Syden-stemning hele året

Maria
Reseguiden

Foto: Lalandia
Foto: Lalandia
Foto: Lalandia/Patrik Kirkby
Foto: The Reef
Foto: Skallerup Klit
Sommer hele året, lørdag hele uken! En tur over Kattegatt kan bli årets billigste sydenferie – Danmark er nemlig kongen av tropiske badehoteller!
Publisert 27 september 2010

Deilige badetemperaturer i tropiske omgivelser er nærmere enn du tror. For deg som gjerne dropper flyreisen til syden kan en ferie til et dansk badehotell gi minst like mye badeglede.

Vi har gjort en kjapp prissjekk på tre av de største og mest populære badehotellene og reisen dit:

1. Lalandia Billund – størst i Skandinavia

I april i fjord åpnet Lalandia Billund dørene til hele
10 000 kvadratmeter med badeland i et gigantisk ferie- og opplevelsessenter. Innenfor dørene i hovedbygningen går tankene fort til en liten, søreuropeisk ferieby i høysesong; lyse murbygninger, koselige bytorg, “utserveringer” og en amfi-scene under en kunstig innendørshimmel med rosa ettermiddagsskyer. Kronjuvelen er det enorme, tropiske badelandet med blant annet vannrutsjebaner, bølgebasseng og dykkegrotter med tropiske fisker. Her kan gjestene nyte 30 grader i luften og 28 grader i vannet hele året. I tillegg finnes det arkader, lekeparker, sportshaller, treningssenter, restauranter og kaféer – alt under samme tak.

Dette koster det: Vi søker etter overnatting for 2 voksne og 2 barn i feriehus den siste uken i oktober og finner tilbud fra lørdag 23.oktober til lørdag 30.oktober for 7404 kroner. (Prisen inkluderer ikke ferge).

Slik reiser du hit: Det går bilferger fra Oslo til Frederikshavn, og fra Larvik, Kristiansand, Bergen og Stavanger til Hirtshals. Med bil er det cirka tre timer fra både Hirtshals og Frederikshavn til Lalandia Billund.

Lalandia har også et feriesenter i Rødby på Lolland, sør for Sjælland. Det går fergelinjer mellom Rødby og tyske Puttgarden. Tar du ferge fra Oslo til København tar det cirka 2 timer med bil til Lalandia Rødby.

2. The Reef – en smak av Karibia

Stena Lines badehotell i Frederikshavn fikk seg en real ansiktsløftning i juni og heter i dag The Reef Resort & Hotel. Her tilbys det bad og opplevelser med karibisk tema. Med vann, eksotiske planter, lyd, lys og musikk skal du forføres av karibisk mystikk og en atmosfære som får deg til å glemme at du faktisk befinner deg like ved danskebåtkaien i Frederikshavn. Det karibiske temaet gjenspeiler seg i både menyen i hotellrestauranten og drinkene i baren.

Dette koster det: Vi søker etter pakkereiser for 2 voksne og 2 barn, en uke i slutten av oktober og finner fergereise inkl. bil og overnatting på The Reef i 7 netter (lørdag 23.okt til lørdag 30.okt) for 7078 kroner.

Slik reiser du hit: Ferge mellom Oslo og Frederikshavn.

3. Atlantis – badeland med spa-avdeling for voksne

På Skallerup Klit Feriecenter, som ligger mellom Hirtshals og Løkken nordvest på Jylland, finner du vannlandet Atlantis. Med klipper, fossefall, en 83 meter lang vannsklie, grønne oaser og serveringssteder blant gamle ruiner og vinranker, har feriesenteret forsøkt å gjenskape den sagnomsuste fantasiøya som sank i havet. Ved siden av ligger en svømmehall med blant annet dampbad, badstuer og solarium. For voksne som vil ha en stille stund med fokus på velvære finnes det romerske badehuset, Romulus, som også tilbyr spa-behandlinger.

Dette koster det: Vi søker etter overnatting for 2 voksne og 2 barn i feriehus, 7 netter i slutten av oktober og finner tilbud fra lørdag 23.oktober til lørdag 30.oktober for 4037 kroner. Prisen inkluderer ikke ferge.

Slik reiser du hit: Fra Larvik, Kristiansand, Bergen og Stavanger går det ferge til Hirtshals. Herfra tar det cirka 30 minutter med bil til Skallerup Klit. Fra Oslo går det ferge til Frederikshavn, herfra tar det cirka 1 time med bil.

Fergestrekninger og priseksempler:


Oslo - København, fra 3075 kroner med DFDS.
Oslo - Frederikshavn fra 1090 kroner med Stena Line.
Larvik - Hirtshals fra 1610 kroner med Colorline.
Kristiansand - Hirtshals fra 1610 kroner med Colorline.
Bergen - Hirtshals fra 4398 kroner med Fjordline.
Stavanger - Hirtshals fra 3488 kroner med Fjordline.

(Alle priseksemplene gjelder 2 voksne + 2 barn t/r i ledig lugar/seter i økonomiklasse samt bil, uten valg av tillegg ombord).

Rødby - Puttgarden fra 399 danske kroner med Scandlines.

Les også:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“1641” link=“Sydenferien er nærmer enn du tror – og billigere!” description=“ ”}}

Mer info:
Lalandia
The Reef
Skallerup Klit

Restplasser til Syden

Flere tilbud til sol og bad