Topp 5: Best of Norway

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Vi gir deg en liten smakebit av de 5 mest populære reisemålene i Norges fem landsdeler, ifølge Visit Norway. Hvilke skal du besøke i sommer?
Publisert 18 mai 2018

1. Nordvestlandet

Nordvestlandet – der alle veier har utsikt! Her finner du kystbyer som Molde med det berømte Moldepanoramaet bestående av 222 fjelltopper, samt Kristiansund med sin kjente etterkrigsarkitektur. Det største trekkplasterne er nok likevel de imponerende naturattraksjonene. Kjenn suget i magen idet du kjører sikksakk oppover den bratte Trollstigen og få “tribuneplass” med full utsikt over Romsdalsfjellene på dagstur opp Romsdalseggen. Eller hva med en kjøretur over den berømte Atlanterhavsveien, som snirkler seg som en berg-og-dal-bane over små holmer mens havsprøyten står opp langs sidene? Her får du rå Norges-natur på sitt beste.

2. Oslo

Norges pulserende hovedstad fornyer seg i et enormt tempo, og består i dag av en god miks av gamle sjarmerende bygårder, hypermoderne skylines ala Barcode, masse grøntområder og et yrende kaféliv. Brenner du for mat og drikke, kunst, musikk, mote eller kanskje det søte parkliv? Da vil du kunne boltre deg i tilbud i Oslos mange og unike bydeler. Om sommeren blomstrer hovedstaden av konserter, eventer og bra uteliv, og beboerne flytter praktisk talt ut i parker og på uteserveringer for å nyte sola. For våre beste Oslo-tips, les vår guide "Oslo på 24 timer".

3. Lofoten

Majestetiske fjell og unike naturopplevelser er selve essensen av øygruppen Lofoten, som består av seks fylker fordelt på ulike øyer. Her kan du få uforglemmelige naturopplevelser, dra på fiske, dykke eller prøve surfing i Unstad, som er Nord-Europas beste surfested. Du kan også lære mer om Lofotens sterke bånd til vikingtiden på Lofotr Vikingmuseum. Naturfenomenene midnattssolen og nordlyset er kanskje det øygruppen i nord er spesielt kjent for og som stadig portretteres i sosiale medier. Midnattssolen kan du få med deg fra mai til midten av juli, mens nordlyset er mest synlig fra september til midten av april.

4. Kristiansand

Norges sommerby nr 1 er et mekka for barnefamilier i sommermånedene. Her finner dere blant annet Kristiansand Dyrepark, hvor dere kan se masse ulike dyrearter, bo i Abra Havn og dra på seilskutetur med Kaptein Sabeltann. Som en by omringet av vann på tre sider er Kristiansand også en super sol- og badedestinasjon. Velg mellom alt fra Bystrandas sandstrand og palmer, til skjærgårdsidyll og båtliv blant de hundrevis av øyene og holmene utenfor Norges sommerby. Kristiansand holder også den populære festivalen Palmesus hver sommer med 35.000 deltakere.

5. Trondheim

Trondheim er kanskje mest kjent som Norges beste studentby, men er også super for en helgetur. Her kan du blant annet besøke Nidarosdomen, som er Norges viktigste og mest sentrale kirke, eller utforske moderne musikkhistorie på Norges nasjonalmuseum for populærmusikk, Rockheim. Trondheim er også kjent for Nidelva, hvor du kan padle nedover og se bryggene som ligger på hver sin side av elven hvor byborgerne før i tiden handlet med varer fra fjern og nær. Om sommeren er det populært å dra ut til Munkholmen, en liten øy to kilometer utenfor Trondheim sentrum hvor du kan nyte lange dager med sol, bad og piknik.

» Fly i Norge
» Hotell i Norge
» Leiebil i Norge


Tilbud – Norge