Puerto Rico – Kanariøyenes solparadis

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Med sin innbydende korallstrand er Puerto Rico er et perfekt reisemål for deg som ønsker sol, varme og lange kvelder med god mat og vin.
Publisert 7 februar 2018

Pulserende Puerto Rico er en moderne ferieby som er svært populær blant skandinavere. Den lille byen er omgitt av hvit korallstrand, åser og hvitkalkede hoteller som henger langs bratte fjellsider. Med en marina full av luksuriøse båter og hyggelige restauranter og barer er dette vannsportmekkaet et perfekt reisemål for deg som ønsker lange dager med sol og varme med muligheter for spennende utflukter.

Perlehvit sand på Playa de Amadores

Puerto Rico har en kunstig strand på omtrent 350 meter med fin, gylden sand. Den beste stranden finner du derimot bare et steinkast fra Puerto Rico – nemlig den hesteskoformede, postkortvakre stranden Playa de Amadores med sine fine, hvite korallsand. Stranden er omgitt av klipper og vannet er langgrunt, noe som gjør den perfekt for barnefamilier. Det er også en liten strandpromenade med restauranter, og stranden er beskyttet av bølgebrytere. Du kan også ta en dagsutflukt til Arguineguin, hvor du finner den hvite, langstrakte Anfi Beach.

Restauranter og uteliv

Til tross for at Puerto Rico er svært barnevennlig, finner du også et hett uteliv her om kveldene, og det er i Centro Comercial at du finner flest nattklubber. Når dere skal ut å spise bør dere blant annet sjekke ut lekre La Aquarela – som i 2015 ble kåret til beste restaurant på Kanariøyene – eller hva med den luksuriøse La Taberna Timanfaya eller den litt rimeligere El Gaitero, som alle har fått kjempegode tilbakemeldinger av gjestene på TripAdvisor? Stikkord for alle er Middelhavsmat, lokale retter, tapas og vin. I og med at Puerto Rico er en kystby er dette en gyllen anledning til å prøve den lokale sjømaten – på Grill Costa Mar får du servert maten med utsikt utover marinaen.

Spennende vannaktiviteter + fjelltur

Om du digger vannaktiviteter som seiling, windsurfing, snorkling, bananbåter, jetski og dyphavsfiske er Puerto Rico et lite havparadis. Sky gliding og paraseiling er også en mulighet her, samt dagsutflukter med delfin- og hvalsafari. Du kan til og med ta dykkerlappen på en av de lokale dykkerskolene, og se alt fra skilpadder til fargerike fisk. Lokale arrangører tilbyr også fotturer i fjellene – så husk solkrem og gode sko!

Shopping

Ta med sparepengene, for her venter 3 store kjøpesentre: Centro Civico, Europa og Aqua la Perra. Med alt fra dagligvarebutikker til suvenirer, klesbutikker og ting til strandlivet er det nok av butikker å titte innom her.

Utflukt til Puerto de Mogán

Opplev idylliske Mogán, som kalles for Gran Canaria Venezia. Den pittoreske “kardemommebyen” Puerto de Mogán har en eksklusiv marina og de små husene ligger rett ved vannet hvor frodig bougainvillea slynger seg langs takterrassene og fiskebåtene danner fargeklatter langs bryggene. Du kan blant annet ta ferge hit fra Puerto Rico.

Hotelltips

På 5-stjerners hotellet Gloria Palaca Royal Hotel & Spa har du et stort og lekkert infinity pool som lar deg se utover det glitrende havet og den hvite stranden mens du hviler ved bassengkanten. Hotellet ligger oppe i høyden i Amadores og er svært delikat og har et lekkert spa. Hotellet Ocean Hill ble totalrenovert vinteren 2016. Her har du fin utsikt mot havet, to fine bassengområder og god plass til å slappe av. Ocean Hill ligger nær Europa kjøpesenter med butikker, restauranter og barer, og den lange, fine Amadores-stranden ligger i gangavstand fra hotellet. Om du ønsker et budsjettvennlig hotell med all inclusive er barnevennlige Servatur Puerto Azul et godt alternativ.

Været i Puerto Rico

Temperaturen på Gran Canaria er ganske stabil året rundt. I vinterhalvåret ligger det på rundt 20 grader, mens det om sommeren er ca 25-26 grader. Her får du mange soltimer hver dag – det er faktisk det mest solrike feriestedet Gran Canaria har å by på. Solen står opp rundt kl 07 på morgenen og går ned i 6-tiden om kvelden på vinterstid – perfekt for utsikt til solnedgangen ved middagstider.

Slik reiser du til Puerto Rico

Det finnes mange charterreiser til Puerto Rico i vinterhalvåret (ofte pakketurer på sommertid) og flytiden ligger på rett under ca. 5 timer og 50 minutter. Fra flyplassen til Puerto Rico tar det 45-60 min, og reiser du charter er som oftest transfer inkludert. Både Ving, Apollo og TUI har reiser til Puerto Rico.

Her finner du din reise til Puerto Rico:
» Fly til Gran Canaria
» Hotell i Puerto Rico
» Charterreiser til Puerto Rico


Rimelige charterreiser til Puerto RicoTilbud – Gran Canaria