ocean's Twelve” ble spilt inn. En annen by som fortjener et besøk er Ragusa som ligger oppe i fjellene på øyas sørlige deler, og er en av de absolutt vakreste på hele Sicilia. Romantikkens høyborg er Taormina som ligger høyt oppe på en klippe over havet, og derfra går det taubane ned til havet. Her kan man bruke noen timer på eksklusiv shopping og lange måltider på en av de mange restaurantene som ligger rundt torget.

Kulinariske høydepunkter og festivaler

Fra juni til august er det Taormina Arte Festival med teateroppføringer, konserter og kinopremierer. Lær deg å lage ekte siciliansk mat på et matlagingskurs som det finnes flere av rundt på øya. Noen av de mest populære kursene finner du i Palermo.

Tett på naturen

For de som liker å være ute i naturen skal man dra til Cava Grande de Cassibile som er en utrolig vakker ravine. Man parkerer bilen på toppen for å så ta seg ned til bunnen til fots, en tur som tar cirka én time, og man belønnes med slående vakker natur og muligheten til et forfriskende bad i en av sjøene der nede. En båttur til øya Stromboli på Sicilias nordkyst er også en fantastisk opplevelse, og da får man se lavaen som spruter ut av den aktive vulkanen hvert 15. minutt.

Her bader du

Sicilia har massevis av flotte sandstrender. De mest populære finner du i Cefalú og Giardini-Naxos. Mazzaro som ligger nedenfor byen Taormina er også fin. Vil man komme seg litt bort fra turiststrømmene er Copo de Orlando og Noto Marina bra valg.

Shopping på Sicilia

Hovedstaden Palermo og Taormina har den beste shoppingen om du er ute etter sko og klær. Rundt på hele øya kan du kjøpe mye bra keramikk, smykker av gull med lavastener og ikke minst gode viner.

Slik kommer du deg hit

Fra Norge kan du reise på charter til Sicilia med Star Tour. Fra flyplassen til charterreisemålene Giardini-Naxos og Taormina tar det cirka 45 minutter til 1 time med buss.

I Reiseguidens søkemotor finner du alt du trenger til din reise til Sicilia:
- Charter til Sicilia
- Fly til Sicilia
- Hotell på Sicilia
- Restplasser til Sicilia


Flybilletter til Sicilia

Charter til Sicilia