Publisert 14 februar 2019

Her har vi samlet noen tips til de beste utflukteme som ligger inonen en times reisevei fra Barcelona. Alt fra spennende aktiviteter og severdigheter til avslappende strender. Sjekk ut våre topp 5 utflukter fra Barcelona.

Penedes og vingården Gramona

Vinet Cava kjenner du sikkert til og for å finne den ekte varen må du bare reise 45 minutter vestover fra Barcelona, nærmere bestemt til det vakre vindistriktet Penedes. Her er sentrum for produksjonen av de spanske favorittboblene Cava, som er motsvaret til franskmennenes Champagne. Interessen for vinen har eksplodert de sisite årene. Vingårdene i distriktet er mange og en av de beste er Gramona. Her kan du booke deg på en guidet tur, prøvesmake viner og lære deg mer om de ulike druene og drikkens hemmelige oppskrift.

Sitges

Bara 45 minutter unna med lokaltoget ligger Sitges, Barcelonas sjarmerende lillesøster. Sitges er en mindre og mer avslappet ferieby med koselige kaféer, vakre smågater og ikke mindre enn 17 badevennlige strender. Hit har turister kommet siden midten av 1800-tallet og populariteten holder sig like bra idag, noe som har resultert i noen av Europa høyeste bopriser. Men som turist tenker du ikke på det når du spaserer langs strandpromenaden, eller tappert kjemper deg opp trappan til utsikten ved St Bartolomeo-kirken. Sitges har ca 28 000 innbyggere, men om sommeren mangedobles tallet da Spania mest vennlige reisemål for homofile orvandles til et stort party.

Montserrat Royal Basilica

En times busstur fra Barcelona, og du er i den kongelige basilikaen som ligger ved det vakre fjellet Montserrat. Her kan du se historisk interessante utgravninger fra 1200-tallet, der treskulpturen La Moreneta (Jomfruen av Montserrat) er den største turistattraksjonen, som har lokket pilgrimer i flere hundre år. Har du flaks kan du også høre guttekoret opptre midt på dagen med fantastisk vakker sang. I forbindelse med kirkebyggene finnes det et interessant kunstmuseum med kunst fra storheter som Dalí, Picasso, Renoir og Chagall, samt de beste katalanske landskapsmalerne. Det er munkene selv som har bygget opp kunstsamlingen. Vil du opp på fjellet og se utsikten kan du velge mellom taubanen eller en bratt fjellbane.

Girona

Det nordlige Katalonias største by ligger bare 40 min (med hurtigtog) fra Barcelona. Byen kalles også for ”De fire elvers by” og har en spennende middelaldersk bykjerne med preg av romersk, arabisk og jødisk kultur. Nærheten til fjellkjeden Pyrenéerna gjør Girona til en perfekt base for mange morsomme eventyraktiviteter i den spektakulære naturen. Her har også deler av den populære TV-serien Game of Thrones blitt spilt inn, f. eks. dukker Gironas katedral opp i et flertall av scenene.

Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar er en fin liten fiskelandsby ved havet med hvite hus som klamrer seg fast oppover i de hvite fjellene. Landsbyen ligger ved kysten, ca. 1 times togreise nord for Barcelona. Hit drar du først og fremst for strendene! Ta med piknikkurven, sol deg, bad og slapp av. Strendene, som er en miks av klipper og sand, er rene og freshe, det merkes tydelig at de ryddes hver morgen. Rundt kirken Sant Pau ligger de gamle fiskerhusene, her er det koselig å gå omkring og bare ta inn atmosfæren. Er du interessert i arkeologi finnes det et spennende område i utkanten av Sant Pol de Mar som stammer fra romertiden.

Planlegg din reise til Barcelona

Weekendreiser til Barcelona
Fly til Barcelona
Se alle hotell i Barcelona