Publisert 8 februar 2019

Er du oppe tidlig kan du oppleve byen idet den våkner. Det er en helt spesiell følelse å vandre i gatene og se lokalbefolkningen sette igang med en ny dag. For å bli klar for en lang dag med mange opplevelser og nye inntrykk trenger du å fylle på med energi. Da er det flaks at du befinner deg i Barcelona, hvor maten i seg selv utgjør en stor del av byens “must's”.

Frokost på Roast Club Café

Er du på jakt etter et bra frokoststed finnes det et hav av koselige kaféer i Barcelona. Et hett tips er Roast Club Café. Hit kommer stamgjestene på vei til jobben for en kopp kaffe og litt snacks. Denne personlige, lille kaféen er kjent for sin utrolig gode kaffe, laget av profesjonelle baristaer som virkelig gir det lille ekstra. I tillegg til god kaffe serverer det trivelige personalet herlige bagels og gode croissanter. Men kom tidlig om du vil ha et bord å sitte ved.
Adresse: Roast Club Café, Carrer de València, 143

Lunsj på La Boqueria, La Rambla

Midt på Barcelonas store boulevard La Rambla finner du markedet La Boqueria som er et pilgrimsreisemål for matelskere. Her finner du det meste du kan tenke deg i matveien, alt lagt opp på en måte som lokker både foodies og fotografer. Er det lunsjtid bør du dra på Barcelonas mest populære lunsjsted: El Quim de la Boquería. Skulle du ha uflaks og ikke finne en sitteplass, så har markedet La Boqueria godt med alternativer for å slukke både tørst og sult.
Adresse: La Boqueria, La Rambla, 91

Spektakulær utsikt fra La Isabela, Hotel 1898

Etter en dag i Barcelona full av opplevelser og nye inntrykk er det et utmerket alternativ å besøke en av byen mange ”rooftop" barer. En av disse heter La Isabela, på Hotel 1898 som ligger midt i paradegaten La Rambla. Her kan du sippe på husets originaldrinker, bestille litt hjemmelaget tapas og beundre den fantastiske 360 graders utsikten over byen. Det går også fint an å besøke denne terrassen midt på dagen og bare nyte solen fra en av de komfortable solstolene.
Adresse: Hotel 1898, La Rambla, 109

Solnedgang fra Rooftop de Ohla Barcelona

Et annet alternativ for å nyte dagens siste solstråler med en drink i hånden er takbaren på femstjerners-hotellet Hotel Ohla i det Gothiske kvarteret. Her sitter du godt enten ved bassengkanten med et glass Cava i hånden mens du nyter den storslåtte utsikten, eller i en av de mer avskilte delene som er perfekte for romantiske møter i den spanske natten.
Adresse: Hotel Ohla, Via Laietana, 49

Sen middag på tapasbaren El Xampanyet

I Barcelona er “tapas” så mye mer enn bare gode småretter. Her er det en måte å omgås på, enten det handler om businesslunsj eller en middagsdate. En av byens beste tapasbarer heter El Xampanyet. Navnet kommer fra den hjemmelagde, boblende vinen som serveres til maten. Her skvaldrer den lange køen om stedets populæritet, og vel inne forstår du raskt årsaken til køen, når du ser alle de fantastiske rettene. Noen eksempler er Tortilla og Calamares, Patatas Bravas og Pimientos del Padron og alle retter ligger på rundt 30-40 kr. På El Xampanyet møter gammelt nytt, trendy møter tradisjonelt og du kan være beredt på å være side om side med lokalbefolkningen mens du nyter dine småretter - en ekte og genuin spansk opplevelse.
Adresse: El Xampanyet, Carrer de Montcada, 22

Quimet y Quimet - den mest velbesøkte tapasbaren

Et annet tips er tapasbaren Quimet y Quimet, som er en liten “standing room” bar der det har blitt servert tapas i mer enn 100 år, men ikke til mer enn 15-20 stående gjester om gangen. I en bakgate finner du, ved første øyekast, dette kaosartede stedet. Men du innser snart at personalet har full kontroll på hva du har bestilt og hvor i kaoset du befinner deg. Deretter, når du har tatt den første biten, forstår du hva all styret handler om. Dette er ren og skjær matmagi. På Quimet y Quimet kan du velge mellom ca. 30 ulike tapasretter og ca. 30 ulike “montaditos”, den tapas-store baguetten med det beste inneholdet du kan tenke det – dette er barens signaturrett.
Adresse: Quimet y Quimet, Carrer del Poeta Cabanyes, 25

Planlegg din reise til Barcelona

Fly til Barcelona
Se alle hotell i Barcelona