Ta med barna til San Francisco

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Dolores Park
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Få foreldre vil dra på ferie uten barna, men San Francisco er et reisemål som passer for både liten og stor. Her tipser vi om noen av de beste aktivitetene og opplevelsen for deg som reiser med barn til San Francisco.
Publisert 17 mars 2015

Til tross for at San Francisco er en storby føles den ganske liten, sikker og barnevennlig. Dessuten er det veldig enkelt å ta seg rundt og det er heller ikke spesielt vanskelig å finne veien fra en plass til en annen, perfekt for små barneben som ikke orker å gå kilometer etter kilometer. San Francisco er en av USA mest barnevennlige storbyer og her tipser vi om hva du kan finne på når du besøker byen med familien.

Alcatraz

En av byens attraksjoner som virkelig er verdt et besøk er Alcatraz. Her får du se byen fra en annen vinkel, lære deg mer om fengselet og om alle fangene som satt innelåst her. Det er utrolig spennende å deres livshistorier, om livet på Alcatraz og ikke minst om de som klarte å rømme men som aldri har blitt funnet igjen. Barn i alle aldre er velkommen, men for å virkelig få noe ut av besøket er det bra om de er seks år eller eldre. Bortsett fra selve fengselet er båtturen over til Alcatraz en veldig fin reise og i køen for å komme ombord blir barna underhold av sjøløvene i havnen. For å ikke gå glipp av et besøk på Alcatraz er det bra å bestille turen hjemmefra da de fleste som besøker San Francisco også vil ut til Alcatraz.

Fisherman´s Wharf og Pier 39

Det er nesten umulig å besøke San Francisco uten å gå forbi, høre om eller befinne seg på Fisherman´s Wharf og Pier 39. Her samles det mye turister og som regel får man dele opplevelsen med mennesker fra hele verden og dyktige gateunderholdere. Det er en sjarmerende plass men det er bra å være litt ekstra oppmerksom siden risikoen for lommetyver er ganske stor her. På Fisherman´s Wharf er deler suvenirbutikker plass med karuseller, museum som Ripley´s Believe It or Not og restaurantkjeder som Bubba Gumps. Pier 39 ligger rett i nærheten av Fisherman´s Wharf og herfra går de fleste båtturene, inkludert den til Alcatraz.

Beste lekeplassene for mye moro

Det finnes mange fine lekeplasser i byen. En av de mest kjente er Walter Haas lekeplassen i området Diamond Heights, der barna har store områder å leke på samtidig som mamma og pappa får fantastisk utsikt over byen. Mission Playground and Pool er også en veldig populær lekeplass som i tillegg til mange morsomme klatrestativ har San Fransiscos eneste offentlige utendørs basseng. For enda mer lek er det bare å sette kurs mot Dolores Park der utsikten er helt makeløs samtidig som barna har det morsomt med å spille på forskjellige instrument og leke i de mange skliene. Stort sett kan man si at alle bydeler har minst en bra lekeplass der rastløse små kan få ut litt energi.

Nyt frisk luft og fine parker

For en litt annerledes opplevelse så er det bra å leie en sykkel eller et par rulleskøyter og utforske byen samtidig som du får mosjon og frisk luft. Det finnes barnesykler, sykkelseter til de minste, guidede turer og for deg som er litt lat eller bare vil unngå å bli svett finnes det også elektriske sykler å leie. Ta en tur til den vakre Golden Gate Park der det finnes mange fine vekster, store grøntområder, lekeplasser, vanndammer, piknik plasser, turstier, golfbaner og mye mer. Yerba Buena Gardens er et annet hyggelige parkområde å besøke. Den ligger midt i byen og tilbyr en grønn oase perfekt for å se på folk, spise piknik eller bare la barna springe rundt en stund. Her er det også bra restauranter og shopping rett i nærheten. Også parken ved Union Square er et hyggelig stopp for lek, hvile og bli underholdt av mennesker som utøver kunster du aldri har sett maken til.

Herlige dyreopplevelser

Bortsett fra de søte sjøløvene som underholder alle turister ved Pier 39 finnes det mange bra plasser å oppleve dyrelivet på. Lengst ut på Pier 39 ligger Aquarium of the Bay med massevis av haier, fisker og annet fra havets dyp. Alt du kan se her finnes i havet utenfor San Francisco eller i nærområdet. Her får barna ofte kjenne på forskjellige dyr og se dem nært hold. Har ikke du, eller barna, fått nok etter det kan dere besøke San Francisco Zoo. Her finnes stort sett alle dyr du kan tenke deg. Noe som barn bruker å elske er når pingvinene og grizzlybjørnene skal mates. Selvfølgelig finnes det et skjema for dette slik at du ikke skal gå glipp av det du vil se.

