Island har aldri vært billigere

Maria
Reseguiden

Foto: Fredrik Schenholm
Foto: Fredrik Schenholm
Foto: Fredrik Schenholm
Først kom finanskrisen og etterpå vulkanutbruddet. Det har gjort at Island aldri har vært billigere for turister. Tormod og Fredrik dro til lavprisøya og fant fem aktiviteter ingen bør gå glipp av.
Publisert 6 juli 2010

1. Geysir (naturlig fontene)

Når du kommer til Geysir vil du trolig kjenne deg igjen, for dette fenomenet har alle sett på bilder mange ganger. Men bilder kan ikke fullt ut beskrive opplevelsen av boblende vann som skytes høyt til værs med få minutters mellomrom. Dette naturfenomenet er noe av det mektigste naturen har å by på. Geysir er alene verdt en reise til Island.

2. Nightlife i midnattssol

Utelivet på Island starter når resten av Europa går til sengs. Om sommeren er det lyst døgnet rundt, og både islendinger og turister strømmer til Reykjaviks mange utesteder langt etter midnatt. Her er det fest til dagen gryr som gjelder. Glem ikke å smake på den lokale klassikeren Brennevin.

3. Rafting i iskaldt vann

Til Island valfarter verdens beste elvepadlere, og som turist bør du også benytte sjansen. Her er alle vanskelighetsgrader, fra den familievennlige Hvitåa til den røffe Beast of the East. Vannet er kaldt, men arrangørene gir deg varme klær og god instruksjon før det våte, ville og vakre eventyret starter.

4. Snorkling i Silfras superklare vann

– Noen av gjestene får faktisk høydeskrekk på grunn av det klare vannet, forteller vår guide. Island ligger, geologisk sagt, både i Amerika og Europa, og ved vikingenes gamle parlament, Tingvellir, sprekker landet fra hverandre. Vann filtreres gjennom lavagrunnen før det flommer inn i en 25 meter dyp kløft. Sikten i vannet er bedre enn noe annet sted i verden.

5. Gullfoss

Det er lett å ta seg til Gullfoss med bil, men vanskeligere å forlate det spektakulære synet som møter deg. Når du ankommer ser den kanskje ikke så mektig ut, men du ser foreløpig bare øvre del av fossen. Gå lengre frem og se hvordan kaskader av vann styrter videre ned i et 35 meter dypt juv. Fra dypet stiger skyer av dråper mot himmelen, langt høyere enn selve fossefallet. Glem ikke kameraet for Gullfoss gir minner som er verdt å ta med seg hjem.

Mer info:
Rafting: www.arcticrafting.com
Snorkling og Geysir: www.adventures.is

Tekst: Tormod Granheim.

Finn flybilletter:

Finn overnatting:

Finn leiebil.