Finn din drømmeøy i Karibia

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
De fleste av oss har drømt om å nyte livet og solen på ren hvit paradisstrand på en øy i Karibia. Charterarrangørene har gjort denne drømmen litt mer realistisk ved å tilby gode pakkereiser hit. Her får du en guide som hjelper deg med å finne øya som er perfekt for dine ønsker og behov.
Publisert 10 juli 2017

De fleste av de karibiske øyene byr på hvite strender, svaiende palmer, strålende sol fra en skyfri himmel, stemningsfull musikk - og en smilende lokalbefolkning. Men det kan være vanskelig å skille øyene fra hverandre. Hvilken øy er best hvis du ønsker god shopping eller hvilken øy har de mest barnevennlige strendene? Her hjelper vi deg med å finne din paradisøy i Karibia.

St. Lucia

Dette er øyen for deg som vil ha late dager på stranden, koble av med en god bok og stenge hverdagens stress ute. Her er det nok av steder hvor du kan være for deg selv. Skulle du ønske å komme ut av dvalen er det likevel mange aktiviteter å velge blant. På St. Lucia trives de fleste. Men hvis du er på jakt etter et pulserende natteliv bør du kanskje velge en av de andre øyene. Hit reiser du på egen hånd.
Her kan du bestille flybilletter til St. Lucia.

Cuba

Cuba skiller seg ut blant de karibiske øyene. Øya er både større enn de andre øyene, og den har mye mer å tilby deg som turist. Enten du foretrekker å nyte dagen på langstrakte strender eller utforske øyas spennende kulturhistorie. Et besøk i Havanna med sine fargerike hus og biler er nesten et must. Varadero er et velkjent feriested med fine strender, men det er mange andre å velge mellom på Cuba. Hit kan du reise med Ving, Apollo eller på egen hånd.
Les mer og se priser her.

Guadeloupe

På denne karibiske øya finner du mange flotte strender og innbydende turkist hav, som på mange av de andre øyene. Vil du ha en aktiv ferie vil du i tillegg finne mange spennende muligheter her. Du kan bestige vulkaner, snorkle blant koraller, utforske Guadeloupes eksotisk jungel eller fortape deg i Creole Zouk? Her trives de fleste uansett alder og interesser, men det er ikkeen partyøy. Hit kan du reise på egen hånd.
Her kan du bestille flybilletter til Guadeloupe.


Aruba

Aruba er en av de mer kjente øyene i Karibia, og det er lett å forstå hvorfor. Her er det rene hvite strender, svaiende palmer og et innbydende hav. Eagle Beach er en av øyas mest berømte strender og en av de beste i verden. Aruba er svært populær blant par og nygifte, men her trives også vennegjengen som ønsker å sole seg, bade, spise og drikke godt. Arbua passer perfekt for deg som liker strandlivet og vil ha en rolig ferie. Men ønsker du deg fest og moro vil du også kunne nyte nattetimene på Aruba. Hit kan du reise på egen hånd med Ving eller så bestiller du fly og hotell selv.
Her kan du bestille flybilletter til Aruba.


Barbados

Barbados er en av de karibiske øyene som lenge har vært populær. Øya byr på vakre strender, flott natur, et sydende uteliv og god mat. Den historiske byen Bridgetown, som er på UNESCOs verdensarvliste, byr på både shopping, et utvalg av museer, St. Michael katedral og spennende lukter og lyder. Ut over strandlivet og Bridgetown er det ikke så mye å finne på, så her trives du best hvis du liker stranden, fest og enklere shopping. Hit kan du reise med Ving eller på egen hånd.
Her kan du bestille fly og hotell på Barbados.


St Martin / St Maarten

Mange diskuterer hva øya egentlig heter, men sannheten er at øya er delt mellom to nasjoner; Nederland og Frankrike. Derfor er både skrivemåte og øya delt i to, med slående forskjeller. Nederlandsk side føles mer turist tilpasset med store hoteller og kasinoer, mens den franske delen føles mer ekte med mindre bygninger og utrolig god mat. Her er det mange gode restauranter. Reiser du med Ving kan du velge å kombinere de to sidene. Hit reiser du på egen hånd.
Her kan du bestille fly og hotell til St.Martin.


Trinidad og Tobago

Disse to øyene er begge svært vakre, men ganske forskjellig fra hverandre. For de som liker fart og action vil Trinidad med sin shopping og mange aktiviteter passe best. Foretrekker du hvite strender, turkist vann og frodig natur vil naboøya Tobago passe deg bedre. Ikke gå glipp av den utrolig vakre stranden Pigeon Point på øyas vestside. Du kan reise hit med Apollo eller på egen hånd.
Finn charterreiser til Trinidad og Tobago

Antigua og Barbuda

Antigua er en av de vakreste øyene i Karibia, med hele 365 strender å velge mellom og et hav som er mer turkis enn noen andre steder. Dessuten har Antigua en rik historie, fascinerende kultur og en alltid smilende lokalbefolkningen. Naboøya Barbuda er også utrolig vakker, med sine unike rosa sandstrender, historiske ruiner og uberørt natur. Begge øyene har en romantisk og luksuriøs atmosfære, og passer for deg som setter pris på nettopp dette. Hit reiser du med Ving eller på egen hånd.
Her kan du finne en flybillett til Antigua og Barbuda.