Strender, brannbiler og Golden Gate broen

I San Francisco ligger man sjelden på stranden. Ikke får at solen ikke skinner her, men fordi at det er veldig kaldt i vannet. Vil man likevel tilbringe dagen på stranden, bygge sandslott og fly med drager er Ocean Beach en av de mest barnevennlige. For en opplevelse utenfor det vanlige burde du bestille en tur med Fire Engine Tours. Her får du se byen, Golden Gate broen og Sausalito fra en åpen brannbil fra 1950-tallet. Vil du så får du ha på deg brannmannuniform og hjelm på turen. Barna bruker å elske denne turen! Vil man heller se Golden Gate broen fra vannet finnes det mange bra båtsightseeingturer å velge mellom. De fleste går fra Pier 39.

Fantastiske museum for barn i alle aldrer

Å besøke muséer med sine barn kan være en ganske stressfull opplevelse der man er urolig for at barnet skal rive ned noe dyrebart. På disse museene trenger ikke du som forelder å være urolig. Her får barn være barn og utfolde seg som bare barn kan. Mange har gratis entré og det beste av alt, flere av dem forbyr faktisk foreldre å sitte med nesen i mobiltelefonen mens barna leker, her er det meningen at barn og voksne skal ha det morsomt sammen.

- Children´s Creativity Museum – La barna lage sin egen musikkvideo eller være med i et tv-spill.
- Bay Area Discovery Museum – Her oppmuntrer man barns kreative tanker gjennom lek.
- Exploratorium – Her lærer barna seg hvordan verden fungerer, morsomme utstillinger og eksperiment.
- Habitot Children´s Museum – Stor fokus på barnas lek i forskjellige roller og rom.
- Musée Mécanique –La barna få oppleve hvordan spillverden så ut før Nintendo og Playstation.
- Madame Tussauds –Voksmuseum med mange kjente mennesker, passer best for litt eldre barn.

Barnevennlige restauranter

I området Fisherman´s Wharf finnes massevis av barnevennlige restauranter som for eksempel populære In-N-Out Burger og Bubba Gump Shrimp Company. Her er det ingen som klager over att barna er høylytte eller om de ikke kan sitte stille. Vil dere helst ikke spise på samme sted som alle andre turister anbefales noen av alle restauranter med dim sum, dumplings og nudler i Chinatown. En bra vietnamesisk restaurant er Yummy Yummy der barna kan lage sine egne vårruller og wraps. Om barna ikke liker kinesisk eller vietnamesisk mat finnes det mye god sushi og sashimi i Japantown eller gode meksikanske tacos og burritos i Mission District. Om familien ikke klarer å bli enig om hvilken restaurant skal dere ta turen til Ferry Plaza Farmers Market. Her finnes det massevis av forskjellig mat å velge mellom, ofte fra populære food trucks, ofte til tonene av livemusikk.

Komme seg rundt

San Francisco er en av de letteste byene i USA å ta seg rundt i. Siden byen er ganske kompakt og avstandene er ikke så store blir det sjelden veldig dyrt å ta seg rundt, uansett hvilken måte man velger å ta seg rundt på. Det er dumt å gå glipp av en tur med de velkjente trikkene når du er her. Bare å sitte ombord i en slik er en opplevelse i seg. Der trikk ikke er et alternativ finnes det buss eller taxi. Har du leiebil finnes det ganske bra parkeringsmuligheter, men det er ganske dyrt å stå parkert så ofte er det beste å la bilen stå på hotellet parkering, eller hente ut leiebilen først når du forlater San Francisco.

Slik kommer du deg hit

Til San Francisco flyr de fleste store flyselskapene som for eksempel SAS, KLM og Air France. Reisetiden varierer med hvor mange mellomlandinger du har men reiser du direkte med SAS fra København.

I Reiseguidens søkemotor bestiller du din reise til San Francisco:
- Flybilletter til San Francisco
- Hotell i San Fransciso
- Leiebil i San Francisco


Billige flybilletter til San FranciscoPopulære hotell i San Francisco