Topp 5: Opplevelser i Italia

Nina
Medlem siden 2015, besøkt 28 land

Foto: iStock
Mangfoldige Italia består av små landsbyer, frodige øyer, grønn natur og et herlig italiensk kjøkken som er verdt turen i seg selv. Her er 5 vakre opplevelser i Italia.
Publisert 10 august 2018

1. Matferie i Toscana

Denne gourmetdestinasjonen er verdenskjent for sine lokale, toscanske råvarer. Vingårdutflukter er en fin måte å smake på de lokale vinene samtidig som du får et smakebit av det toscanske kjøkkenet. Chianti er et av de mest kjente vinområdene i Toscana, og her kan du både besøke og bo på en rekke vingårder som er som tatt rett ut av en italiensk film. Glas i trøffel? Da er du på rett sted. Her kan du til og med dra på trøffeljakt i de toscanske skogene. Aktiviteter som dette finner du på for eksempel Trufflehunter.net. Og ikke glem den italienske gelatoen – vårt beste tips er Venchi i Firenze!
Fly til Firenze // Hotell i Toscana // Leiebil i Italia //
Guide til Toscana

2. Finn roen ved Gardasjøen

Kronen av Italia er det store innsjødistriketet i nord, og det er her du finner den kjente Gardasjøen – Italias største innsjø. Her kombinerer du pittoresk natur, glitrende sjø og høye fjell med kultur og god vin. Den sjarmerende fiskebyen Garda ligger i sørøst, og frister med en lang strandpromenade kantet med oliventrær og palmer. Øst for Gardasjøen ligger Verona, kjent for kjærlighetshistorien til Romeo og Julie. Tar du leiebil og kjører rundt Gardasjøen vil du kunne oppleve flere søvnige landsbyer – hvorfor ikke ta noen dager i hver landsby?
Fly til Milano // Hotell ved Gardasjøen // Leiebil i Italia

3. Strand og natur på Sicilia

Middelhavsøyen Sicilia ligger utenfor Italias sørkyst og har en rekke herlige reisemål og severdigheter som passer både familier, par og vennegjenger. Grønne olivenlunder, høye fjell, vingårder, pittoreske landsbyer og vakre sandstrender er noe av det du kan se her, for ikke å glemme den aktive vulkanen Etna. Ta også turen til amfiteateret i Siracusa og landsbyen Castilbuono der Gudfaren-filmene ble spilt inn. Maten her kalles for “Guds mat” på folkemunne, og en kul ting å få med seg er et siciliansk matlagingskurs. Kanskje du ogs å får shoppet med deg litt italiensk keramikk hjem?
Charter til Sicilia // Fly til Sicilia // Hotell på Sicilia // Leiebil på Sicilia

4. Gå fra by til by i Cinque Terre

De fem pittoreske fiskerlandsbyene som utgjør Cinque Terre, “De fem byer”, ligger i det dramatiske kystlandskapet i regionen Ligura på Italias nordvestkyst. Du kommer deg hit fra Toscana med tog eller leiebil. Her finner du fargerike, tettbygde hus som klamrer seg til klippene, og veiene som binder byene sammen passerer både olivenlunder og vinmarker med en slående utsikt til Middelhavet. Cinque Terre er en av de stedene i Europa hvor du kan oppleve flest høydepunkt på ett komprimert område. Det er mulig å gå hele ruten på 6-7 timer, men de fleste ønsker å bruke litt tid i hver by.
Fly til Firenze // Hotell i Cinque Terre

5. Burano – Venezias fargerike søsterøy

Venezia er en drøm for mange, og er absolutt en by som er verdt å besøke for å dra på oppdagelsesferd blant de trange smugene, kanalene og broene. Et reisemål som ikke så mange har fått med seg er Burano – en øy som ligger kun 40 minutter med båt utenfor Venezia. Denne sukkertøyfargede øya er en herlig kontrast til Venezia med sine kanaler, lokale fiskere og hus i alle regnbuens farger, og har lenge lokket til seg kunstnere fra hele verden. Øyen er liten og lokal, og passer bra som en dagstur fra Venezia.
Fly til Venezia // Hotell i Venezia


Tilbud – Italia