Publisert 4 januar 2012

Marmaris ligger på Tyrkia sydvestre kyst ved det Egeisk hav, ikke langt fra den greske øyverden. Med sin fine sandstrand, lange strandpromenade og turkisblå vann er dette et drømmereisemål for mange på sommeren. Her er vår guide til Marmaris.

Her bor du best

Marmaris er et reisemål som passer både for par, barnefamilier og de som er ute etter mye fest og fart. Fornøyelseslivet finner du samlet på en egen gate nært havnen. Er det dette man er ute etter så skal man bo inne i sentrum. Andre trives bedre i de nye bydelene eller ved stranden og den lange strandpromenaden. Her ligger det massevis av fine hotell som passer for par og barnefamilier.

Nye opplevelser hver dag

En ferie i Marmaris blir aldri kjedelig for her kan du finne på noe nytt hver dag. Reiser du med barn er et besøk i vannparken Aqua Dream Park en selvfølge, og her kan både store og små barn ha det morsomt i mange timer. En dag på havet på Gület-cruise er nesten en selvfølge når man er i her. De vakre trebåtene ligger på rekke og rad i Marmaris fine båthavn. Vil du kanskje få med deg noe mer enn Tyrkia i ferien kan du reise over til den greske øya Rhodos på en dagsutflukt. Husk bare å ta med deg passet! Og vakre Pamukkale som står på UNESCOs verdensarvliste får du ikke glemme. De hvite klippene med varmt kildevann er noe helt spesielt, og å gå barbent langs de naturlige bassengene er en opplevelse du burde unne deg selv.

Sol og bad

Mye av tiden på sommerferien tilbringes ofte i vannet. Marmaris har en fin strand og en strandpromenade på hele syv kilometer som strekker seg hele veien til nabobyen Icmeler. Stranden består av litt grov sand og vannet er deilig turkisblått. Det finnes massevis av solsenger til leie og godt med plass. Man kan også ta en taxi til Icmeler som også har en veldig fin strand. Dykker du har du muligheten til å dykke ved noen av de beste dykkerstedene i Egeerhavet. Bli med på en arrangert dykkerutflukt som går fra havnen i Marmaris. Barnefamilier burde ikke gå glipp av en tur til skilpaddestranden som i 2005 ble utnevnt til Tyrkias beste strand.

Billig shopping

Tyrkia er kjent for sin billige shopping, så det kan være bra å ikke ha en helt full koffert på turen hit. Marmaris har mange bra butikker som ligger rundt marinaen der du finner shoppinggater med motebutikker som perler på en snor. Og alt til bra priser. Mye av det som selges er kopier av kjente merker. På basaren i gamlebyen kan du kjøpe krydder, tepper, smykker og mye mer – husk bare å prute på prisen! Kjøp gjerne med deg honning med timian som er en lokal spesialitet.

Slik kommer du deg hit

I sommer kan du reise på charterferie til Marmaris med både Detur og Star Tour fra Oslo. Flyreisen tar cirka 4 timer og 10 minutt og du lander på Dalaman flyplassen. Derfra er det 1,5 time med buss til Marmaris.

Finn billige reiser til Marmaris, Muğla, Tyrkia.

Charter til Marmaris