Støtt Ukraina

Gillberts blogg

Tirsdag 18 Mars 2008 - Spania

God spansk mat på Tenerife, Fuerteventura och på Mallorca.

Puerto de la CruzTenerife, där vi har varit flest gånger, har vi några restauranger vi verkligen kan rekommendera. I gamla stan ligger det ett ställe, som heter La Papaya. Det är en familjekrog med verkligen väldigt god mat. En av deras specialiteter är Conejo con salmorejo y papas arrugadas. Det betyder kanin i en stark sås och saltinbakade potatisar. De ska ätas med skalen på. Verkligen gott! Den bästa lammrätten fick vi här också. Det var rostat lamm. Oj, oj! De har mycket att välja på och har en trevlig lite gammaldags inredning med stenväggar och med en ”önskebrunn” strax innanför ingången. Mycket trevlig och omtänksam personal.

La Papaya, ett lite äldre foto.

På strandpromenaden ligger en trappa upp en kinesrestaurang, Dragon de Oro, som serverar bland annat Pekinganka, som är förfärligt god. Man kan ju äta deras menyer också och få olika rätter. Där trivs vi, för vi får alltid fönsterbord med utsikt över havet. Så blir det, när man är stamgäst år från år.

Dragon de Oro.

Så brukar vi äta nere vid Plaza Charco på restaurang Columbus Plaza. De har mycket att välja på. Vi åt bland annat anka där, som var utmärkt god. Där sitter man och tittar på spanjorerna, som går sin volta på lördagar och söndagar. Naturligtvis är det alltid mycket folk.

Resturang Columbus Plaza

Vi brukar också äta på en restaurang, som tillhör hotell Marquesa. De har både ute och inneservering. Vi brukar helst sitta utomhus, för de har en så trevlig underhållning på kvällarna. Det är en grupp, som kallar sig för Los Ifara och de sjunger och spexar ordentligt. Det är mycket underhållande. Från Marquesa har man också utsikt över folk, som går förbi.

Marquesa, Los Ifara

Puerto är en stad med matställen från hela världen. Vi hittade till exempel en peruansk restaurang vid bussterminalen. Jättegod mat. Jag känner naturligtvis till flera än de uppräknade. Vill du veta mer, kontakta mig gärna och fråga. Jag svarar om jag kan.

Puerto är en mycket trevlig stad att vistas i som turist med havsvattenpooler, en Botanisk trädgård, en orkidéträdgård, La Rosaleda och mycket mer, inte att förglömma Loro Parque. Det är en zoologisk och botanisk trädgård. Där visas bland annat delfiner, sjölejon, fiskar, pingviner och naturligtvis papegojor. Loro betyder papegoja på spanska. Det är en mycket trevlig upplevelse i den parken och man får nästan använda en hel dag, för att hinna se allt. Man får bara inte missa den upplevelsen.

Det är mycket vackert i Puerto de la Cruz, vackrare än på sydsidan, som är byggt enbart för turisterna. Puerto är en levande vacker stad med mängder av grönska. Där bor också lokalbefolkningen i motsats till Playa de las Americas, där man pendlar till och från sina jobb.

Så har vi fått massor av god mat, när vi var i Chandiaområdet på Fuerteventura. Läget är sådant där, att de flesta, som kommer dit är tyskar och de har för det mesta all inclusive. Det innebär att restaurangerna där har en mycket hård konkurrens om gästerna. Man har mycket god kvalitet och stora portioner samt billiga priser.

Ett ställe, som vi brukade frekventera, är en by, som heter Morro Jable. Det ligger på gångavstånd från Chandia och vårt hotell. Där finns bland andra en krog som heter Vesubio. Där åt vi några gånger. En rätt, vi åt, var sjötunga meunière, som var den största vi någonsin sett. Den var enormt saftig och god.

Vesubio

Nere i Chandia hittade vi en hel del krogar, som serverade fin mat också. Restaurante Chino China Town hade mycket god kinesmat. La Casa Vieja serverade oss fläskfilé med bearnaisesås (Solomillo Cerdo) och kanariska potatisar. Vi fick så stora portioner, att vi trodde att vi fick varsin halv fläskfilé åtminstone sex hekto.

La Casa Vieja

Mallorca bodde vi i Palma Nova. Första gången fick vi all inclusive, därför att vi hade beställt resan mellan den tredje och den sjunde maj. På hotellet, Hawaii, var det så god mat, så vi åt inte ute någon gång alls, fast vi hade bestämt oss för att göra det. Resan var så billig ändå. Egentligen skulle det ha varit halvpension.

Sista gången vi var där, hade vi frukostbuffé och då åt vi ute. Där hittade vi ett ställe, som hette Rumbo Sol. Där åt vi lever, som är en av våra favoriter. Den smakade superbt.

Tabu var ett annat ställe där vi åt sjötunga meunière. Gissa om det är en av våra favoriträtter. Den var himla god här också.

Goodfathers hette en restaurang, som hade bara norska och svenska tjejer till servitriser. Vi råkade gå förbi en förmiddag och gick tillbaka samma kväll. Grillade revben med bakad potatis till blev första rätten vi åt där. Det var mycket gott. Vi var tillbaka igen och då åt vi bland annat lambsleg, som var av enorma mått. Ett sådant hade räckt till oss båda. Men gudar, så gott det var.

Goodfathers

I Barcelona, där vi stannade en vecka efter vår kryssning i Medelhavet och där hittade vi en restaurang, som blev vår favorit. Den hette el Troubadour. Där blev det spett med kyckling och lamm och rostad potatis och grillade kronärtskockor till. Det var tre olika såser till maten också. Deras oliver var jättegoda, så vi fick dubbla portionen, som hörde till. Sen blev jag väldigt sugen på dessert. Jag beställde tiramisou och B. fick glass med chokladsås. På kvällarna åt vi tapas där och de var underbara.

El Troubador.

Vår lunchrestaurang, blev Nou Celler en bit från Picassomuseet. Där åt vi mycket god mat och jag vill rekommendera, att man äter till exempel en tre rätters lunch ute och tar tapas på kvällen. Det blir faktiskt mycket billigare.

Nou Celler.

Ja, detta var, vad vi eventuellt kan rekommendera från våra resor i Spanien.
Del med andre:    

Skriv kommentar
Arkivet