Publisert 1 april 2016

Vi har tidligere skrevet om Europas mest romantiske byer. Denne gangen guider vi deg til de mest romantiske hotellene i Europa. Foretrekker dere en rolig oase omgitt av storbymylder og liv, gammelromatisk “grotto”-hotell eller en slående vakker utsikt fra et hotell på en klippe? Vi har funnet 7 unike hotellfavoritter.

Santorini Princess Luxury Spa Hotel, Santorini

Dette hotellet har 22 luksusleiligheter og ligger 300 meter over havet i det de selv kaller for Santorini mest romantiske landsby, Imerovigli. Med en slående utsikt og en magisk solnedgang kan du glede deg til avslappende dager med din kjære. På dette spa-hotellet kan du forvente full service og gratis wifi i fellesområdene slik at du kan dele de romantiske øyeblikkene med de der hjemme. Hotellet ordner også med bryllupstjenester om dere for eksempel skulle ønske å gifte dere eller fornye løfter i denne romantiske oasen. Hele hotellet er røykfritt, og alle rom har balkonger. Hotellet ligger kun 3,5 km unna Santorinis hovedstad Fira.
Les mer om hotellet og finn priser her.

Le Sirenuse, Positano

Dette hotellet på Amalfi-kysten byr på en spektakulær utsikt over Positano-bukten og romantiske fasiliteter. Det var originalt et sommerhus eid av fire brødre, som ble renovert til et vakkert 58-roms resort og som i dag er ansett som et av Italias fineste luksusresorts ved sjøen. Likevel er den autentiske sjarmen fortsatt til stede. Hotellet som ligger 70 meter over havet vil garantert gi deg ro og fred i sinnet, og du kan også bli med hotellets private båt og få en spaktakulær utsikt til den fargerike landsbyen i klippene. Du kan også dra på utflukter til Napoli, Pompei, Paestum, Amalfi, Ravello og Capri herfra. Du finner et utendørs basseng med utsikt, et spa og et treningssenter her. Maten på hotellets Michelin-restaurant La Sponda er inspirert av lokale mattradisjoner og lyses opp av 400 levende lys om kveldene og byr på vakker utsikt for en ekstra romantisk stemning.
Les mer om hotellet og finn priser her.

ABaC Restaurant & Hotel, Barcelona

En grønn oase midt i hjertet av Barcelona. Dette 5-stjerners boutique-hotellet består av to bygningger integrert i en hage, og du finner også en Zen-hage og 15 rom, hvorav 5 av dem er suiter. På hotellets luksuriøse spa finner du blant annet en jaccuzi, hammam, oppvarmede solstoler og et termisk basseng med nedsenkede hengekøyer. Rommene er lekre, stilrene og moderne med hi-tech-finesser som Bang & Olufsen. Her får du også flere Mercedes Benz til utlåns, og du kan også få leie en Ferrari eller Lamborghini om du ønsker å utforske Barcelona med stil. Hotellets restaurant har to Michelin-stjerner, og vinkjelleren har mer enn 800 ulike flasker å by på. Hotellet er også øko-vennlig og har gratis wifi på hele området.
Les mer om hotellet og finn priser her.

Sextantio Le Grotte Della Civita, Matera

Den historiske landsbyen Matera finner du i det sørlige Italia. Stedet er verdenskjent på grunn av sine Sassi-kvartaler, som er et imponerende og godt bevart eksempel på en landsby der hundrevis av huler ble omgjort til boliger, kirker og palass. Stedet har stått på UNESCOs verdenarvsliste siden 1993. Selve hotellet består av 18 rom og en kirke som i dag fungerer som et fellesområde. Det er plassert i den eldste delen av Sassi, ikke langt unna San Giovanni Battista-kirken og Tramontano-slottet. Rommene fremstår også som grotter og gir en gammelromantisk klosterfølelse, frittstående badekar midt på gulvet og sjarm så det holder. Til tross for den rustikke stilen har du fortsatt tilgang på høyhastighets-wifi på hele hotellet slik at du kan dele øyeblikkene med omverdenen. Her kan dere også be om å få massasje på rommet, men bestill helst i grei tid før ankomst. Hotellet gir deg 4 netter for prisen av 3.
Les mer om hotellet og finn priser her.

Hacienda Na Xamena, Ibiza

Ibiiza har bevist seg selv å være et rolig og romantisk hippie-paradis, med en naboøy som nylig ble kåret til å ha Europas fineste strand. Derfor er Ibiza perfekt for par, og ikke bare for partyløvene. 20 minutter fra Ibiza by ligger det nesten uvirkelige hotellet Hacienda Na Xamena, bygget i en klippe hele 180 meter opp i fjellet med fantastisk utsikt over havet. Høydepunktet er det de kaller “the Cascades”, som er en rekke oppvarmede utendørsbasseng som er linket sammen som et fossefall på ulike nivåer, og som ser ut til å renne nedover klippeformasjonen. Nesten alle de 77 rommene har havutsikt, og gratis wifi tilbys på hotellet. Frokosten serveres utendørs ved bassenget. Her finner du luksus og høy standard kombinert med hippie-ånden.
Les mer om hotellet og finn priser her.
Se våre beste tips til en romantisk ferie på Ibiza.

Buddha-Bar Hotel, Budapest

Mørk og mystisk med orientalske innslag er kanskje det som beskriver dette 5-stjerners luksushotellet best. Hotellet ligger supersentralt i Budapest rett ved Donau-elven – selve hovedpulsåren i byen – og er omringet av byens største serverdigheter og en av byens mest kjente shopping-gater, Váci utca. Våren er en perfekt tid å spasere langs elven hånd i hånd opp til Fisherman's bastion for en fantastisk utsikt. Hotellet har et spa dekket i gull-fliser og steinvegger hvor dere sammen kan pleie kropp og sjel – og kjærligheten. Interiøret på rommene er moderne og prydet i rødt og gull, og denne mystiske stilen går gjennom hele hotellet. De har også luksusbutikker, en takterrasse med lounge og bar, og en egen restaurant prydet med en gigantisk Buddha-statue, som kan minne om den kjente restauranten Tao i New York.
Les mer om hotellet og finn priser her.

Aia mattonata, Siena

Ta med din kjære og opplev landlig romantikk i Toscana. På denne sjarmerende og renoverte gården fra 600-tallet midt i de toscanske åsene ligger forholdene perfekt til for å slappe av og få tid til hverandre. Selv om gården ligger landlig til i en landsbygd, har den fortsatt fasiliteter som jaccuzi, tyrkisk bad og basseng, og Siena er kun et kort stykke unna med sitt store restauranttilbud. Fra hotellet ser du utover flere hektar med vinmarker, ranker med oliventrær og gamle Siena by. Selve gårdshotellet er gammelt, men med moderne fasiliteter som gjør oppholdet behagelig og autentisk for de få gjestene det rommer med sine 5 værelser. Eierne Mario og Elisabetta er gjestfrie og gir dere gode tips til hva dere kan se og gjøre. 1 times kjøretur tar dere til vakre Firenze by.
Les mer om hotellet og finn priser her.


TripAdvisors favoritthotell i Europa med 3-5 stjerner