San Francisco - best i vest!

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Begynn din bilferie med å fly til San Francisco og bo noen netter på hotell der - uten bil vel og merke! Byen er en av få i USA som oppleves best til fots, så etter en lang flyreise er det bare å ta flytoget BART til sentrum, sette kofferten på hotellet og ta på seg gode sko.
Publisert 7 mars 2011

Start med å gå til Fisherman´s Wharf og kjøp billett til en av de mange Hop On/Hop Off sightseeingbussene som går derfra, da får man på kort tid sett store deler av byen og kan velge hva man vil se mer av.

Noe annet man skal gjøre med en gang er å kjøpe billetter til fengselsøya Alcatraz, det er et begrenset antall billetter per dag og utrolig populært. Det går også å bestille billetter på internett.

For å oppleve byen må man ha tre-fire dager og bo gjerne ved Union Square så er det gangavstand til det meste. Vi har satt opp en liste over noen av våre favorittbydeler.

Union Square – shopping og restauranter

Bydelen som også kan kalles sentrum av San Francisco. Her finnes mange bra hoteller til bra pris, og alle de kjente amerikanske merkene har sine butikker her. I tillegg finnes det flere store kjøpesentre med alt man kan tenke seg når det kommer til shopping.
Start gjerne dagen med en amerikansk frokost med alt tilbehør i 50-tall stil på Lori´s Diner (149 Powell Street).

The Mission – latinske rytmer og veggmalerier

Å komme hit er som å komme til et annet land. Musikk, farger og mat fra Latin-Amerika, vidunderlige små butikker som selger alt mellom himmel og jord som man ikke visste at man trengte og for de kunstinteresserte finnes mange bra gallerier.
En guidet rundvandring med Precita Eyes Muralists viser fram de beste veggmaleriene og forteller historien bak.

Chinatown – den største utenfor Asia

Det finnes to Chinatown - den delen som er til for turistene og den som er til for lokalbefolkningene og begge bør oppleves. Grant Avenue går rett gjennom hele Chinatown og er den delene som turister ser, men gå gjerne inn på en av sidegatene og få en helt annen opplevelse.
Golden Gate Fortune Cookie Factory lager 20 000 lykkekaker hver dag, og det er gratis å gå inn å se seg rundt (Ross Alley).

North Beach – pasta og bokbutikker

En bydel elsket av både turister og lokalbefolkning. Ikke bare for de mange italienske restaurantene og bruktbokbutikkene, men også for byens beste utsikt fra toppen av Telegraph Hill og nattlivet. Her finnes også flere sykkelutleiere som inkluderer en fergebillett i prisen slik at man kan sykle over Golden Gate Bridge og ta fergen tilbake.
Det er mange bra restauranter her, men en av de beste er Albona Ristorante Istriano på 545 Francisco Street.

Billetter til Alcatraz
Precita Eyes Muralists

Finn billige reiser til San Francisco, California, USA.

Flybilletter til San Francisco

Populære hotell