Topp 10 reisemål på solfylte Mallorca

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: iStock
Foto: teresen, medlem siden 2013
Foto: Thinkstock
Mallorca er en het sommerdestinasjon som mange reiser tilbake til år etter år. Den spanske øya lokker med vakre strender, late dager og mange solsikre reisemål.
Publisert 9 mai 2019

Sommerfavoritten Mallorca er en øy i øygruppen Balearene utenfor Spania. Her får du en herlig ferie med fine strender, tapas og avslapping. Her er de ti mest populære feriebyene på Mallorca.

Alcudia – barnas charterfavoritt

Alcudia finner du på nordøstre Mallorca og dette er øyas soleklare charterfavoritt. Her trives barnefamilier ekstra bra, med langgrunne strender og alt i gangavstand. De fleste hotellene ligger langs denb cirka en mil lange og brede Alcudiastranden. De beste restaurantene finner du enten i de gamlere delene av byen ved havnen eller på gaten Avinguda de Pere mas I Reus.
Se alle charterreiser til Alcudia her

Magaluf – Mallorcas heteste natteliv

Magaluf ligger en halvtime fra Palma de Mallorca på øyas sydkyst og er kjent for sitt hete natteliv. Her fester du hele natten lang og på dagen soler og bader du på den fine og livlige sandstranden. Mange av utestedene her har britisk preg med engelsk ungdom både foran og bak bardisken, og det finnes mange å velge mellom. Barnefamilier reiser gjerne hit på dagsutflukt for å beslke den store vannparken. Rett ved siden av Magaluf ligger roligere og mer modne Palmanova.
Se alle charterreiser til Magaluf her

Palma by – Mallorcas lille hovedstad

Mallorcas hovedstad Palma de Mallorca er en liten storby og lokker med et stort utvalg av shopping, kultur og restauranter. Palmas eldre deler er utrolig vakre, med både gotiske katedralen og koselige smågagter. Nede ved havnen ligger en populære strandpromenade, og herfra er det kort vei til nærmeste badestrand. Hit kan du reise både på charterferie og på en kort weekend.
Se alle charterreiser til Palma

Palmanova – Magalufs rolige nabo

Palmanova ligger lengst sør på Mallorca og er en roligere og mer moden ferieby enn nabobyen magaluf. Her finnes tre strender å velge mellom, alle i fine små bukter på rekke og rad. Ved strandpromenaden ligger restaurantene som perler på snor og det finnes fine gågater i området. Reisemålet passer for både den som bare vil slappe av og den som vil prøve nattelivet.
Se alle charterreiser til Palmanova

Cala d´Or – gylden bukt med manga strender

Cala d´Or betyr “den gyldne bukten” og ligger på Mallorcas østkyst. her kan du sole og bade på fem strender som alle ligger i en egen bukt. Feriebyen har en livlig gågate der du kan spasere rundt mellom butikker og tapasbarer. Ved den elegante marinaen ligger mange hyggelige restauranter der man kan spise fantastisk sjømat. Reisemålet er stille og rolig og passer perfekt for både barnefamilier og par.
Se charterreiser til Cala d´Or

Santa Ponsa – liten och moderne ferieby

Santa Ponsa ligger vest for Palmabukten, bortenfor Magaluf og Palmanova. Det er en moderne liten ferieby med bra shopping og et stort utvalg av restauranter nede ved marinaen. Byens hjerte er den finkornede sandstranden som ligger beskyttet i en bukt, omkranset av pinjetrær. Til Santa Ponsa reiser du som vil ligge på stranden, vil ha litt liv og røre på kveldene eller spille golf.
Se charterreiser til Santa Ponsa

Cala Mayor – reisemål nært Palma

Cala Mayor ligger utenfor Palma og er et av Mallorcas første charterreisemål. Det er en kupert ferieby med en fin sandstrand og mye folkeliv på hovedgaten Joan Miró. Her finnes både det berømte Miró-museumet og den spanske kongefamiliens sommerresidens. I Cala Mayor kombinerer du dager på stranden med fornøyelsesliv, kultur, shopping og besøk i vakre Palma. Reisemålet passer best for voksne som reiser uten barn.
Se charterreiser til Cala Mayor

Puerto de Sóller – koselig by bortenfor fjellet

Puerto de Sóller ligger vest for fjellkjeden Sierra de Tramuntana, på Mallorcas nordlige kyst. Denne fredfulle fiskelandsbyen lokker med en vakker strand midt i sentrum, fime omgivelser, sitronlunder og hyggelige turstier. Havnen er full av luksusbåter og koselige restauranter. Populære utfluktsmål herfra er kunstnerbyen Deía og fjellbyen Valldemossa. Du kan også ta sporvognen til byen Sóller som ligger fem kilometer bort.
Se charterreiser til Puerto de Sollér

Cala Millor

Cala Millor ligger på Mallorcas østkyst. Her finnes en av Mallorcas beste sandstrender, en to kilometer lang og velordnet strand med aktiviteter for både barn pg voksne. Stranden og strandpromenaden er kantet av palmer og pinjetrær, og byen har mange restauranter, barer og nattklubber. Vil du dra på utflukt er det kort vei til Dragegrottene med sine dryppsteinsformasjoner. Det er også kort vei til flere bra golfbaner.
Se charter til Cala Millor

Cala Ratjada

Cala Ratjada på Mallorcas nordkyst er en sjarmerende gammel fiskelandsby med et hyggelig kveldsliv og mange herlige badeviker der Son Moll er den mest kjente. Fiskehavnen er hjertet i byen og her finnes det både koselige restauranter og utfluktsbåter som går over til naboøya Menorca. Det er også kort vei til to av øyas beste golfbaner. Her trives både barnefamilier og par som ønsker litt høyere standard på ferien, dessuten har mange av øyas befolknings selv sommerhus her.
Se charterreiser til Cala Ratjada

Slik kommer du deg til Mallorca

Du kan reise til Mallorca med noen av charterselskapene som Apollo, Ving og TUI, men det er også mulig å reise direkte fra Norge med rutefly. Flytiden er ca 3,5 time og været er best mellom mai og oktober.

Fly til Mallorca
Hotell på Mallorca
Restplasser til Mallorca


Fly tur-retur til MallorcaCharter til MallorcaTilbud til Mallorca