Populære øyer i Hellas

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: monmarie, medlem siden 2012
Foto: camilla, medlem siden 2006
Foto: ahr, medlem siden 2006
Foto: gullsing, medlem siden 2006
Å skulle utse Hellas beste øyer er ingen lett oppgave ettersom det finnes flere enn 6000 øyer å velge mellom. Vi har valgt ut fem øyer som våre hjerter brenner litt ekstra for.
Publisert 8 mai 2013

Fellesnevneren for de greske øyene nedenfor er strålende sol, klart vann, herlige strender og fantastisk god mat. Disse fem øyene har i følge oss det lille ekstra og kan by på herlige ferieopplevelser.

Naxos

Naxos er kjent for sine herlige sandstrender, sin gode vin og kunsten å bearbeide marmor til vakre statuer. Naxos by eller Chora som den også kalles, er en utrolig vakker middelaldrende by som lokker med sjarmerende smug, koselige tavernaer og slottet Kastro fra middelalderen. Øya har strender for enhver smak, uansett om du vil ligge og steke deg i still og ro, eller om du vil få med deg så mange vannaktiviteter som mulig. Flyet lander i Santorini, herfra tar du båten i 3-4 timer før du kan sette foten på Naxos.
Pakkereiser til Naxos finner du her.

Kreta

Kreta er og har lenge vært et populært reisemål. Her finnes noe for enhver smak. Chaniakysten passer for deg som elsker sol, bad og som vil ha et stort utvalg av tavernaer og barer. Heraklion egner seg godt for deg som liker større byer og for deg som er interessert i historie, da Knossos kun ligger et steinkast unna. Hersonissos passer for deg som vil feste natten lang. Lei gjerne en bil og kjør rundt øya og opplev vakre raviner som Samaria og Imbros, rosa sandstrender ved Elafonissi eller den palmkledde stranden i Preveli. Langs øya finner du også små landsbyer der du kan kjøpe lokale råvarer og her kan du omgås med lokalbefolkningen.
Pakkereiser til Kreta finner du her.

Zakynthos

Zakynthos er en liten, gresk øy som foruten alle de herlige strendene, kan by på frodig natur og mulighet for å møte på havskilpadder. Øya, som er veldig kupert, lokker med mange, små badeviker som til tider kun kan nås med båt. Den mest kjente badeviken er “Smugglers Wreck” dit mange reiser for å fotografere det gamle skipsvraket som ligger her. Vannet rundt øya er nesten uvirkelig klart og egner seg utmerket for snorkling eller dykking. De mest kjente stedene her på øya er Laganas, Argassi, Tsilivi og Kalamaki. De førstnevnte er populære blant ungdommer ettersom det er her du finner de fleste barene og nattklubbene. De andre stedene passer bedre for barnefamilier og for deg som vil slappe av.
Pakkareiser til Zakynthos finner du her.

Karpathos

Karpathos, som er en rimelig liten øy, passer best for deg som har gått lei de store turistmassene og som vil oppleve det ekte Hellas. Her råder stillheten og rett som det er støter du på lokalbefolkningen ikledd nasjonaldrakten - de holder hardt på sine gamle tradisjoner og seder. Under sommermånedene kan det blåse en del - dette gjør besøket mer behagelig, myggfritt og perfekt for deg som vil prøve windsurfing. De mest populære stedene på øya er Amopi med sine langgrunne stein- og sandstrender, Lefkos som er en hyggelig liten fiskelandsby med bra tavernaer, samt Karpathos by med sin fine strandpromenade. Lei gjerne en bil for å oppdage øya på egenhånd.
Pakkereiser til Karpathos finner du her.

Rhodos

Rhodos har under mange år vært en favoritt blant mange nordmenn, og nå har øya atter en gang begynt å toppe listene over de mest populære destinasjonene. Rhodos by med sin tradisjonsrike historie, koselige smug og pulserende uteliv, faller i smak hos de fleste. Vil du ha en mer fredfull ferie med gode bademuligheter skal du velge Ixia, Lindos, Kolymbia, Faliraki, Afandou eller Kalithea. Rhodos kan by på herlige utflukter til blant annet Marmaris i Tyrkia, rundtur på øya eller et besøk i Sommerfugeldalen.
Pakkereiser til Rhodos finner du her.

Flere pakkereiser finner du her.

Hvilken gresk øy er din favoritt? Fortell oss gjerne det under “Skriv en kommentar”.


Pakkereiser til Hellas