Publisert 18 mai 2012

Icmeler ligger på Tyrkia sydvestlige kyst, ikke langt fra den mer kjente charterfavoritten Marmaris. Vakre strender og deilige bad i Egeerhavet er noe av det som lokker turister hit, og spesielt barnefamilier trives i den rolige byen. Her er det ikke noe natteliv å snakke om, og det finnes mange barnevennlige hotell.

Bli kjent med Icmeler

Sentrum i Icmeler ligger litt tilbaketrukket fra stranden og blir derfor som en rolig oase. Her er det hyggelig å gå ut å spise middag på kvelden. Vil man ha litt mer fart kan man sikte seg inn på en av restaurantene som ligger på strandpromenaden. Den strekker seg hele veien fra Icmeler til Marmaris og er hele 7 kilometer lang. En perfekt start på ferien er å gå til en tyrkisk hammam og bli skrubbet ren fra topp til tå slik at du er klar til en uke i solen. Det sies jo faktisk at et besøk i en hammam er hemmeligheten bak den fineste brunfargen. Mange av de store spa-hotellene har sin egen hammam.

Aktiviteter

Sol, sommer og bad er jo den viktige grunnen til at man reiser til Icmeler, og som i de fleste tyrkiske feriebyer er vannsportaktiviteter veldig populært. På stranden her kan du leie vannscooter, prøve paraseiling eller kanskje vindsurfing? Mulighetene er uendelige! Det er også populært å dra på båttur, og da er de tradisjonelle Gület-cruisene et bra valg. Her kan du nyte en hel dag på havet med en god bok på soldekket, og kjøle ned en solvarm kropp med et forfriskende bad på et av de mange badestoppene. Fra Icmeler kan du også dra på en dagsutflukt til berømte Pamukkale, de hvite bomullsklippene der du kan bade i varmt kildevann. Er du historieinteressert får du absolutt ikke gå glipp av en tur til Efesos – en av Romerrikets viktigste byer. Fra Icmeler kan man også ta båten over til den greske øya Rhodos over dagen.

Shopping

Det finnes en hel del shopping i Icmeler, men om du vil ha litt mer å velge mellom er det best å hoppe på en dolmus til nabobyen Marmaris der utvalget er enormt. Her kan du gjøre et kupp på blant annet skinn og gull, og glem for all del ikke å prute da prisene ofte kan presses ned mellom 20% og 50%. Marmaris har også en orientalsk basar der du kan få kjøpt det meste mellom himmel og jord – den er faktisk Tyrkias tredje største basar. Hver onsdag er det marked i Icmeler der man kan kjøpe klær, sko og vesker – det meste er kopier av kjente merker.

Stranden

Den lange, grovkornete sandstranden som ligger midt i Icmeler er barnevennlig og det er massevis av aktiviteter for den som vil gjøre noe annet enn å sole seg. Når du blir sulten eller tørst er det bare å ta en spasertur på den syv kilometer lange strandpromenaden der det ligger mange hyggelige restauranter og kafeer. På stranden kan du leie både solstoler og parasoller, men prisene varierer ganske kraftig så det kan være en bra idé å ikke slå seg ned på første og beste. Blir du lei av å bare være i Icmeler finnes det mange andre fine sandstrender i området. Du kan for eksempel ta en taxibåt til Turunc som har en veldig fin sandstrand. Foretrekker du rullesteinstrender kan du ta en taxibåt til Kumbuluk som er kjent for sitt krystallklare badevann.

Maten i Icmeler

Det tyrkiske kjøkkenet er et av de beste i verden og på en ferie her kan du regne med å spise en hel del god mat. Frokosten er som regel veldig enkel, og vil ha noe mer enn bare en toast og kanskje litt syltetøy er det nok en bra idé å bestille “English Breakfast”. Når det er tid for lunsj kan du passe på å smake på de mange tyrkiske smårettene, meze. Perfekt om man er flere som vil dele, og kan minne mye om gresk meze. Vanlige småretter er yoghurtdipp med hvitløk, grillet paprika og tyrkisk hvitost. I Icmeler er de kjent for å ha veldig god fisk, så det er noe du absolutt skal bestille til middag. Retter med lam eller kylling er også veldig populært. Man får som regel en kurv med brød og diverse tilbehør som er gratis mens man ser på menyen, og når man ber om regningen er det ikke uvanlig at man får inn et fat med frukt – også det gratis. Langs med kanalen som går gjennom Icmeler ligger mange av de beste restaurantene i byen.

Slik kommer du deg hit

I sommer kan du reise på charterferie til Icmeler med Star Tour. Flyreisen dit tar cirka 4 timer og fra flyplassen til hotellene i Icmeler tar det 2 timer med buss. Vil du reise på egen hånd kan du reise med for eksempel Turkish Airlines via Istanbul fra Oslo.


Populære charterhotell i Icmeler