Verdens 8 beste julemarkeder

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: Shutterstock
Foto: Sven Erik Arndt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart fylles verdens storbytorg med treboder, julepynt, juletrær og gløgg. Her er 8 julemarkeder som garanterer julestemning og som gjør juleshoppingen ekstra koselig.
Publisert 9 oktober 2019

Galway, Irland

Glem Dublin. Visste du at Galway er kåret til Europeisk kulturhovedstad i 2020? Galway har det mest populære julemarkedet i Irland, og er landets eldste julemarked. Markedet og de mer enn 50 trebodene strekker seg gjennom Galway – fra Eyre Square til Spanish Arch – og her får du selvfølgelig deilig mat, øltelt, live-musikk, forestillinger, Santa’s Grotto, et 32 meter høyt pariserhjul, en ølkjeller og en god dose julestemning.
Når: Åpner 22. november - 22. desember.

Wien, Østerrike

Julemarkedet Chistkindlmärkte i Wien er på torget Rathausplatz med 146 boder der man kan kjøpe vokslys, engler, leker og julepynt. Julemarkedet har vært arrangert siden 1296, men ikke alltid her på torget. Det imponerende rådhuset fungerer som en julekalender i desember der man åpner nummererte rullegardiner hver dag. Gå ikke glipp av å se litt ekstra på glasset du drikker glühwein av, liker du årets motiv kan du kjøpe med deg glasset hjem.
Når: 15. november - 26. desember.

Goslar, Tyskland

Julemarkedet i Goslar ligger utrolig vakkert til i de gamle bydelene, blant hus som er oppført på verdensarvlisten. Her arrangeres det hver jul et veldig populært julemarked med levende musikk, mat og drikke samt mange boder som selger julepynt og gaver. Et helt torg midt i byen forvandles også til en “juleskog” med 36 ferdigpyntede juletrær.
Når: 27. november - 30. desember.

Tivoli, København

Mer enn en million mennesker besøker hvert år Tivoli som er julepyntet fra topp til tå. Om dagen er fornøyelsesparken åpen som vanlig og alle attraksjoner er i gang. Det finnes også noen som bare går i julen, som for eksempel Nissetoget, Musikkarusellen, Juleekspressen og Kælkebakken. På kvelden tennes 100 000-vis av lyspærer og besøkerne kan gå på skøyter, drikke gløgg og spise den danske julespesialiteten “æbleskiver” som er stekt/fritert i en deig.
Når: 16. november - 5. januar.

Lübeck, Tyskland

I tyske Lübeck har man arrangert julemarked siden 1648. Det finnes mer en 400 boder som selger alt fra pepperkaker og tysk gløgg til leker og juletrepynt. Det finnes også en eventyrskog med mer enn 500 opplyste juletrær og motiv fra noen av Brødrene Grimms mange eventyr. Lübeck er også på UNESCOs verdensarvliste, og julemarkedet viser den fantastiske hansabyen fra sin beste side hvert år.
Når: 25. november - 30. desember.

Budapest, Ungarn

Den største julemarkedet i Budapest er på torget Vörösmarty og her selger de først og fremst handverk. Alle produkter er handlaget og er i tillegg godkjent av en spesiell julepyntkomité. På julemarkedet spilles det ungarsk folkemusikk og det spises store mengder ungarsk julemat. Og når du først er her, smak også på det nasjonale bakverket skorsteinskake, eller “kürtőskalács” som det heter på ungarsk.
Når: 23. november - 1. januar.

Berlin, Tyskland

Berlin elsker julemarkeder, og det rekker ikke med et eller to - her er det mellom 50-100 markeder hvert år. Det største markedet er i sentrum ved kirken Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche og det lokker hvert år til seg mer enn fire millioner besøkende. Andre store julemarkeder finner du ved slottet Charlottenburg, torget Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz.
Når: 25. november - 31. desember.

Tallin, Estland

Tallin forvandles til en eventyrby i juletid, med snø på hustakene og stearinlys langs de hyggelige gatene. Det er ikke rart at Tallin ofte topper listene over Europas beste julemarkeder. Spaser rundt blant alle bodene som selger håndverk, og når kulden kryper på kan du drikke varm vin og spise varm suppe og gode pepperkaker.
Når: 15. november - 7. januar.

Finn din weekendreise her

Sammenlign alle weekendreiser her
Søk etter fly til din weekendby
Se alle hotell i din weekendby


Fly til julemarkedetFant du ikke det du leter etter? Finn flere fly her