Rhodos fra sin beste side

Linae
Medlem siden 2012, besøkt 38 land

Foto: Thinkstock
Foto: stobbart, medlem siden 2012
Foto: Thinkstock
Foto: stobbart, medlem siden 2012
Foto: linae, medlem siden 2012
Foto: linae, medlem siden 2012
En av Hellas mest populære øyer akkurat nå er Rhodos. Med 300 soldager i gjennomsnitt, stort utvalg av strender og severdigheter for enhver smak, har Rhodos alle forutsetninger for en vellykket ferie.
Publisert 22 juli 2013

Rhodos finnes det noe for alle. Øyas sentrum, Rhodos by, byr på bra shopping og et stort utvalg av historiske, imponerende byggninger - perfekt for hele familien med ulike interesser. Langs østkysten ligger strendene som perler på en snor - de fleste består av grus og stein med krystallklart vann. Nedenfor finner du Rhodos godbiter.

Lindos – “den hvite byen”

De fleste som reiser til Rhodos besøker Lindos. Byen som preges av vakre byggninger, har en egen Akropolis - et fascinerende byggverk 116 meter opp for en klippe. Glem ikke å ta med vannflaska dersom du skal besøke dette byggverket, turen opp kan bli varm og svettende. Lindos er mer eller mindre en turistfelle, men er vel verdt et besøk. Avslutt gjerne oppeholdet med et besøk på en av Lindos fine strender, som for øvrig er noen av de beste på Rhodos.

Rhodos by

I Rhodos by finner du gode shoppingmuligheter, et pulserende uteliv og en sjarmerende, gammel bydel. På dagtid får koselige restauranter, flotte byggninger og butikker i alle varianter besøkendes oppmerksomhet. Når solen går ned øker stemningen på bargata og nattklubbene begynner å sloss om festglade turister.

Kallithea & Faliraki

På østkysten finner du det fredfulle området Kallithea og Koskinou. Byen Koskinou, en unik liten by, ligger litt lenger inn i landet. Stranden i Kallithea består av grovkornet sand og kan by på mange ulike vannaktiviteter. Her ligger blant annet Vings store familiehotell Sunwing Kallithea Beach.

Sør for Kallithea ligger Faliraki, et turiststed med et stort utvalg av barer, restauranter og nattklubber. Her finner du blant annet en av Rhodos beste strender. Cirka tre kilometer fra Faliraki ligger idylliske Anthony Quinn-bukten. Her er vannet krystallklart og egner seg utmerket for snorkling og dykking.

Dra på seiltur eller besøk naboøyene

Flere av de store charterarrangørene tilbyr seilturer langs Rhodos kyst der du får mulighet til å stoppe og bade på øyas fineste strender. Hva er vel bedre enn å oppleve det beste av det beste samtidig som du jobber på brunfargen? En seiltur i solnedgang er også verdt å få med seg. På disse turene inngår det som regel noe godt i glasset - utmerket for nyforelskede eller nygifte par. Ønsker du å se mer av Hellas kan du ta turen til en av de mer fredfulle og koselige naboøyene Chalki og Tilos. Lei en bil og besøk små, idylliske landsbyer langs veien.

Opplev orientalske Tyrkia

Kun to timer unna med båt ligger et spennende og orientalsk Tyrkia. Her får du oppleve et helt annet land med vakre skjærgårder, billig shopping og god mat. De fleste velger å gå i land i Marmaris, et moderne og populært feriested omgitt av frodige fjell og en fin basargate der du kan gjøre et kupp på gull, sølv, lær, krydder og tepper. Ta gjerne en sykkel- eller spasertur langs strandpromenaden til Icmeler, en mindre og roligere versjon av Marmaris, men med en bedre strand. Har du tid legg et besøk på Mona Titti Restaurant - her får du garantert en opplevelse du sent vil glemme.

Charterreiser til Rhodos finner du her >>


Linas hotelltips på Rhodos


For familien
Sunwing Kallithea Beach
Blue Village Atlantica Aegean Park
Mythos Beach Resort

For par som reiser uten barn
Sunprime Miramare Beach
Atlantica Imperial Resort & Spa
Lindos Blu

Kort vei til shopping og uteliv
Ambassador
Ibiscus
Hotell Kipriotis


4- og 5-stjerners charter til Rhodos

Om Rhodos Hellas, Europa

Rhodos har vært en favoritt for mange nordmenn i flere tiår. Her kan du se vakre middelalderbyer eller bare nyte solen på en av de flotte strendene.

Det er ingen hemmelighet at Rhodos er et svært populært reisemål. Her finner du noe av Hellas’ aller beste klima, mengder av arkeologiske ruiner, fine strender og mange vakre byer.

Den største byen på øya er Rhodos by som ligger på den nordlige spissen. Her ligger det en liten strand, men den store severdigheten er gamlebyen som er omringet av en høy mur. Når du vandrer rundt her går du i samme gater som ridderne fra malteserordenen gjorde i middelalderen. På museene kan du lese mer om byens forsvunne underverk ¬– Kolossen av bronse som sto i havnen.

De beste sandstrendene finner du på Rhodos’ østkyst. Den største ligger i badebyen Faliraki der også de fleste hotellene ligger. Litt sørover ligger byene Kolymbia og Lindos, som begge har flere herlige strender.

Byen Lindos er også et populært reisemål. De søte hvite husene ligger vakkert til ved skrenten av et fjell ved en imponerende borgruin.

Hvert år i slutten av mai kan du se et av verdens merkeligste naturfenomener på Rhodos. I Petaloudes-dalen samles tusenvis av sommerfugler for å hvile seg i de grønne skogene og fossefallene. Alle sommerfuglene er dessuten av samme art – sebraglansspinnere (Euplagia quadripunctaria). Dalen ligger på det vestlige Rhodos, omtrent 15 km fra Rhodos by.

4timer
Flytid fra Oslo
Reis fra Haugesund til Rhodos