Frankrikes beste reisemål

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Frankrikes vakre kystbyer grenser både mot Atlanterhavet og Middelhavet. Her er 5 favoritter hvor alt fra surfing og sykling til sol, bad og avslapning står på menyen – med en ekte dose fransk sjarm.
Publisert 12 mars 2020

Nice – opplev gamlebyen til fots

Rivieraens hovedstad Nice rammes inn av den lange strandpromenaden Promenade des Anglais. Nedenfor finner du en stenstrand med turkist vann der det raskt blir dypt. Slå deg ned på en restaurant i gamlebyen, ta en runde i shoppingkvartalet eller lei en solstol på en av beachklubbene. Bykjerner er ganske liten og her kan du ta deg rundt til fots. Toget som går fra stasjonen midt i byen lar deg dra på utflukter til de små landsbyene i øst eller besøke til Monaco.
Se alle reiser til Nice

Cannes – luksusyatcher og merkebutikker

Cannes, først og fremst kjent for sin årlige filmfestival, er en ferieby som har lange sandstrender, luksuriøse merkebutikker, koselige restauranter og mange hotell. Midt i Cannes ligger havnen der luksusyatchene ligger på rad og rekke, som er en severdighet i seg selv. La Croisette er strandpromenaden med filmpalasset, og et stykke unna ligger luksushotellet vegg til vegg. I Cannes er det også mange rimelige hotell og leilighetshotell, både i sentrum og ved havet.
Fly til Nice
Hotell i Cannes

Marseille – omringet av provençalske fjell

Frankrike nest største by, Marseille, ligger ved Middelhavet på den franske sørkysten. Marseille er omringet av de klippeaktive provençalske fjellene. I bykjernen står de gamle bygningene med kultur og historie tett i tett. I havnen dupper mange småbåter i det blå vannet. Spaser langs vannet til Marseilles største strand, Pointe-Rouge, en langgrunn sandstrand som er manges favoritt.
Fly til Marseille
Hotell i Marseille

Biarritz – Europas surfeby nummer 1

Europa surfeby nummer 1 ligger på Frankrikes vestkyst, ut mot Atlanterhavet. Hit kommer mange surfere fra hele verden for bølgene og det avslappende bylivet. Spaser opp til gamlebyen og nyt nesten bilfrie smug og gater. Shop, drikk vin eller slå deg ned på en kafé. Her er strandliv i fokus og hovedstranden ligger midt i byen med finkornet sand og klart vann.
Fly til Biarritz
Hotell i Biarritz

La Rochelle – idyllisk småbåthav med hav i fokus

La Rochelle er en maritim by ved Atlanterhavskysten med en av Europas største småbåthavner. Her er havet i fokus. Besøk det store akvariet med blant annet 500 arter. Liker du østers og blåskjell er det her du ska bestille det. Ta en båttur ut til Fort Boyard, kjent fra TV-programmet “Fangene på fortet”. Det beste av alt, bestill deg en café au lait på en av uteserveringene ved havet og nyt den fredfulle utsikten.
Fly til La Rochelle
Hotell i La Rochelle

Finn din reise til Frankrike her

Fly til Frankrike
Hotell i Frankrike
Charterreiser til Frankrike


Tilbud til Frankrike