Opplev New York med barna

Ellinor
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Foto: uhaki, medlem siden 2010
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
New York er fylt til randen med spennende museum, severdigheter og barnevennlige parker. Vi har samlet de beste tipsene for barnefamilier som har tenkt å besøke den pulserende storbyen.
Publisert 8 mai 2017

I New York finnes det utrolig mye morsomt å finne på for både voksne og barn. Våre tips strekker seg hele veien fra Bronx i nord til Coney Island i sør.

Klassisk museum midt på Manhattan

Det storslåtte American Museum of Natural History ligge på Upper West Side rett ved Central Park. Her kan hele familien lære seg mer om dyr, natur og verden i omgivelser kjent fra filmen “Natt på museet”. De som ikke blir imponert av dinosaurhallen med blant annet Tyrannosaurus Rex må det være noe galt med. Akkurat nå pågår også utstillingen Beyond Planet Earth som handler om fremtidens reiser ut i verdensrommet og pågår frem til august 2012. På IMAX-kinoen vises “Born to be Wild” – en film om foreldreløse orangutanger og elefanter.

Utforsk New Yorks dyreliv

På Bronx Zoo som ligger nord for Manhattan kan du hilse på dyr som tiger, isbjørn, sjøløver og mange andre spennende dyr. Her har de alt fra store pattedyr til fugler, reptiler og insekter. Kombiner gjerne med et besøk på New York Botanical Gardens som ligger rett i ved siden Bronx Zoo. På Central Park Zoo har også en egen seksjon kalt Tisch Children's Zoo, hvor barna kan mate geiter og se mange andre spennende dyr. På Coney Island, sør for Manhattan, ligger New York Aquarium. Hit bør du dra om du vil lære deg mer om havets dyr. Akvariet, som har åpent året rundt, har mange morsomme aktiviteter. Du kan lære deg mer om blekkspruter, se sjøløver som viser sine kunster eller se på når hvalrosser og haier blir matet. På sommerhalvåret kan man også få tatt bilde med en sjøløve som et minne.

Heldag i byens grønne lunger

Den gigantiske Central Park er kongen over alle parker. I den grønne oasen får du en pause fra Manhattans sus og dus. Visste du for eksempel at Central Park har 21 lekeplasser? Perfekt for småfolket som trenger å leke av seg litt. Litt større barn kanskje foretrekker å utforske parken på to hjul. Man kan leie sykler ved Loeb Boathouse midt i parken. Der kan man også leie robåter.

Slipp løs kreativiteten

Children's Museum of the Arts er dedikert til barnas egen kunst. De permanente utstillingene viser bilder som barn fra hele USA og resten av verden har malt. Museet tilbyr også mange muligheter for barn og deres familier til å komme hit å slippe løs sin egen kreativitet. Workshops finnes for alle aldre, også uten at man behøver å bestille plass i forvei.

Dra på sightseeingtur på vannet

Å se Manhattan fra vannet er en kul opplevelse for hele familien. Dere kan velge mellom mer tradisjonelle sightseeingbåter og racingbåter. En av de mest kjente går under det noe skrekkinngytende navnet “Beast”, og tar dere med på en fartsfylt tur i 30 minutter. Båtens skrog er malt som en monsteransikt med en stor munn med sylskarpe tenner. Akkurat denne båten gjennomfører ingen turer på vinterhalvåret eller når det regner. Et mer behagelig alternativ, som i tillegg er gratis, er fergen som går til Staten Island. Turen gir deg en riktig bra utsikt mot Frihetsgudinnen og Manhattans skyline.

Gå på shoppingtur istedenfor

Lei av alle severdigheter? Da er det bra at New York er en av verdens beste byer for shopping. De eventyrlige leketøysbutikkene her er en drøm for alle barn! Butikker som er verdt et besøk er Toys R Us (Brooklyn) eller Nintendo World (rett ved Rockefeller). Og gå for all del ikke glipp av M&M World ved Times Square. Det er New York største godteributikk og den har åpent hver dag frem til midnatt. Et annet tips er den store bokhandelen Books of Wonder på 18 West ved 18th Street, morsomt for barn som har begynt å lære seg engelsk på skolen. Voksne barn kan heller sette kursen mot Apple Store på 767 Fifth Avenue.

Musikal for hele familien

En viktig del av å være i New York er å se en musikal på Broadway, og det finnes mange show som passer for hele familien. Noen eksempel er Løvenes Konge, Charlie og sjokoladefabrikken, School of Rock og Disney-favoritten Aladdin. Billetter kan enten bestilles på forhånd eller kjøpes på plass i New York. TKTS selger rabatterte billetter til forestillinger samme dag. TKTS Times Square er en av tre butikker og den ligger under den røde trappen på Duffy Square på Broadway og 47th Street.

Brooklyn Bridge Park

Ta turen over den historiske Brooklyn Bridge og spaser langs Brooklyn Heights Promenade for en flott utsikt til New Yorks skyline. Ta deretter turen til Brooklyn Bridge Park, som har flere tilbud for barn slik som lekeplasser, huskepark, basketballbaner og Sandbox Village – New Yorks største sandkasse. Prøv også den antikke karusellen Jane’s Carousel eller ta med badetøy og kjøl dere ned i Water Lab. Stopp også innom Brooklyn Ice Cream Factory på veien for deilig iskrem!

Finn beste fly, hotell og tilbud på Reiseguiden:
- Fly til New York
- Hotell i New York
- Tilbud til New York


Flybilletter til New York

Populære hotell
Reisetilbud – USA