Publisert 9 oktober 2022

Historie, underholdning, kultur og god mat. Her er våre beste tips for en weekend i Berlin.

1. Shopping – fra vintage til storshopping

Vest-Berlin er best når det kommer til shopping. Den store gaten Kurfürstendamm har både en imponerende historie og mengder av butikker. Om du liker vintage er den store butikken Made in Berlin et must. Bikini Berlin er et stort shoppingsenter med annerledes og unike butikker. Lokale designere holder pop up-butikker, alle med utsikt over Berlin Zoo i den vestre delen av byen. Midt i Berlin ligger det nye Mall of Berlin, som er byens største shoppingkvarter med restauranter, underholning, hotell og over 250 butikker. Du finner Mall of Berlin mellom Friedrichstrasse og Leipziger Platz. Vil du shoppe er Berlin stedet for deg!

2. Mat – street food heaven

Det finnes mange restauranter og barer rundt Mall of Berlin midt i byen. I området Hackesche Höfe, midt i Berlin, kryr det av kaféer, barer og restauranter, mange på koselige og fine bakgårder. Trenden med street food startet i Berlin og i Markthalle 9 som er en markedshall finner du frisk regional mat. En herlig møtesplass hvor det går an å oppleve masser av ulike matretter. Et must om du elsker sjokolade er å besøke Fassbender-Raush, en butikk med monument oppbygget i sjokolade, fantastiske praliner og en kafé med Berlins beste varme sjokolade.

3. Barene – test utelivet i Berlin

I Berlin finnes det mange trendy barer, og en av dem finns i 25 Hours Hotel Bikini og heter Monkey Bar, bare utsikten her er vel verdt å komme hit for. Litt mer laidback er det på Klunkerkranich, her får du den perfekte miksen av øl, kultur og veldig ofte med live-musikk. Vil du ha skikkelig gode drinker? Da bør du dra til hippe TiER Bar.

4. Kultur og severdigheter

Berlin har utrolig mange severdigheter og et av de beste måtene å oppleve byen på er på sykkel. Berlin on bike er en av flere arrangører. De tilbyr flere ulike ferdigsydde turer, samt private turer. På East Side Gallery finnes den lengste delen av Berlinmuren, som kunstnere nå har fått gjort sitt preg på. På restauranten som ligger her må du også prøve ut en Octopus-burger. Andre klassiske severdigheter er Checkpoint Charlie, Det jødiske museet, Pergamon og Olympiastadioen.

5. Hotell – noe for alle

Å bo på hotell i Berlin er en god opplevelse. Det finnes hotell for alle smaker, og best av alt – til skikkelig bra priser. Et som ikke er like billig, men sykt bra, er Bikini Hotel som kort og godt kan beskrives som en urban jungel. Om du vil bo på et kult hotell som føles ut som leiligheten til en kompis som har god interiørstil bør du sjekke inn på MichelBerger Hotel – her får du i tillegg en god pris! Vil du bo skikkelig billig kan du sjekke inn på Ostel, et hotell/hostel med bra beliggenhet og beskrivelsen “Communist Chic”.
Her finner du alle hotell i Berlin.

Finn din reise til Berlin

Alle fly til Berlin.
De beste hotellene i Berlin.
Weekend-pakker til Berlin.