Publisert 15 november 2018

Sydney – først ut med nyttår

I minuttene før midnatt den 31.desember blir Sydney hele verdens sentrum – byen er den første til å sette igang nyttårsfeiringen. Klokken 18 starter programmet med et flyshow, da har mellom 1-1,5 millioner menneisker samlet seg i Sydney Harbour for å ta del i en enorm fest. Det er underholdning, konserter og en lysparade med over 50 dekorerte skip som glir rundt i havnen. Til tross for at Sydney ikke er hovedstaden er det den eldste, største og mest populære byen i Australia.
Se alle reiser til Sydney her.

Rio de Janeiro – nyttårsfest på stranden

Brasilianerne kan å feste, og er blant annet blitt verdenskjent for sine karnevaler. Det du kanskje ikke visste er at det er i Rio, på Copacabana Beach, at verdens største nyttårsfeiring (kalt Reveillon) arrangeres hvert år. Her samles mer enn 2 millioner innbyggere ikledd hvitt fra topp til tå, noe som skal bringe dem lykke i året som kommer. De kaster håndfuller med blomster på havet til Yemanjá, havgudinnen, og du vil finne store scener med live-musikk, dans og mye liv og røre, før himmelen dekkes av masse fargerikt fyrverkeri ved midnatt. Vær obs på at i motsetning til Norge, så er svarte klær så å si bannlyst på nyttårsaften i Rio, da gammel brasiliansk historie anser dette som dårlige varsler for året som kommer.
Se alle reiser til Rio de Janeiro her.

Berlin – to kilometer med fest

Berlin er kjent som Europas partyby nr.1. Hit kommer det over en million besøkende, 500 journalister og 350 lokale og internasjonale tv-kanaler. Den tyske nyttårsfesten Silvester er en av de største i verden. Ved midnatt samles festglade mennesker på det to kilometer lange, og 80 000 kvadratmeter store, strekket mellom Brandenburger Gate og Victory Column. Her bys det på underholdning, konsertscener og partytelt med mat og drikke. Du kan regne med å få se et lys- og lydshow uten like og fyrverkerier som er blant Europas beste. Sammenlignet med mange andre storbyer har Berlin rimlige priser på sine hotell.
Se alle reiser til Berlin her.

Edinburgh – 4 dager med fest

Edinburg er blitt omtalt som den beste byen i verden å feire nyttår i. Hoganay-feiringen, som tar sted rundt nyttår, varer i 4 dager og innebærer massevis av morsomme aktiviteter som konserter, gatefester og fakkelparade gjennom byen. Du vil ikke kjede deg – skottenes personlighet er et fyrverkeri i seg selv. Se fyrverkeriet eksplodere over Edingurghs gamle slott på nyttårskvelden og kos deg på byens julemarkeder helt til slutten av første uken i januar.
Se alle reiser til Edingburgh her.

New York – se “Times Square ball drop”

New York er verdenskjent for sin store nyttårsfeiring i Times Square som vises på TV-skjermer verden over – en veldig folksom og livlig affære. Cirka en million mennesker samles her for å se “Times Square ball drop” falle og symbolisere at vi endelig er inne i et nytt år, med fargerik konfetti som regner over området. New York byr også på konserter, shows, utallige nattklubber og gode restauranter du kan kose deg på før du eventuelt kan se fyrverkeriene i Central Park ved midnatt, om Times Square blir i trangeste laget for deg.
Se alle reiser til new York her.