Møt våren i New York

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: iStock
Nyt vårduftene i Central Park med en varm latte i hånden. New York er alltid en god idé, og spesielt om våren!
Publisert 17 januar 2018

Temperaturen i New York kan svinge kraftig, noe som betyr at til og med 18 grader i april ikke er uvanlig. Trærne i Central Park har akkurat slått ut i full blomst, de første varme solstrålene bryter fram og en og annen uteservering har dukket opp under blomstrende magnoliatrær.

Takbarenes mekka

Opplev noen av New Yorks mest fantastiske takbarer. Ta en drink og nyt både utsikten og atmosfæren. På hotellet Pod 39 får du nettopp det, utsikt og atmosfære. I 17.etasje på 145 East 39th Street, innrammet av varm belysning og romerske buer, ser du ut over Manhattan. Det finnes også bord med varmelamper om vårkvelden skulle bli kjølig. Skulle været bli verre finnes det en takbar på Mandarin Oriental Hotel som er under tak, men fortsatt med en av New Yorks beste utsikter. Her ser du utover deler av Central Park – et magisk syn. Du sitter omtrent i samme høyde som det klassiske CNN-skiltet, noe som i seg selv er ganske kult. Her må du helt opp til 35.etasje!

Bruk komfortable sko

I New York finnes det bare en måte å ta seg rundt på som turist – å gå. Gode sko er et must, så om du ikke pakker med Nike-skoene, kan du alltid kjøpe et par til en god pris i New York. Jo, det er OK å ta undergrunnsbanen eller en taxi en sen kveld når føttene verker og du har et stykke å gå til hotellet, men kun for å oppleve de klassiske New York-transportmidlene. Å spasere rundt i Central Park er som å være i en film – tenk Maid in Manhattan, Sex and the city, Når Harry møtte Sally eller Alene Hjemme, bare at du er i hovedrollen. Å vandre rundt og absorbere Manhattan er litt av en opplevelse. Alle bydeler har sin sjarm, og helt plutselig kan du ha gått to mil uten å tenke over det. Gå ikke glipp av The High Line på en deilig vårdag!

Drikk godt

Kaffe finnes på hvert gatehjørne. Starbucks regjerer og er typisk New York. Det er vanlig å gå inn og “grab a take away”, for derretter å gå videre ut og nyte storbypulsen eller slå seg ned på en benk. En annen ting New Yorkerne er gode på er juicer, og her finner du juice-barer av alle slag. En du må teste ut er WTRMLN WTR. Kaldpresset vannmelonjuice med litt organisk sitron… Delicious! Du finner juicebarene sammen med den økologiske matbutikken Whole Foods rundt om på Manhattan.

Bo flott

Det kryr av hotell på Manhattan. Det finnes også hotell i alle prisklasser. Vil du bo litt unikt bør du ta en titt på Crosby Street Hotel som ligger på 79 Crosby Street i hippe SoHo. Bygningen ser ut som et gammelt lagerlokale med ruvende vinduer fra gulv til tak. Utsikten fra hotellrommet gjør mye og rommene er designet i herlige farger med spesielle detaljer. Et annet hotell med høyere prisklasse er Conrad New York. Hotellet ligger på Lower Manhattan og enkelte rom har magisk utsikt over Hudson River. Gå ikke glipp av hotellets koselige takbar med sofaer og utsikt over Hudson River.

Alltid shopping

Shopping er alltid en del av en New York-reisen. Salg kan du finne i New York omtrent når som helst. Uansett hvilken dollarkurs, så går det stort sett alltid an å gjøre funn. Gå innom varehusene Bloomingdales og Macy's. På 5th Avenue finnes mange av de mest kjente merkebutikkene. I West Village er det Bleecker Street som gjelder, her finnes mindre butikker og designere som Marc Jacobs, Anine Bing, Ralph Lauren og James Perse. Vil du legge av en hel dag for skikkelig bra shopping bør dere dra ut til Woodbury Common Premium Outlets, cirka 1-2 timer utenfor Manhattan. Lei en bil i Jersey City, så slipper du å kjøre på Manhattan, og kjør deretter til Woodbury. Billig og raskt.

Slik kommer du deg til New York:
- Pakkereiser til New York
- Finn fly til New York
- Hotell i New York
- Bestill leiebil i New York


Tilbud – USA