Publisert 9 juni 2014

En av sommerens mest spennende nyheter på charterhimmelen er spanske Formentera som har noen av Middelhavet aller beste strender. Her er våre favoritter på den lille øya.

Strender, strender, strender….

Det som ofte sies å være øyas aller beste strand ligger i den lille feriebyen Es Pujols, og det er også her charterhotellene ligger. Uansett hvor du bor er det bare et par minutter til stranden som er en blanding av fin sand og klipper, og vannet er azurblått. Det er nesten som å komme til Karibien, og vil du finne din egen lille strand er ikke det noe problem. Øyas mest besøkte strand er Platja de ses Illetes og det er hit du skal dra om du vil ha mer å gjøre på stranden enn å bare ligge på en solseng og lese bøker. Her kan du dykke, leie vannscooter, ta en drink i en av barene eller spise en god lunsj på en av restaurantene. Andre favoritter er Cala Sona der du kan bade med utsikt mot den vakre naboøya Ibiza og Es Caló som har noen av øyas beste sjømatrestauranter.

Koselige byer

De fleste turistene bor i Es Pujols som er en koselig liten ferieby. Her kan man sole og bade på den fine sandstranden, gå på en liten shoppingrunde i de unike små butikkene der du hovedsaklig kan kjøpe klær og andre moteartikler og spise nydelig mat på en av de mange restaurantene som holder en veldig høy standard. Hovedstaden på øya er San Francesc og også her er det bra shopping og restauranter. På Formentera finner man ikke de typise turistbutikkene med kopier av kjente merker og souvenirer. Her er det mye design og håndtverk, det er ikke uten grunn at Formentera er en populær øy blant mange kjendiser som har blitt lei av Ibiza.

Opplev øya

Det første du burde gjøre når du kommer til Formentera er å leie en sykkel, det absolutt beste fremkomstmidlet her. Øya er så pass liten at du komemr deg overalt med sykkel, og det er den perfekte måte å utforske øyas alle strender på. Vil du se mer er det perfekt å ta en dagstur over til Ibiza, kanskje gå på et av hippiemarkedene der eller kanskje shoppe i Ibiza by. Det er ikke noe natteliv å snakke om på Formentera, det skal være stille fra barene etter midnatt, men det finnes mange herlige beachbarer der man kant a noe godt å drikke om man vil ha en pause fra stranden.

Slik kommer du deg til Formentera

Det finnes ingen flyplass på Formentera, og derfor reiser med med charterfly til naboøya Ibiza, en flytur som tar cirka 3 timer og 45 minutter. Fra flyplassen tar cirka 45 minutter til havnen der båten over til Formentera avgår. I høysesongen fra juni til september går det båt over to ganger i timen, og turen over tar 30 minutter.


Charter til Formentera