Topp 5: Strender på Gran Canaria

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Gran Canaria er den mest populære Kanariøyen, mye på grunn av strendene sine. Her finner du noen av Spanias beste strender, som dessuten byr på en stor variasjon – fra småbarnsvennlige strender til ekte surfeparadis. Vi tipser om de 5 beste strendene på øyen.
Publisert 29 august 2018

1. Anfi del Mar

Den lille stranden på den sørlige delen av øyen har spesialimportert sand fra Bahamas og herlig, turkist hav. Her er vannet langgrunt og bølgebrytere gjør stranden perfekt for behagelige dukkerter for store og små. For deg som vil ha ekstra luksus og kanskje en forfriskende drink finnes det mange trendy strandklubber å velge mellom.

2. Playa de Amadores

Bare et steinkast fra Puerto Rico ligger denne hesteskoformede, postkortvakre stranden med fin, hvit korallsand. Stranden er omgitt av klipper og vannet er langgrunt, noe som gjør den perfekt for barnefamilier. Det er også en liten strandpromenade med restauranter og et bra utvalg av fasiliteter.

3. Playa del Cura

Rett ved Amadores ligger denne lille frydfulle badebyen. Stranden er naturlig og består av svart lavasand og småstein. En fin strandpromenade går langs stranden, og hotellene ligger langs fjellsidene lengre innover øyen.

4. Las Canteras

Las Canteras ligger midt i Las Palmas og er en perfekt strand for barnefamilier takket være det naturlig beskyttede steinrevet, La Barra, som gjør vannet grunt og varmt. Det beskytter også mot de verste bølgene og undervannsstrømmene. Stranden yrer av liv fra soloppgang til solnedgang og det finnes et stort utvalg av restauranter og kafeer, samt de fleste fasiliteter man kan tenke seg i form av solstoler, dusjer og parasoller. Utenfor revet holder windsurferne til, for den som liker å være aktiv.

5. Maspalomas

Maspalomas er kanskje den mest kjente stranden på Gran Canaria og er også en av de vakreste takket være sine bølgende sanddyner. Stranden er nesten 3 kilometer lang og hver del av den har sin egen karakteristiske natur – fra finkornet sand for barnefamiliene til litt mer steinete og røft, som passer bra for de som driver med vannsport. Mange drar hit for å gå opp og ned dynene og det finnes godt med restauranter.

» Finn din reise til Gran Canaria her
» Charter til Gran Canaria
» Fly til Gran Canaria
» Hotell på Gran Canaria


Tilbud – Gran Canaria