Jamaica

Det er umulig å si Jamaica uten å smile og tenke på hvite sandstrender, turkist vann, Bob Marley og fengende reggaemusikk. I tillegg til disse åpenbare attraksjonene, kan du besøke eventyrlig vakre fossefall. Montego Bay tilbyr bading, shopping og underholdning, mens den roligere Negril tilbyr paradisstrender som er langgrunne og barnevennlige. Jamaica er et sted hvor alle vil trives og du er nesten garantert å få den beste ferien du kan ønske deg. Du kan reise hit med Ving eller på egen hånd.
Se alle charterreiser til Jamaica her.Den dominikanske republikk

På denne øya er også strendene og havet fabelaktig. Det som skiller Den dominikanske republikk fra de andre eksotiske øyene er at her kan du finne overnatting i alle prisklasse. Her finner du også vakre fossefall, regnskogkledde fjell og herlige merengue- og bachatatoner å danse til. I tillegg til fred og ro har du mulighet for shopping og golf, så her vil de fleste trives. Til Den dominikanske republikken kan du reise med Apollo, Ving, Star Tour eller på egen hånd.
Se alle charterreiser til Den dominikanske republikk.Grenada

Denne lille og relativt uberørte øya er perfekt for deg som ønsker å stresse ned og slappe av. Her er tempoet rolig og alle du møter har et stort smil om munnen. Grenada er et romantisk reisemål som i tillegg til bading og soling byr på fantastisk snorkling og dykking, samt spennende fotturer gjennom frodig fjellterreng til vakre fossefall. Besøk gjerne naboøya Petit Martinique og City of St. George for flere gode opplevelser. Grenada er kjent for sine krydder som muskat, kakao og vanilje. Hit reiser du på egen hånd.
Her kan du finne flybilletter til Grenada.


Saint Vincent og Grenadinene

Saint Vincent og Grenadinene består av 32 øyer, som alle er relativt uberørte og du kan finne overnattingssteder i alle prisklasser. I tillegg til soling på de vakre strendene, kan du glede deg til fantastiske dykking og snorkling. Ta en dagstur til Tobago Cays der strendene er så hvite at du vil bli blendet. Der finner du et av Karibias beste steder for snorkling. Du kan også vandre i regnskogen, seile blant øyene og gå på marked. Øyene er perfekt for familier, par eller venner som ønsker å ta det med ro. Hit reiser du på egen hånd via Barbados, Trinidad, St. Lucia.
Her kan du bestille flybilletter til Saint Vincent og Grenadinene.Martinique

Denne vakre øya nord for St. Lucia byr på vakre hvite sandstrender og turkis vann med badekartemperatur. Hvis du ønsker å nyte en god bok eller døse av for en stund finner du behagelig skygge under palmene. Lev lykkelig i den sjarmerende lille byen Sainte-Anne med sine fargerike hus og fine hoteller. Her er noen av øyas beste strender. Blir du lei av bading og soling kan Martinique tilby mange aktiviteter, som turer opp til vulkanen Pelée og et besøk til den botaniske hagen til Balata. I Les Trois-Ilets du kan blant annet dykke, fiske og spille golf. Hit reiser du på egen hånd.
Her kan du bestille flybilletter til Martinique.Puerto Rico

Øst for Den dominikanske republikk ligger den populære ferieøya Puerto Rico med strender, fosser, shopping og et heftig natteliv. På den populære Playa Isla Verde blandes partyglade unge mennesker som feirer Spring Break med familier og par. Det sies at denne stranden er Puerto Ricos svar på Copacabana. Blir du lei av strandlivet kan du besøke noen av øyas innsjøer og nyte den frodige naturen og vakre fossefall. I den store byen San Juan er det flere museer, mange gode restauranter og et natteliv hvor du kan barhoppe natten lang. I San Juan er det også flere fine sandstrender. Hit reier du på egen hånd.
Her kan du bestille flybilletter til Puerto Rico.Turks & Caicos

Disse øyene er perfekte for de som ønsker å ta det med ro og nyte stranden og vannaktiviteter. Dykking her er blant verdens beste, så her kan du tilbringe en stor del av ferien sammen med Nemo og vennene hans. En av de vakreste strendene er Grace Bay Beach. Til tross for at stranden er populær kan du likevel enkelt finne din plass i solen. Øyene er en del av flere små paradisøyer sør for Bahamas. Lokalbefolkningen er svært vennlige og hjelpsomme, og det er nesten ingen kriminalitet. Hit du reiser på egen hånd.
Her kan du bestille flybilletter til Turks & Caicos.De britiske jomfruøyene og US Virgin Islands

De britiske jomfruøyene danner den østlige delen av øygruppen, mens De amerikanske jomfruøyene utgjør den vestlige. På den britiske delen er en utflukt til den populære The Baths et must. Her går og svømmer du gjennom grotter for å komme til en kritthvit strand med fantastisk snorkling. Den vakre stranden i White Bay er blendende hvitt og vel verdt et besøk. De amerikanske jomfruøyene består av St. Thomas, St. John og St. Croix og hit reiser mange velstående amerikanere på ferie. Her finner du sjarmerende byer, restauranter med meget høy standard og et nesten uvirkelig turkis hav. St. Thomas byr på shopping og et bra uteliv, St. Johns har mange fine turstier og et helt ok uteliv. St. Croix er best kjent for dykking ved “The Wall”. Hit reiser du på egen hånd.
Her kan du bestille flybilletter til De britiske jomfruøyene.Dette er bare noen av Karibias mange paradisøyer. Det finnes mange flere, for eksempel St. Barth, Dominica og Anguilla. Uansett hvilken øy du besøker i Karibia, er det nesten umulig å bli skuffet. Nå er det bare opp til deg å finne din favoritt.


På Reiseguiden kan du finne fler reise til Karibia:

- Alle charterreiser til Karibia
- De beste reisetilbudene til Karibia & Sør-Amerika


Charter til KaribiaReisetilbud til Karibia