Weekend i New York

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Nordmenn reiser til New York som aldri før, og det er det mest bestilte reisemålet i USA denne vinteren. Her er noen tips på hva du kan finne på om du skal til New York i vinter.
Publisert 3 september 2013

New York er den typen av by som du kan reise tilbake til igjen og igjen og aldri bli lei av. Det skjer så mye her og hver gang man kommer hit har det skjedd noe nytt. På tide å reise tilbake med andre ord, og se hva som har skjedd siden sist!

Freedom Tower står klart i 2013

Dette vakre tårnet, som nå går under navnet 1 World Trade Center, kan ses veldig tydelig på New Yorks skyline, og i løpet av 2013 er det planlagt å stå ferdig. Ved siden av tårnet ligger Reflecting Absence Memorial der de to tårnene stod før 11/9. Allerede nå er det vel verdt å ta turen til Lower Manhattan for å se Freedom Tower, det er utrolig heftig å stå på bakken å se opp på det enorme tårnet av glass der himmelen speiler seg.

Finn et nytt favoritthotell

Det har åpnet en hel del nye hotell i New York i alle prisklasser. Vil du ha luksus skal du velge Conrad New York som ligger i området Lower Manhattan, og derfra har du gangavstand til Soho, Tribeca og Lower East Side. Et litt annerledes hotell er The Out NYC, et “straight-friendly gay hotel” som de selv kaller seg. Her kan du velge mellom vanlige rom eller et “Sleep Share”-rom der du for 99 dollar per natt får dele rom med tre andre, men du får en egen seng. Vil du bo bra, men billig er Pod39 et bra valg, her bor man i små rom som likevel har alle fasiliteter man trenger som tv, gratis wi-fi, oppkobling for nettbrett og smartphone, dusj/wc og luftkondisjonering for å nevne noe.
Finn ditt hotell i vårt store hotellsøk.

Spis godt

En viktig del av en helg i New York er maten. Det finnes så mye godt å velge mellom, og ikke minst finnes det mye nytt å smake på. Vil du bare ha noe kjapt og godt kan du stikke innom Taboonette på Union Square, her fråtser man i fylte pitabrød – prøv gjerne de med sjømat. Vil ditt reiseselskap spise noe annet enn du? Stikk innom Back Forty West som har alt fra ekte, amerikansk sydstatsmat til mat som man finner på de hippeste gastropubene i Europa. Har du vært på reisefot i USA lenge og savner Norge mer enn du hadde trodd at du skulle gjøre, ja da går du over Brooklyn Bridge til Williamsburg og spiser middag på Frej, en “pop-up”-restaurant som har åpent mandag til onsdag og serverer moderne, nordisk mat.

Jul i New York

Det er noe helt spesielt med New York i juletider. Gå på skøyter på isbanen ved Rockefeller Center, se på julepyntede butikkvinduer på 5th Avenue – det ene bedre enn det andre, drikk varm eplecider til en god cupcake på Magnolia Bakery og kjøp alle julegavene til mye bedre priser enn hjemme i Norge. Har du med deg barn på reisen er et stopp på den fantastiske leketøysbutikken FAO Schwarz ikke til å unngå. Tenk lille Kevin i Hjemme Alene i New York. I år starter julen den 28. november når de tenner det store juletreet som står foran Rockefeller Center. Det finnes også spesielle sightseeingturer som viser deg det beste av det beste når det kommer til New Yorks julepyntede gater.
Les mer om jul i New York her.

Se en ny forestilling på Broadway

Det dukker hele tiden opp nye forestillinger, noen bedre enn andre naturlig nok. En gammel klassiker som igjen er klar til å fortrolle publikum er musikalen “Annie”. Helt klart spesielt å se den i New York. Andre populære musikaler som publikum aldri ser ut til å bli lei av er “Mamma Mia”, “The Lion King”, “Les Miserables” og “The Phantom of the Opera”.
Se flere nyheter på Broadway.

Slik kommer du deg hit

Fra Norge går det daglige direktefly til New York med Norwegian, SAS og United Airlines. Du kan også reise med andre europeiske selskap som Icelandair, KLM og British Airways, men da med et stopp på veien. Det samme gjelder om du reiser fra andre flyplasser i Norge. Vel fremme kan du velge mellom tog, buss, minivan, taxi og limoservice fra flyplassen inn til Manhattan og ditt hotell.


Flybilletter til New YorkPopulære hotell i New York