Publisert 19 mai 2023

Tyrkia har en av de lengste sommersesongene i Europa, og har et variert utvalg av feriebyer for enhver smak. Så hvor bør du reise? De to hovedområdene for badeferie i Tyrkia er Den egeiske kyst og Antalyabukten, som begge byr på mange fine feriebyer. Vi guider deg til de beste feriestedene i Tyrkia i sommer.

Bodrum – Tyrkias St. Tropez

Vakre strender, boutique-hotell, eksklusiv shopping og hete nattklubber – Bodrum i Tyrkia sammenlignes ofte med St. Tropez. På begge sider av byens havn finner du små badestrender, men den fineste sandstranden ligger to kilometer unna, i den lille landsbyen Gümbet. Du kan enten bo i Bodrum by eller i en av de mindre badebyene Bitez, Gümbet, Torba og Yahsi Beach. Kos deg med en bok på stranden mens brisen fra Egeerhavet kjøler deg ned i sommerheten, spis fersk sjømat på en av de mange fisk- og sjømatrestaurantene eller spaser langs Bodrums palmeinnrammede promenade.
Se charter til Bodrum-halvøya

Marmaris – marina og uteliv i “Tyrkias hvite perle”

Havnebyen Marmaris byr på kilometervis med strender, en glitrende marina, kort avstrand til historiske steder og en bilfri strandpromenade. Her finner du også et pulserende uteliv, og ønsker du liv og røre bør du bo i sentrum, hvor du har et stort utvalg av nattklubber i Bargaten. Ønsker du et roligere tempo kan du bo ved stranden. Trenger du en pause fra strandlivet finner du også basarer i Gamlebyen hvor du kan finne alle slags skatter, fra smykker til krydder og suvenirer. Marmaris gir deg romantikk, strand og uteliv på ett og samme sted.
Se charter til Marmaris

Içmeler – Marmaris' fredelige nabo

Rolige Içmeler byr på vakker natur, frodige hager og en pen strand. I motsetning til Marmaris er ikke dette et sted for fest og moro, med et sentrum for romantikk og kvalitetstid for familier og par. Herfra kan du dra til landsbyen Turunc, ta en båttur til Rhodos eller dra på dagstur til den den selvlysende grotten Cennet Island. Forvent deg en mørkegrå og langgrunn strand som passer barnefamilier og plenty med vannaktiviteter å teste ut. Du kan også gå hele veien langs stranden til Marmaris by, eller sette deg på en av de koselige restaurantene langs kanalen Osmangazi.
Se charter til Içmeler

Ölüdeniz – Den blå lagune 

Oludeniz er en liten landsby og resort-område, og Ölüdeniz' strand er så vakker at den er en av Middelhavet mest fotograferte – en hvit strandstripe som ligger skjermet i den azurblå lagunen. Enda vakrere er det å se lagunen fra luften eller under vann – her har du nemlig gode muligheter for adrenalinfylt paragliding og dykking i krystallklart vann med undervannsgrotter og et rikt dyreliv. Restauranter med internasjonal meny finner du langs strandpromenaden i Öludeniz, mens de lokale restaurantene finner du langs shoppinggaten. 14 km unna finner du byen Fethiye med sine markedsbasaarer og flere tusen år gamle kjøpskultur.
Se charter til Fethiye

Antalya – hovedstaden på Den tyrkiske riviera

I Antalya finner du alt fra et spennende uteliv, koselige kafeer og barer, samt Gamlebyen med sine trange gater og smug som lyses oss av små lys og lykter om kveldene. Både utelivet og restauranttilbudet her kan konkurrere med flere av Europas større metropoler. De fineste strendene i Antalya er Lara Beach og Konyaalti. Du finner også et av verdens største akvarium og verdens største undervannstunnell her, som kan være morsomt for de små. Et annet høydepunkt er fossefallet Duden rett utenfor sentrum – kjent som «fossen i byen».
Se charter til Antalya

Kemer – småbysjarm og luksusyatcher

Badebyen Kemer er moderne samtidig som den har klart å verne om sin småbysjarm. Her møtes du av en vakker marina fylt med alt fra store yatcher til småbåter, og byens hovedgate og havn byr på alt fra restauranter til butikker, barer og nattklubber. Du finner to strender i Kemer, en på hver side av marinaen. På Moonlight Beach får du en langgrunn og barnevennlig strand med hvit, finkornet sand, mens på Public Beach kan du forvente hvit rullestensstrand som passer godt for voksne og eldre barn. Bare en time unna med buss får du shopping og et enda hetere uteliv i Antalya by.
Se charter til Kemer

Side – barnevennlig og historisk by

En av Tyrkias eldste byer byr på kulturskatter, 2000 år gammel historie, all inclusive-hotell langs strandkanten og romantiske spaserturer langs havnepromenaden om kveldene. Du finner to strender her – den østre har klarere vann og mindre mennesker, mens den vestlige er langgrunn og mer barnevennlig med restauranter, vannsport, solstoler og parasoller. Barnefamilier trives ekstra godt i Side, med masse aktiviteter for de små og luksus og spa på all inclusive-hotellene for de voksne. Dere kan også gjøre mange spennende innkjøp i Gamlebyen, eller nyte sol og bad med en båttur på Manavgatelven.
Se charter til Side

Alanya – party og velvære

Tyrkias kanskje mest kjente ferieby er beryktet for sitt populære uteliv, men også for bra shopping, historiske bygninger og sitt utbredte hammam-tilbud. Reisemålet passer både de festglade og barnefamiliene, og her kan du kose deg på fortauskafeer, pleie deg i byens mange skjønnhetssalonger eller ta turen opp på den 250 meter høye klippen med middelalderklosteret som gir deg en slående utsikt over Alanya by. De beste strendene finner du på hver side av en liten halvøy med en middelaldersk festning. Kleopatrastraden er den mest populære og byr på alt fra vannsport, kafeer og barer, mens Palm Beach er populær blant ungdom som liker strandfester og god stemning.
Se charter til Alanya

Belek – europeisk golfparadis

I Belek finner du et at de beste golftilbudene i Europa, med hele 15 golfbaner av god internasjonal standard. Hit drar du som ønsker en stille og rolig ferie vekk fra Antalyas masseturisme, og du kan vente deg hotell av høy klasse og hvite, rene strender omringet av furutrær. Ønsker du storby for en dag, kan du enkelt ta buss eller bil til Antalya på en halvtime. Hit drar du som ønsker å spille golf, bo på et av de luksuriøse hotellene langs den brede sandstranden eller ta en dukkert i den vakre Kursunlufossen ved foten av Taurusfjellene.
Se charter til Belek

Beldibi – rolig og naturskjønn oase

Den idylliske landsbyen Beldibi er omringet av sitronlunder, har Taurusfjellene som bakgrunn og en fin strand midt i sentrum. For deg som liker snorkling og dykking kan du glede deg til krystallklart vann, og det finnes også aktiviteter som windsurfing og vannski her. Utelivs-tilbudet er nært ikke-eksisterende. Her finner du isteden avslappede restauranter og pene all inclusive-hotell – perfekt for barnefamilier og par. Beldibi ligger i Kemer-området.
Se charter til Kemer-området

I Reiseguidens søkemotor kan du finne alt til din Tyrkia-reise:
Charter-reiser til Tyrkia
Fly til Tyrkia
Hotell i Tyrkia
Restplasser til Tyrkia

Interessert i seilferie i Tyrkia? Få tips til reiseruter her.