Parga for barnefamilier

Stineb
Reiseguiden, besøkt 18 land

Foto: Stine Berg
Foto: Stine Berg
Vakre Parga på det greske fastlandet er kjent som et perfekt reisemål for par, gjerne på bryllupsreise, men det er også et reisemål som lokker til seg mange barnefamilier. Her får du våre beste reisetips til denne vidunderlige delen av Hellas.
Publisert 20 juli 2018

Reisen dit

Etter en flyreise på litt over tre timer fra Oslo lander du på flyplassen i byen Preveza, og herfra skal alle på flyet dra videre til sin ferieby. Mange skal til Parga slik som oss, andre skal til øyen Lefkas eller noen av de litt mindre byene på kysten; Zagoria, Sivota, Vrachos, Ammoudia og Lichnos. Etter en rask transfer på en knapp time er vi fremme i Parga. Det er motorvei nesten hele veien bortsett fra det siste kvarteret, da det er svingete veier ned mot havet og Parga. Hotellet vi skal bo på ligger på stranden Valtos Beach, rett utenfor byen, og heter Parga Beach.

Velg rett hotell

Reiser du uten barn er det mange gode hotell å velge blant, og et hett tips er å velge et som ligger nær havnen og stranden i Parga – det er nemlig der du kommer til å tilbringe mesteparten av tiden din. Reiser man med barn vil man ofte bo på et hotell med basseng, og da blir utvalget raskt mindre. Det finnes noen hotell i Parga med basseng, men de som ligger nær havet har ingen barnebasseng og de som har barnebasseng ligger som oftest et stykke å gå til sentrum og byen. Derimot kan du slik som oss velge å bo på Valtos Beach der det ligger en håndfull hotell rett på stranden, og det hotellet vi valgte å bo på har flere basseng og barnebasseng. At det også ligger rett på stranden er en stor fordel da man slipper å krysse en bilvei for å komme seg dit.
Les mer og se priser på Parga Beach Hotel

Valtos Beach

Dette området ligger bare fem minutter fra Parga by med bil. Derimot er det ikke en spesielt gåvennlig vei – i hvert fall ikke med barn. Det er en gangvei fra stranden med en ganske bratt bakke som fører deg direkte til Pargas koselige gamle smug og smågater, som tar cirka 15 min med barnevogn. Den beste måten å komme seg mellom Valtos Beach og Parga by er også med båttaxi som går minst 2 ganger i timen – gjerne oftere – og koster 2,50 euro per voksen, mens barn reiser gratis. Båtreisen tar 5 minutter og er en populær transportmåte for barna.

På Valtos Beach finner du flere restauranter og snackbarer, de fleste på hotellene og prisene er litt høyere enn inne i Parga by. Det finnes heller ingen små, koselige tavernaer som vi gjerne vil spise på, så middag valgte vi å spise i Parga, lunsj bestilte vi hjem til hotellet og bestod av en pita gyros per person – alltid. Så godt og billig. Vi fant et gyrossted i Parga som hadde utkjøring og det kostet ingenting ekstra. Spør i resepesjonen eller plukk med en meny når dere spaserer rundt i byen.

Stranden Valtos Beach er veldig bra. Ikke spesielt langgrunn, men fortsatt helt fin, selv for mindre barn. Som oftest er det rolig uten store bølger her, og mange fine seilbåter og luksusyachter legger til her. Vårt hotell hadde sin frokostrestaurant med utsikt over stranden – en bedre start på dagen får du ikke!

Utflukter i området

Det finns massevis å finne på i dette området av Hellas. Mange tar en taxibåt til den fine stranden Sarakiniko, en rask båtreise og en perfekt dagsutflukt om man vil sole seg og bade på en annen strand en av dagene. Man kan også reise på en heldagsutflukt til øyen Paxos som har et nesten uvirkelig blått vann og den vakre hovedstaden Gaios med sine pastellfargede hus. En helt passe lang utflukt, selv med små barn. Har man litt eldre barn kan man også dra over til Korfu på dagstur, eller til de mektige klippene i Meteora og dra opp til toppen hvor det ligger et kloster.

Ut og spise i Parga

Det finnes utrolig mange bra restauranter å velge mellom i Parga by. Dyrest blir det så klart å spise på noen av de som ligger på havnepromenaden, så våg deg gjerne inn i de små gatene bak havnen. En personlig favoritt ble Sakis, som ligger lengst oppe på toppen når man går mellom Parga og Valtos Beach, når du kommer til borgen som ligger lengst opp går du inn til høyre (om du kommer fra Parga-området) på en liten gate og etter cirka 100 meter finner du den. Godt og bra priser! Fortsetter du ned mot Valtos Beach kommer du snart til Stefanos som har utrolig bra sjømat. Rett under Stefanos ligger en herlig snackbar som har lettere matretter, gode fruktsalater og vafler med nutella – en vinner både hos foreldre og barn! På Krioneristranden midt i Parga by ligger det også flere koselige restauranter, og et godt tips er koselige “The Old Garden” på Hotel Sol, som har god kaffe og lettere matretter – perfekt til lunsj eller om man vil ta en drink etter maten.

Finn din reise til Parga

Charter til Parga
Restpasser til Parga

Oppdag de andre feriebyene i området
Ammoudia
Sivota


Charter til PargaTilbud til Hellas