Publisert 1 januar 2018

1) Lavendelduftende Provence

I vakre Provence finner du lilla lavendelenger, enorme solsikkeåkrer og sjarmerende landsbyer som klamrer seg til fjellene. Nyt en deilig piknik utendørs under appelsintrær eller blant olivenlunder, utforsk de små rustikke landsbyene med steinhus og terracotta-tak, eller ta en tur på vingård. Den beste tiden å besøke Provence er om våren eller sensommeren.
» Se fly til Marseille.

2) Eventyrslottet Mont Saint-Michel

Klosteret som klamrer seg til den lille tidevannøyen utenfor kysten nord i Frankrike ser ut som noe dratt ut av et eventyr – spesielt ved solnedgang. Den lille øya har bare 50 innbyggere, og her finner du ekte middelalderstemning i de trange smugene og de brosteinsbelagte gatene som dufter av nystekte crepes. Lei en bil eller ta toget hit fra Paris – eventuelt kan du ta flyet til Rennes, som ligger 75 km unna.

3) Paris – romantikkens by

Lysenes by, romantikkens by, bohemhovedstaden… Denne byen har fått mange kallenavn på grunn av sin rike historie, grandiose arkitektur, koselige gatekafeer og sitt verdensberømte kjøkken. Ta deg turen opp til det gamle bohemkvartalet Montmartre, shop vintageklær i Marais, ta med piknikkurven til en av byens grønne parker (f.eks. Parc de Buttes Chaumont) eller spaser langs Seinen for å se noen av byens mest berømte severdigheter.
» Se weekendpakker til Paris.

4) Loire Valley – slott og vingårder

Sørvest for Paris ligger Loiredalen med mer enn 300 slott og borger i grønne omgivelser. Området har fått sitt navn fra Loire-elven som snirkler seg gjennom det frodige landskapet, og er spesielt kjent for sin vinproduksjon. Lei en bil i Paris og sett kursen hit (ca. 2 timer), slik er du fleksibel og kan oppdage slott etter slott – f.eks de kjente Château de Chenonceau og Château de Chambord.

5) Slottet i Versailles

Det kongelige slottet i Versailles har vært hjem for Ludvig den 14nde (Solkongen) og Marie Antoinette og er kjent for sin vakre speilsal – men det er også så mye mer å se her. Det er en av de mest kostbare og ekstravagante bygningsstrukturene i hele verden, med et enormt areal som omgir slottet fylt med hager, terrasser, gangveier, fontener, skulpturparker, en egen gård og Marie Antoinettes bortgjemte teater. I dag er området ført opp som UNESCOs verdensarv. Ta tog hit fra Paris på ca. 40 min.

Finn din reise til Frankrike her:
» Fly til Frankrike
» Hotell i Frankrike
» Leiebil i Frankrike