Publisert 26 juli 2013

Det finnes mange vulkaner på Island, cirka 130 stykker. I sommer får du sjansen til å dra ned i en av dem, Thrihnukagigur, kun noen mil utenfor Reyjkavik. Vulkanen er selvfølgelig ikke aktiv, Thrihnukagigur hadde sitt seneste utbrudd for cirka 4000 år siden. Vulkanen kommer troligvis til å våkne til liv igjen, men enn så lenge er ikke vulkanen aktiv.

De første turene til Thrihnukagigur ble utført allerede i fjor sommer, og i år kan du besøke vulkanen fra 15. mai til 10. september.

Veien ned i vulkanen

Du transporteres ned i vulkanen gjennom en åpning på fire meter - denne åpningen ble oppdaget så sent som 1974. Med hjelp av en stor kran heises du ned 120 meter i en form for kurv. Tryggheten er viktig, alle guider er derfor klatreeksperter.

Inne i vulkanen har det dannet seg enorme kammere, cirka 70x90 meter og 120 meter høy. Veggene inne i vulkanen endrer farge etter lyssettingen. Hele turen fra Reyjkavik til det innerste kammeret tar cirka seks timer. Fra parkeringen er det en tre kilometer lang spasertur over et lavafelt.

I prisen på cirka 1 700 kroner inngår både transport fra ditt hotell i Reyjkavik, islandsk kjøttsuppe og kaffe/te, samt turen ned i vulkanen.