Publisert 22 desember 2015

Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

I Finlands lapland finner du en igloo-landsby laget av glass. Her sover du på reinsdyrsfeller og ser rett opp på den klare stjernehimmelen som brer seg over Lapland. Tenk å kunne se nordlyset fra senga? Du kan også bo i tømmerhytter, snøiglooer eller suiter. Prøv deg på en huskysafari, eller en reinsdyrsafari med de lokale samene for å bli kjent med deres kultur. Jakt nordlyset, stå på ski, prøv isfiske og snøscooter, eller ta deg en tur på hesteryggen i den hvit snøen. Like ved kan du også besøke nissens hjem – vinter som sommer – hvor han og alvene tar imot julegaveønsker og du kan kose deg med kakao og pepperkaker.
Les mer om hotellet her.

Jukkasjärvi Ishotell, Sverige

Dette ishotellet som ligger 200 km nord for den arktiske sirkelen er både et hotell og en kunstutstilling som bygges på nytt hvert år av is og snø. Om våren smelter hotellet, men om vinteren kan de besøkende la seg fascinere av den detaljerte utformingsjobben som utføres av designere fra verden rundt. Her kan du blant annet gifte deg, dra på guidede nordlysturer, prøve isskulpturering, isfiske og kjøre hundeslede og se nordens ville dyr. Du kan bo i alt fra normale, varme rom i egne bygg, til islottets rom i alle mulige former – ett av dem har et animert nordlystak så du får følelsen av å ha Aurora Borealis dansende rett over deg.

Tretopphytter, Norge

Kan du tenke deg noe mer originalt enn å sove i toppen av et tre i Norges skoger? Åtte meter over skogbunnen, innimellom trekronene, kan du sove i tretopphytter i Ringsaker. Du kan velge mellom 5 ulike hytter og det er god avstand mellom hver hytte. Aktiviteter utenom er blant annet guidet stjernetitting, nordlys- og nattfotosafari, kanefart med hest og slede, hundekjøring, isfiske og rideturer.

ION Luxury Adventure Hotel, Island

Det islandske og øko-vennlige luksushotellet ligger kun en time utenfor Reykjavik. Den populære “Golden Circle”-ruten ligger også i nærheten, som er en 300 km land rundtur som viser øyens fossefall, geysirer og vulkaner. ION Luxury Adventure Hotel er et utmerket sted å se nordlys fra om vinteren, og det tilbys nordlyssafarier. Det nordisk-minimalistiske hotellet er omringet av fjell og lavasletter, og ligger blant annet næme Thingvellir National Park som er UNESCO-verdensarvlistet. Hotellet har også sine egne varme kilder, eller du kan ta et besøk til Blue Lagoon. Her får du luksus og moderne design i skjønn forening med ekte vulkansk og isbelagt natur, og du kan enkelt besøke urbane Reykjavik for storbyliv.
Les mer om hotellet her.

Treehotel, Sverige

Også Sverige har noen helt unike trehytter – men disse i mer utradisjonell stil enn de norske. Hva sier du til å bo i en trehytte designet som et gigantisk fuglereir, eller i trehytten Mirror Cube som nesten er usynlig der den er kamuflert av speil? Totalt kan du velge mellom 6 ulike hytter. Aktiviteter som hotellet tilbyr er blant annet ice dining, hundekjøring, isfiske, møte med samekulturen, skog-spa, snøscootersafari og nordlysfotografi.
Les mer om hotellet her.

Sorrisniva Igloo Hotel, Norge

Sorrisnove Igloo Hotel er verdens nordligste ishotell. I det 2000 kvm store isslottet som ligger 15 kilometer fra Alta sentrum, er all interiør og eksteriør laget av is og snø. Her finner du både 30 soverom, suiter, en lekker isbar, et isgalleri og ikke minst – et vakkert iskapell hvor man kan gifte seg. Hotellet blir bygget på nytt hver vinter med et nytt tema for hvert år. I år er temaet nordiske sagn og myter. Her kan du jakte nordlyset, bli med en samisk familie for å lære om deres kultur, kjør reinsdyrslede og dra på snøscooter-safari. Her er det åpent ulike datoer rundt juletider, samt fra 5.januar til 3.april.
Les mer om hotellet her.

OBS, vær tidlig ute…

Det er alltid lurt å booke god tid i forveien – noen ganger opp til et år – da kapasiteten er begrenset og hotellene meget populære. Se åpningsdatoer og tilgjengelighet på reisearrangørenes og hotellenes nettsider.