California for barnefamilier

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Thinkstock
Foto: Legoland California
Kalifornia er en drøm for mange, og mange tror nok at det er best å reise hit når barna har blitt litt større, eller helt enkelt uten barn. Men det finnes massevis av herlige plasser og aktiviteter som passer for både liten og stor. Her er våre beste tips til barnefamilien som skal reise til fantastiske California.
Publisert 23 juni 2014

Los Angeles
Los Angeles, eller LA som byen ofte kalles, er en storby med et enormt utvalg av opplevelser. Her er det best å velge en av de mange byene som LA er oppbygd av og fokusere på den. En av de mer populære er Santa Monica som passer perfekt for barnefamilier. Santa Monica har en kjempefin sandstrand, bra shopping og mange restaruanter. Herfra er det også kort vei til Beverly Hills, Hollywood og Universal Studios.

San Diego
San Diego ligger sør for LA og har derfor et varmere klima. Her finnes utrolig mange fine sandstrender som passer for barnefamilier, både langs Stillehavskysten og langs Mission Bay. I sistnevte området ligger det også mange hyggelige hotell til bra priser.

Disneyland
Disneyland er et eventyrland for hele familien. Det er den første Disneyparken og den åpnet allerede i 1955. Her kan du treffe alle de kjente Disneyfigurene som Mikke Mus og Donald Duck, men også Snøhvit, Langbein og alle de andre. Det finnes massevis av berg og dalbaner, spøkelseshus og 4D-opplevelser. Selvfølgelig finnes også restauranter, butikker og det skjer noe spennende i parken hver dag. Regn med å bruke et par dager her.
Les mer om Disneyland her.

Hearst Castle
Et enormt palass som er et perfekt stopp på Highway 1 mellom LA og San Francsico. Mediekongen Willian Randolph Hearst bygde dette som sin egen ranch. Perfekt for små ben som er lei av å sitte i bilen og vil springe rundt litt. Vel verdt et besøk!
Les mer om Hearst Caste her.

Legoland i San Diego
Det er ikke bare i Danmark de har Legoland. California har sitt eget Legoland og det ligger 30 minutter nord for San Diego. Her får barna en herlig dag i landet der alt er bygd av Lego. Her finnes alt fra karuseller til vannland og et hotell med Lego-tema.
Les mer om Legoland her.

Knotts Berry Farm
Treff Snoopy og gjengen i deres egen fornøyelsespark. Hele parken er bygd i Ville Vesten-stil og det finnes karuseller for alle smaker. Parken ligger i sør i Los Angeles, ikke langt fra Anaheim.
Les mer om Knotts Berry Farm her.

Universal Studios i Hollywood
Velkommen til filmens verden. Dette er parken som passer for de litt eldre barna og de voksne. Her får du lære deg hvordan det er å produsere film, se ekte filmkulisser som er i bruk, du kanskje får se en skuespiller eller to også, men også forskjellige show og attraksjoner basert på kjente filmer. Det klassiske toget tar deg rundt i parken og du kommer garantert til å kjennde igjen flere kjente plasser fra tv-serier og filmer for dette er er filmstudio som er i bruk hver dag.
Her kan du lesa mer om Universal Studios.

Six Flags Magic Mountain
En av de største fornøyelsesparkene ligger nord for Los Angeles med attraksjoner for alle smaker. Liker du å få hjertet i halsen er det her du finner de heftigste berg og dalbanene, og det finnes hele 18 stykker å velge mellom!
Les mer om Six Flags her.

KidZone Museum
Et museum for barn i i Truckee, nordøst for delstatshovedstaden Sacramento. Her kan barn lære seg nye ting gjennom lek og nysgjerrighet. Et bra alternativ om været ikke er det beste og man vil være innendørs en dag.
Les mer om KidZone Museum her.

California opplever du best med egen bil. Her er de beste tipsene for en biltur i California. Trenger du en bil kan søke etter en leiebil her.


Flybilletter til CaliforniaPopulære hotell i California