Se kirsebærtrærne blomstre!

Stineb
Reiseguiden, besøkt 18 land

iStock
Foto:shutterstock
Foto:shutterstock
Foto:shutterstock
Foto:shutterstock
De mest kjente destinasjonene for kirsebærtrærne ligger i Japan, men du behøver absolutt ikke å reise så langt for å kunne nyte dette vakre naturfenomenet.
Publisert 7 februar 2020

I Japan begynner blomstringen av årets kirsebærtrær i Okinawa den andre uken av februar og avsluttes i Sapporo første uken av mai. Kirsebærblomstene, eller “Sakura” er ikke bare Japans nasjonalblomst, den er selve symbolet for våren. Blomstringen feires med piknik “Hanami” under trærne og mange tar seg fri i løpet av denne perioden for å kunne nyte de vakre fargene. Det beste for oss i skandinavia er at vi ikke trenger å reise helt til Japan for å oppleve kirsebærblomstringen. Her tipser vi om plasser som er nærmere, men med like vakre kirsebærtrær.

Stockholm, Sverige

I hovedstaden feires blomstringen med “kirsebærblomst-dagen” den 18. april. Det beste stedet å oppleve feiringen er i Kungsträdgården, men også rundt omkring i byen finnes det over 10.000 kirsebærstre, så muligheten for å se de vakre trærne er mange.
Bestill din reise til Stockholm her.

London, England

I vår favorittstorby starter blomstringen alt i slutten av mars og sesongen strekker seg til den første uken i mai. Med andre ord - her har du god tid for å se de blomstrende trærne. Den beste plassen for å se blomstringen er i Kew Gardens. Her finner du mange ulike sorter av kirsebærtrær som alle blomstrer på ulike tider i sesongen.
Bestill din reise til London her.

Paris, Frankrike

Paris er kanskje ikke den destinasjonen du forbinder med kirsebærtrær, men byen er faktisk en av de beste stedene i verden for å oppleve denne blomstringen. Reis hit i tiden mellom slutten av mars og begynnelsen av april for å kunne oppleve blomstringen. Verdens mest romantiske by blir enda mer romantisk dekorert av et rosa slør med blomster. Kombiner blomstringen sammen med opplevelser av byens mest attraktive severdigheter. Du finner nemlig de flotte rosa trærne blant annet ved Notre Dame, Louvren, Parc du Champ de Mars og Disneyland.
Bestill din reise til Paris her.

Edinburgh, Skottland

En kort flytur bort så er du i Skottland hovedstad Edinburgh. En av Europa vakreste byer, og spesielt om våren. Er du heldig slipper du unna regnet, og kan virkelig nyte kirsebærtrærne som blomstrer for fullt i april. Ta en spasertur langs den brosteinsbelagte gaten Royal Mile som er kjent for sine smale gater fylt med puber, kaféer og butikker.
Bestill din reise til Edinburgh her.

Bonn, Tyskland

Vi har spart det beste til sist. Langs “Heerstrasse” i Bonn finner du nok den vakreste og mest kjente japanske kirsebærhagen i Europa. Med Bethovens hus som ligger like ved siden av kan du få en musikalsk og romantisk opplevelse - alt i ett. Fly til Köln og ta toget i 30 min., så er du i Bonn.

Reisetilbud