Thailands herligste strender

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Foto: Pimalai
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Strendene er for mange en av de viktigste grunnene til at man velger å reise til Thailand. Enten det er første gang du reiser til Thailand, eller om du har vært der mange ganger før, har vi funnet frem noen sandfylte gullkorn som du kommer til å elske.
Publisert 15 oktober 2018

Å finne den perfekte stranden i Thailand er ikke vanskelig, problemet er vel heller å velge blant alle de vakre stredene som finnes. Men det er klart at det finnes noen strender som er litt bedre, som har det lille ekstra.

Mae Nam Beach på Koh Samui

På Koh Samuis nordlige kyst ligger denne fem kilometer lange stranden som har lokket til seg reisende siden 70-tallet. Til tross for det er det fortsatt en veldig avslappet strand uten barer som spiller høy musikk. Om man er på Koh Samui for å surfe er det hit man drar, og på mange av hotellene her kan man få låne surfebrett om man ikke har med eget. Barnefamilier trives også veldig bra på Mae Nam Beach. Om man vil bo rett ved vannkanten er dette stranden man skal velge, og det finnes alt fra New Age-hotell med fokus på åndelig velvære til billige bungalower og femstjerners luksushotell.
Les mer og bestill en reise til Koh Samui her.

Salad Beach på Koh Phangan

Eller Haad Salad Beach som den også er kjent som, er en mindre strand på øya Koh Phangan, langt borte fra fullmånepartystranden som øya er mest kjent for. Her trives de som reiser med barn ekstra bra siden det er en langgrunn strand, det er stille og rolig her og ikke minst er det veldig billig å bo og leve. Stranden er omringet av et vakkert korallrev så om man vil snorkle er det veldig bra muligheter for det. Det finnes et bra utvalg av restauranter ved stranden, alt er veldig genuint og avslappet. Vil man bo her finnes det både enkle bungalowhotell og mer luksuriøse hotell, men ingen store resorter.
Les mer og bestill en reise til Koh Phangan her.

Kantiang Beach på Koh Lanta

Om du er ute etter myk sand som du får ha for deg selv skal du sikte deg inn på Kantiang Beach som har bare handfull hotell og restauranter. Det du må ha finnes her, men ikke noe mer. En av de siste strendene på øyas sydlige spiss før man kommer til nasjonalparken, men regnskog som strekker seg nesten helt ned til stranden. Vil du bo ekstra bra velger du Pimalai Resort & Spa som var Koh Lanta første luksushotell, men det finnes også mange små og familieeide bungalowhotell.
Les mer og bestill din reise til Koh Lanta her.

Bang Bao på Koh Chang

Lengst øst i Thailand ligger eventyrlige Koh Chang, en øy som fortsatt er litt utenfor allfarvei. Og at det er litt vanskeligere å ta seg hit er en del av sjarmen med øya, og det gjør også at det ikke er like mange turister her som på øyene utenfor Thailands vestkyst. Og mange mener at nettopp Bang Bao er øyas aller beste strand, selv om det snakkes mer om en annen strand på øya, nemlig White Sand Beach. På Bang Bao er det stille og rolig, det finnes kun små, lokale barer og restauranter. Thailand som det en gang var. Og gå får all del ikke glipp av det flytende markedet som ligger rett ved stranden.
Les mer og bestill en reise til Koh Chang her.

Railay Beach i Krabi

En strand som er ganske kjent for oss nordmenn, men som likevel er verdt å nevnes. Hit kommer du deg kun med båt fra for eksempel Ao Nang som er en større ferieby i Krabi. Båtturen tar cirka 10 minutter og vel fremme er du i paradiset. Her er det stille og rolig, perfekt for barnefamilier. De fleste hotellene her bungalowhotell i forskjellig standard - noe for alle budsjett. Det lille sentrumet har noen få kafeer, restauranter og barer, og noen butikker, men hit kommer man for å ta livet med ro.
Les mer og bestill din reise til Krabi her.


Rimelige restplass-reiser til Thailand


Charter til Thailand