Publisert 24 september 2014

Thailand er et land som charterarrangørene virkelig har satset på en lengre tid, og derfor finnes det virkelig noe for alle her uansett om du vil bo på en paradisøy med bare noen få hotell uten så mange fasiliteter, eller om du vil bo på en familieresort med skandinavisk barneklubb og all inclusive. For å få en oversikt over alle reisemål som finnes har vi delt det opp etter hvilken flyplass du lander på, og det er tre flyplasser som har direktefly fra Norge, nemlig Bangkok, Phuket og Krabi.

Charterreisemål med fly til Bangkok

Bangkok er landets hovedstad og her er den største flyplassen, men det er også hit det går færrest charterfly. De fleste som lander i Bangkok kommer med rutefly, men det finnes noen charterreisempl som har Bangkok som utgangspunkt. Det største og kanskje mest kjente er Hua Hin, feriebyen der den thailandske kongefamilien har sitt sommerpalass. Bortsett fra en helt okei strand og mange flotte hotellresorter er Hua Hin et perfekt utgangspunkt om man skal på rundreise i Thailand. Cha-Am og Pran Buri er to mindre reisemål rett i nærheten av Hua Hin med veldig flotte hotell. Vil du til en riktig paradisøy så kan du ta en titt på deilige Koh Samet, hit tar du deg med buss og båt fra Bangkok, en reise på cirka 3 timer totalt – alt ordnet at charterarrangøren. På Koh samet trives barnefamilier veldig bra på de flotte strandhotellene, og strendene er ofte langrunne. Fra Bangkok kan man også ta seg videre med fly til andre øyer i nærheten, og to av de mest populære er Koh Samui og Koh Chang. Begge øyene har noe for alle, men om man vil ha mye liv og røre skal man satste på Koh Samui. Barnefamilier og andre som kanskje har vært flere ganger i Thailand bruker å trives på Koh Chang.
Her kan du finne din reise til disse reisemålene.

Charterreisemål med fly til Phuket

Phuket er den mest populære ferieøya i Thailand, og førstegangsbesøkene til landet havner ofte her. På Phuket finnes det mange reisemål å velge mellom, alt fra fartsfylte Patong med mye shopping, nattklubber og barer til mindre Kata Beach som er mye mer avslappet. Og midt mellom de to ligger Karon Beach, en herlig miks av de to. Andre populære områder er Bangtao Beach med sin åtte kilometer lange sandstrand og luksushotell, Kamala Beach som er barnefamilienes favoritt, vakre Nai Yang Beach som ligger i en nasjonalpark med et stort korallrev rett utenfor stranden og Surin Beach som mange mener er Phukets aller beste strand. Vil du bort fra de store turiststrømmene skal du velge herlige Cape Panwa som er som en stille oase på Phuket, passer både for par og barnefamilier. Vil du ha luksus, ro og avslapping skal du dra til Mai Khao Beach som ligger lengst nord på Phuket. Er du ute etter et fullservicehotell med barneklubb og fin strand skal du dra til Tri Trang Beach, her finnes det ikke noe sentrum men alt du trenger finnes på hotellet og det er kort vei inn til Patong. Vil du ligge i en solseng med en bok på stranden hele ferien skal du dra til Nai Thon Beach, her bor du luksuriøst og avskilt.
Her kan du finne din reise til disse reisemålene.

Du kan også fly til Phuket og så ta deg videre ut i Thailand øyverden. Vil du bare ha en stille og rolig ferie kan du dra til Koh Kho Khao, reisen dit tar cirka to timer fra Phukets flyplass. Et annet øyparadis er vakre Koh Mook der du kan leve barfotliv hele ferien, hit tar det cirka 2,5 time fra flyplassen. Vil du unne deg litt ekstra luksus eller skal du kanskje på bryllupsreise er vakre Koh Yao Yai et bra alternativ, hit kommer du deg på cirka 1 time fra flyplassen. Og så får man ikke glemme favoritten Phi Phi Island som har noe for alle.
Her kan du finne din reise til disse reisemålene.

Sist men ikke minst – Khao Lak som ligger på fastlandet nord for Phuket. Den lange, brede sandstranden er manges favoritt i Thailand og her finnes alt fra små bungalowhotell til familieresorter og luksushotell. Fra Phukets flyplass tar det cirka en time hit.
Her kan du finne din reise til Khao Lak.

Charterreisemål med fly til Krabi

Krabi er den sørligste flyplassen som charterarrangørene bruker og her bor man enten på fastlandet, gjerne i Ao Nang eller så reiser man direkte ut i øyverden. Ao Nang er en ferieby som har alt og litt til, men er likevel mye mindre enn for eksempel Patong på Phuket. Stranden er helt ok, men det er ikke derfor man reiser hit. Ao Nang er et bra utgangspunkt for dagsutflukter til noen av øyene utenfor, og til populære Railay Beach. Sør for Krabi ligger Si Kao som er et lite prardis for barnefamilier, stille og rolig og en kjempefin sandstrand. Et annet populært reisemål på fastlandet er Klong Muang Beach med sine mange fine luksushotell. Vil du sjekke ut fra virkeligheten og bare leve barfotluksusliv skal du velge den bittelille øya Koh Kradan, reisen dit tar cirka tre timer, men det er det vedt når du kommer fram. En annen paradisøy er Koh Ngai der du kan bo i små, fine bungalower rett på den fine sandstranden. Sist men ikke minst må vi nevne Koh Lanta, paradiset for barnefamilier med flere brede og langgrunne sandstrender, massevis av bra hotell og et sentrum med butikker og restauranter. En øy som passer for alle.
Her kan du finne din reise til disse reisemålene.