Vi ♥ sommeren i New York!

Maria
Reseguiden

Foto: metavanek, medlem siden 2007
Foto: sallskapet, medlem siden 2008
På sommeren forflytter vi oss gjerne ut i det grønne. Og New York vet virkelig hvordan man nyter sommeren på best mulig måte. Vi tipser om herlig sommerunderholdning i byen som aldri sover.
Publisert 23 juli 2010

I New York flytter en stor del av kultur- og underholdningsbransjen ut i byens parker under sommermånedene, og som en ekstra bonus er mye gratis. Legg til en rekke heftige takterrasser og vi er ikke lenger i tvil om hvilken storby som gjelder i sommer. Den lave dollaren bidrar dessuten til mye valuta for pengene.

Tre sommertips i New York:

1. Gratis musikk og teater i parken

I Central Park (og flere andre parker) kan du gå på gratiskonserter flere dager i uken. City Parks Foundation presenterer Summerstage, gratis konserter og annet moro i byens parker, i nærheten av Ramsey Playfield. Stil og sjanger på konsertene varierer. En annen sommertradisjon er Shakespeare in the Park, som har eksistert siden 1954. I sommer fremføres to forskjellige stykker, og du kan se dem så godt som daglig på Delacorte Theater i Central Park.

2. Piknikteppe + Film = Sant

En annen hyggelig sommeraktivitet er utendørskino. Et perfekt sted for film og piknik er Bryant Park der det vises nye filmer hver mandag. Ta med deg noe å sitte på og gå dit i fem-tiden. Filmen begynner i åtte-ni tiden. Brooklyn Bridge viser også film med flott utsikt over vannet. Filmene her vises på torsdager.

3. Takterrasser – litt nærmere himmelen

Gå ikke glipp av takterrassene når du besøker New York. 230 Fifth er en populær terrasse med en utrolig utsikt. Som navnet antyder ligger den på 230 Fifth Avenue. Et annet alternativ er for eksempel Mad46, som du finner på toppen av Roosevelt Hotel på 46th Street og Madison Avenue. Signaturdrinken heter Madmojito og til denne kan du nyte til enkle småretter. Flere av hotellene har egne takterrasser og det finnes mange varianter å velge blant.

Psss! Foretrekker du å være innendørs en stund? Besøk det verdenskjente kunstmuseet MOMA! På fredager mellom klokken 16-20 er det dessuten gratis inngang.

Les også:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“1530” link=“Sightseeing for luksusdyr.” description=“ ”}}
{{rg_link arrow=“1” article_id=“1085” link=“5 smakfulle restauranter på Manhattan.” description=“ ”}}
{{rg_link arrow=“1” article_id=“1900” link=“Svak dollar gir billig luksus i USA.” description=“ ”}}

Mer info:
230 Fifth
Mad46
Summerstage
Shakespeare in the Park
Mandagsfilm i Bryant Park
Torsdagsfilm i Brooklyn Bridge park

De billigste flybillettene til New York:

Hotelltilbud i New York: