Shopping i Berlin

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Berlin har fantastisk bra shopping. Kombinert med billige flybilletter og fine hotell for en billig penge er det perfekt å reise hit for en shopping-weekend!
Publisert 7 november 2012

På bare noen få år har Berlin popularitet skutt rett i været, og vi er helt enige i at dette er kanskje den heteste byen du kan reise til i år. Berlin har alt som du trenger for den perfekte storby-weekenden, og om det er shopping du er ute etter har du kommet til rett plass. Her er noen av våre beste shoppingtips.

Stort varehus som har alt

KaDeWe, en forkortelse for Kaufhaus des Westens, er et enormt varehus i bydelen Schönenberg. Det er faktisk det nest største varehuset i Europa, bare slått av storslåtte Harrod´s i London. Veldig mange av butikkene her er av det dyrere slaget og er det eksklusive varemerker du er ute etter er det hit du skal dra. De er også kjent for etasjen med mat, Feinschmecker Etage, fylt til randen med gourmetmat. En perfekt shoppinglunsj er champagne og østers i en av de mange champagnebarene.
Hvor: Tauentzienstraße 21-24
Les mer om KaDeWe her.

Spennende loppemarked

Mauerpark er et stort og fullpakket loppemarked i bydelen Prenzlauerberg der du kan kjøpe alt mellom himmel og jord, men de er spesielt bra på trendy accessoirer. Her kan du virkelig finne flotte gullskatter om du bare har tid til å lete. Kommer du hit rett før stengetid får du som regel bedre pris – men kanskje er alle de beste tingene allerede solgt. Det er åpent hver søndag fra 8 til 18.
Hvor: Bernauer Straße/Eberswalder Straße

Vintage på sitt beste

Berlin er full av vintagebutikker, men en av de bedre heter “Made in Berlin” som faktisk finnes på to plasser i byen. Man kan trygt si at butikkene er et mekka for vintage-shoppere, og her finner du for eksempel kultklassikere fra Nike, Adidas og Lacoste for å nevne noe. De har også et enormt utvalg av sko, så her burde du gi deg selv litt tid til å lete gjennom det store utvalget. Det er vanskelig å gå tomhendt ut herfra.
Hvor: Neue Schönhauser Strasse 19 og Friedrichstrasse 114a

Shoppinggate med ung mote

De øverste delene Kurfürstendamm og den nærliggende gaten Tauenzienstraße lokker til seg mange ungdommer med sine kjente kjeder som selger trendy klær til bra priser. Her ligger for eksempel H&M, Benetton og Zara rett ved siden av hverandre. Her ligger også mange outlet-butikker for kjente luksusmerker som Chanel, Hermés og Jil Sander. Går du inn på en av de mange sidegatene her finner du også de vanlige butikkene til de mer eksklusive butikkene.

Markeder for alt og alle

Er du ute etter håndverk og kunst skal du dra til markedet Winterfeldtmarkt, i nærheten av Nollendorfplatz, som har åpent onsdager og søndager. Spennende varer og de beste prisene har de på det berømte tyrkiske markedet som har åpent torsdag og fredag fra 11 til 18. Du finner det på gaten Maybachufer i bydelen Kreuzberg. Er du en bokorm skal du sette kursen mot bokmarkedet på Bodemuseum på gaten Bvd. Unter den Linden som har åpent lørdag og søndag fra 11 til 16. De beste antikvitetene, men også kunst og bøker, finner du på Kunstmarkt på Straße des 17. Juni i området Tiergarten. Her er det marked hver lørdag og søndag fra 11 til 17.

Slik kommer du deg hit og rundt

Det går raskt å fly til en av Berlins to flyplasser Tegel og Schönenfeld. Det går direktefly fra Oslo, Rygge, Bergen og Stavanger. Berlin er en enormt stor by så du gjør dine føtter en tjeneste ved å ta tunnelbanen og buss istedenfor for å gå fra den ene bydelen til den andre. Kjøp et “Welcome Card” på turistinformasjonen, så reiser du gratis med kollektivtrafikken og får dessuten rabatt på mange restauranter og museer.

Her kan du finne fler weekendreiser.


Billige flybilletterHer bor du bra