Her bor du best på hotell i San Francisco

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Paulina Orell
Foto: Paulina Orell
Foto: Paulina Orell
Foto: Paulina Orell
Koselige San Francisco i California har en relativt kompakt bykjerne, og byen har massevis av severdigheter, kule kvarter, spennende shopping og bra mat. Her kommer en guide til de mest populære områdene å bo i når du besøker San Francisco.
Publisert 17 april 2014

Union Square

Midt i sentrale San Francisco ligger torget Union Square. Her kan ta noe godt å drikke på en stol eller i stentrappen, se på folkelivet eller bare ta en pause i shoppingen. Torget er omringet av butikker og varehus. Et besøk på Macy´s er en selvfølge når man er her, og lengst opp ligger den herlige restauranten Cheesecake Factory, et paradis for alle som elsker cheesecake og god mat. Det finnes mange hotell i dette området og når du bor her har du kort vei til all shopping, restauranter og kollektivtrafikken da de berømte trikkene har sin endeholdeplass nettopp her. Et rimelig og bra hotell ved Union Square er Hotell Nikko som har en japansk touch med fine rom og en stor frokostbuffé. Et annet populært hotell er Hotel Union Square.

South of Market/SoMa

Sør for Market Street ligger det nyeste “inne”-området å bo i, nemlig South of Market eller SoMa som det gjerne kalles for. Her er det litt billigere å bo enn rundt Union Square, men om noen år kan nok det har forandret seg. Bor du her tar du deg enkelt til shoppingen rundt Union Square til fots, og i området ligger mange museer, fine parker, restauranter og barer. Et fint hotell i SoMa er The St. Regis som har fem stjerner og den absolutt beste servicen. Et billigere alternativ er Good Hotel, et “grønt” hotell med bra standard og pris.

Filmore

Et koselig område, perfekt for lange spaserturer, shopping og god mat. Beliggende rett ovenfor Chinatown og rett i før du forlater bykjernen og tar deg opp på den kjente broen Golden Gate. Området har mange eksklusive butikker som Marc by Marc Jacobs og Ralph Lauren. Her bor du som gjerne kort avstand til den litt finere shoppingen, vil ha kort vei til Golden Gate og om du liker å ta deg rundt til fots.

Mission

Et veldig avslappet område der mange kreative mennesker samler. Her er det mange veldig bra restauranter og butikker, men det finnes også deler av området man helst ikke skal oppholde seg i.

Fisherman´s Wharf

Fisherman´s Wharf ligger nede ved havet med Pier 39 som midtpunkt. Her slipper du alle bakkene som finnes inne i sentrum og det finnes fine omrdåer å spasere rundt i, og det er enkelt å ta seg til fergeterminalen "Port of San Francisco. Rundt Fisherman´s Wharf er det veldig mange turister og mye liv og røre. Gå rundt å se på alle båtene, sjøløvene ved Pier 39 og spis fersk fisk på en av restaurantene. På kveld- og nattetid når alle turistbutikker stenger blir området ganske øde og forlatt. Et fint hotell ved Fisherman´s Wharf er Holiday Inn Express and Suites som ligger rett ved Pier 39. Et mer luksuriøst alternativ er Argonaut Hotel.

Haight/Ashbury

Det var her den gamle hippiekulturen oppstod. Området ligger i närheten av Golden Gate Park som har store, fine grønnområdet, og flere museum. På den ene siden av parkeln ligger også den store stranden Ocean Beach ved Stillehavet. Et hyggelig hotell er Casa Luna.

- Finn en billig flybillett til San Francisco
- Her finner du hotell i San Francisco


Fly til San FranciscoPopulære hotell i San Francisco